isabellbrandstrom

2012-05-23
08:59:56

Att pendla..

Varje gång jag promenerar in genom portarna till Centralstationen i Övik riktar jag blicken till min högra sida och håller andan. För till höger om mig finns skärmarna med ankomst/avgångs tider. På de skärmarna brukar man kunna läsa ifall tågen går eller inte. Ibland får man inte veta det förrän i sista sekunden och ibland brukar det med blå text stå "buss ers" vilket betyder att tåget inte kommer gå och en buss (om man har tur) kommer som ersättning. Vilken hållplats den eventuella bussen kommer stanna vid är upp till en själv att lista ut. Man får chansa, ofta är det från hlpA men ibland är det utanför ingången och ibland är det på någon av de andra bokstäverna. Vad det står för text på bussen är inte heller en garanti på vilken buss som är rätt buss. Om man återigen har tur så kan det finnas en liten möjlighet att busschauffören vet om hen är den som ska köra tåg-ersättningsbussen till Umeå eller inte. Ibland finns där även en person med norrtågskläder i folkmassan. Den personen är ingen idé att fråga om hjälp för han vet lika lite som du själv, ibland till och med mindre. Ifall du hör en medelålders dam med rökar-röst från högtalarna som delar ut information, lyssna, men lita för guds skull inte på henne. Hon ljuger och bedrar oftare än hon talar sanning.

Denna dag stod det inte buss ers med blå text på skärmarna, det stod bara "buss" med gul text.. Förvirringen var idag därför extra stor. Vad kunde detta betyda?

Mitt bästa tips är att följa folkmassan. Om den har hunnit bildas dvs. Men för att veta vilka som tillhör, gäller det att observera människorna som kommer in genom portarna och vänder blicken åt sin högra sida. De som gör detta och suckar och sedan ser sig förvirrat omkring och sätter ner sin väska någonstans på golvet är definitivt en tågpassagerare som också märkt att tåget inte kommer gå. Håll dig i tillsammans med denna skara människor och släpp dem inte ur sikte. Våga inte ens gå på toa för då kan de hinna gå upp i rök och försvinna spårlöst på några sekunder och gör dom det så kan man dra slutsatserna att man missat ersättningsbussen.

Håll även koll på senaste nytt på http://norrt%C3%A5g.se">norrtåg.se.. Det kan ibland hända att det kan finnas ledtrådar där om vad som ska hända.

Nu sitter jag iallafall på tåget till Umeå, just det.. Tåget! inte buss. Ersättningsbussen tog oss efter många om och men nämligen till Örnsköldsviks Norra station och därifrån kunde vi åka tåget som vanligt, dock med en viss försening på ca 30 minuter.

Åååh, så spännande det är att pendla.. Man får lösa mysterium på morgonen, precis vad alla vill! Eller? #hata pendla


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: