isabellbrandstrom

2011-02-28
22:30:45

Kvällsfika
Sovde en stund och huvudvärken gick över. Dammtorkade extra noga på jobbet ikväll. kändes som det var dags för det nu, får ju egentligen inte lyfta på saker och ting som ligger på skrivbordena men för att det ska bli riktigt rent så gör jag det ändå.. städpedant som jag är så måste jag göra så, försöker lägga tillbaka sakerna som de låg också men ibland så måste jag bara sätta pennorna i pennmuggarna där jag tycker att dom ska vara och lägga dokumentena lite rakare. Får bara hoppas att man inte kan få sparken för att man städar för noga. 

Dammsugaren gick sönder idag också, den började leva om och det började lukta bränd plast så jag fick stänga av den och hämta chefen. fick sopa resten av golvena. Hoppas, hoppas att dammsugaren inte går att laga så att chefen köper en ny, för den nuvarande är tung och klumpig, för kort slang som lossnar hela tiden, lever om som en traktor och går inte att byta dammsugarpåsar på.

Nu har jag gjort mig förtjänt av kvällsfika!


2011-02-28
15:27:16

Vacker dag
Fantastiskt väder idag, så himla härligt. Idag har jag varit på uni och haft litteraturseminarium men fick sluta tidigt så jag är redan hemma.  Funderar på att ta en liten tupplur såhär på eftermiddagen. Tänkte vara duktig och lägga mig klockan 10 igår men M ville se film så vi såg Megamind tills 12, när jag väl somnade en timme efteråt så bestämde Elsa sig för att förstöra sömnen för husse och matte.. Tror att hon har börjat löpa lite smått. Hon fyller ju faktiskt 6 månader idag. Så nu känner jag att det kan vara migrän pågång så det är bäst jag vilar bort det så att jag kan jobba ikväll.



2011-02-27
15:39:51

Birger är galen
Som många redan vet är Bigge tokig i fjädrar. Förra veckan lyckades han få tag på min dammvippa med strutsfjädrar och hann plocka halva sitt byte innan jag fick tag på honom.  Jag stoppade undan vippan och sparade de lösa fjädrarna för att senare någon gång försöka limma tillbaka dem.  Idag klippte jag i lite jeanstyg och det blev flera smala remsor över.. precis när jag skulle slänga dem i sopkorgen hejdade jag mig och kom att tänka på de där fjädrarna.. plockade fram superlim, karlssonsklister, eltejp och en nyckelring. och voilá.. en kattleksak.


Tyvär går det inte att leka med den med Birger för så fort det är fjädrar inblandat så är det blodigt allvar och så fort han har den mellan tänderna så börjar han morra åt mig och springer iväg med sitt byte.


2011-02-26
14:29:54

Serier
Det blev en dag framför tv:n i sovrummet idag. Snart har jag o M sett klart andra säsongen av Glee och har snart inga fler serier att se.. Bigbang, glee och solsidan är några av de vi följer.

Har försökt vara duktig flickvän och varit på affärren och köpt fruktsocker, coca cola och A-fil till sjuklingen. Har tvingat i honom iaf ett halvt glas fil och rört ner fruktsocker i en mugg med varmt vatten.


2011-02-26
10:01:18

Magsjuka?
Stackars M har varit uppe hela natten och kräkts. Tror inte man kan få matförgiftning av tacos och marsbars så mest troligt är det magsjuka. Ber till gudarna att jag ska slippa undan!

Hade fantastiska planer denna helg som vi nu måste ställa in. Vi skulle få följa med Micke och Sofie till Docksta och ha en liten minisemester med trerättersmiddag och bastu efteråt. Nu får vi se vad som händer.. någon måste ju iallafall äta upp 1,3 kg Oxfilé eftersom den redan är upptinad.

Nu ett pass Zumba och sedan ska jag gå upp till Micke och Sofie och äta resterna av gårdagen.


2011-02-25
14:37:39

Lägenheten
Sagt upp lägenheten nu. Fick ett samtal från mäklarhuset där de bekräftade att papprena från säljaren nu har kommit fram och att de skickats vidare till nya hyresföreningenför godkännande. det är väl 99% säkert att vi kommer bli godkända men utifall att den där lagen om alltings jävlighet använder den där lilla procenten så har vi kommit överens med nuvarande hyresvärden om att vi kan ta tillbaka uppsägningen.

Fick också reda på att Emma och Pontus som ska ta över våran lägenhet ska ha visning på sin lägenhet till veckan och att de som ska dit och titta kanske vill flytta så fort som möjligt. Så nu kan det bli snabba ryck att få iordning nya lägenheten för inflyttning.. har vi tur så kan vi ta över den redan nu i veckan så att vi kan flytta innan mars är slut.

vilken tur att jag har haft framförhållning och snart har städat igenom alla garderober i lägenheten så att det nu bara är till att  vräka ner saker i lådor. Eller ja.. förrådet har jag väl en hel dags jobb kvar med men det ska nog gå bra.


2011-02-24
16:30:19

Zumba
Nu har jag dansat zumba i mitt lilla vardagsrum. Knallröd i ansiktet, svettig och kramp i armarna.. Skönt att få röra på sig igen och skönt att få tänka på annat en stund. Nu ska jag laga lite middag och sedan fortsätta med storröjningen av lägenheten.


2011-02-24
15:01:21

Fredag?
Känns som fredag idag! Har självstudier imorgon så jag tror jag tänker fortsätta låtsas att det är fredag.
Slutade tidigt från uni, har tillochmed hunnit handla tyg och tråd och är redan hemma igen.

Har dock en klump i magen.. Eller flera faktiskt. En av dem är att jag mår dåligt för Micke å Sofies skull. Dom har en begravning idag, dom fick veta att de inte får lägenheten dom bjudit på, och att en annan lägenhet de tittat på också redan är såld.. Jag tänker på er idag och håller tummarna på att ni hittar erat hem snart!
Den andra klumpen i magen är att jag inte sagt upp min lägenhet ännu.. men vågar inte förrän vi vet att papprena är skrivna av säljarna och att hyresföreningen godkänt oss. Måste säga upp lägenheten senast måndag för att inte behöva stå en extra månadshyra, men jag vill inte säga upp lägenheten med risk att stå hemlös senare för att nya hyresföreningen sabbat det..

Hatar att vara vuxen! vill vara barn och ha någon som fixar sånthär åt mig.. Påtal om ålder, har funderat hela dagen på hur gammal jag är.. 22 eller 23? Fick fråga M när jag kom hem, haha. Påminner om pensionärerna på hemtjänsten som frågar efter sin ålder hela tiden. Bra där Isabell.. 22 år gammal och har redan alzheimers.


Fick tag på denna från Sofies blogg, den är från pulkaracet, lovade ju att lägga upp fler bilder från den dagen, men har inte fått tag på några fler bilder från Samuel ännu.. Men när jag får det så ska Samuel också få en OS-mössa.. Hans är blå/grå och ligger på min hatthylla och väntar


2011-02-23
20:34:35

Fit for fight
Nu har jag gjort hälsotestet och fått domen av Linnéa.. Nä, faktiskt blev jag förvånad att jag jag hade bättre kondition än jag trott.. bra blodtryck och låg puls.. Jättebra. Men ännu bättre ska det bli! Ska komma igång med Zumban igen ca 2 ggr i veckan och badminton på lördagarna när grabbarna spelar innebandy. Linnéa ska även kopiera upp några papper åt mig med övningar jag kan göra på träningsbollen jag har. Så nu ska jag bli fit for fight. Beach 2011 here i come!


Detta är väl lite att ta i kanske.. men någon liten magruta kan man väl hoppas på


2011-02-23
15:52:32

Tillbaks
Nu är jag tillbaka! Det har inte varit skärmen som va trasig, det var grafikkortet.. Har nu övertalat M att beställa ett nytt åt sig själv så att jag kan ta över hans. Och tills den dimper ner i brevlådan så har jag fått låna svärmors grafikkort, så nu kan jag blogga igen. När vi väl beställde elektronik så passade vi även på att beställa en extern hårddisk som jag haft på min önskelista ett tag. Tänkte ha den som en backup till alla mina dokument och bilder jag samlat på mig under hela mitt liv.


Strax ska Sofie och jag åka in till stan och möta upp Linnéa som ska göra hälsotest på oss. Berättar mera ikväll.


Såhär ser lilla hårddisken ut.. stilren och snygg


2011-02-19
16:30:47

Badminton
Får lov att ta en paus i bloggandet ett tag. Min skärm till datorn är trasig så jag kan knappt ser vad jag skriver . Varför ska alla skärmar gå sönder för? Laptop skärmen dog för några månader sedan, mobilen för några veckor sedan och nu skärmen till min stationära dator... En olycka kommer aldrig ensam brukar man ju säga *suck*.

Snabb uppdatering bara innan jag får ge upp för några dagar: Har spelat bedminton med sofie idag! jättekul var det och jag vann alla fyra omgångar *stolt*! Ja, jag är en dålig vinnare, kan inte hjälpa det. Jag vinner så sällan tävlingar och spel så jag blir överlycklig när jag väl gör det och då har jag väldigt svårt att dölja min förtjusning

Ikväll ska jag äta Cantadoufilé och jag hoppas på att Sofie inte är allt för inställd på att äta flott med LAN grabbarna för då får jag äta ensam ikväll... För Cantadoufilé vill jag verkligen ha.. är verkligen inte taggad på att förstöra dagens träning med en pizza eller burgare.

Ursäkta ifall jag har endel felstavningar, har svårt att korrekturläsa texten när skärmen är blurrig.


Yes!, jag lyckades ladda upp en bild trots blurret


2011-02-18
18:52:40

Tjejhelg!
När karlarna är borta dansar brudarna på bordet! Grabbgänget har LAN hos Micke o Sofie. Självklart drar vi tjejer då ihop en helg för mys, skönhet, lugn och skitsnack! Hyrt film, dukat upp ost o kex och ska senare dippa gurka och morotsstavar! Kanonkväll!


Chévre, Prima donna och saint agur med bretonkex!


2011-02-17
19:01:01

Fullt upp ikväll igen
Fortsätter röja i mina skåpar, nyss städat bland M's innebandyprylar. Tror jag ska ta å tvätta de där lag-västarna, för dom luktar verkligen vidrigt! iochförsig kommer de nog lukta lika illa igen efter lördag så det kanske inte ger så mycket.

Nu väntar jag på att Mickan kommer hit en sväng! =) Längesedan vi träffades så jag har saknat henne.

Just ja, Ikväll har jag även hunnit sy in fleece i min OS-mössa så nu är den äntligen klar! såhär blev den

2011-02-17
16:47:13

Maskinbroderi
Maskinbroderi idag, jag skyndade mig och gjorde bort mitt broderi så jag kunde hinna med halv tolv bussen tillbaka till övik. Har aldrig hållit på med maskinbroderi så mitt arbete blev en aning kaotiskt kan man säga.

När jag kom hem blev jag upphämtad av M och äntligen har vi tvingat oss iväg på Willys och storhandlat. Fick dock slänga gamla varor i frysen för att ha plats med det nya... ehe.. Längtar till nya lägenheten som har dubbelt så stor kyl och dubbelt så stor frys!


Mitt maskinbroderi


Förebilden var random fragment ur bildkonst som läraren plockat fram


2011-02-16
20:34:49

Flyttstädning
Jag börjar flyttstädningen i tid. Jag ska slänga hälften av allt jag äger och skänka bort resten till second hand. Nja, inte riktigt så illa, men det ska röjas rejält! Inga fjöserier om att jag kommer få användning av grejjerna nångång i framtiden.. Nej! Har jag inte använt det på ett helt år eller inte visste att jag ägde det så ska det bort! Önskar att jag kunde hyra en container att dumpa saker i för det är hemskt mycket saker jag har hamstrat ihop.  Har än sålänge bara städat tre skåp och redan fått ihop 5 ica-kassar med skräp.


Skulle lätt kunna fylla två av dessa med rat


2011-02-16
18:05:07

Broderi
Nu vet jag vad jag missade i på universitetet i måndags och nu är jag ikapp i arbetet. Nya momentet är konst-broderi. Första delmomentet var att först rita ett enkelt självporträtt. Man tar en spegel och ställer framför sig och ritar av det man ser i spegeln utan att titta på pappret.


Såhär blev det

Sedan brodera bilden genom att tolka det man ser med färger och olika stygn


Och då blev resultatet såhär. Så fult att det blir coolt. Haha


 


2011-02-15
20:32:09

Virka
Nu har jag gjort bort städjobbet. Var inte särskilt taggad innan, men när jag kom dit så väntade där en liten alla hjärtans dag present! Ett par sockar med rosa katter och hjärtan och en söt hjärtformad skål med gelehjärtan i. Det är inte mycket men ååh vad glad jag blev! Jag gillar mitt jobb =)

Nu ska jag kila upp till Sofie och virka OS-mössa, äntligen har jag tid för min egen mössa. Har haft så många beställningar nu och fullt upp att jag inte haft tid.


2011-02-15
12:54:30

Trotsa kylan
Självstudier idag.. passar mig utmärkt, särskilt eftersom jag missade gårdagen och därför inte vet vad jag ska göra idag. Så det får bli en ledig dag igen. Jag ska trotsa kylan och bege mig till stan tänkte jag. Jag har slut på svart och vitt eskimågarn till mina OS-mössor, jag ska köpa nytt månadskort till tåg/buss och jag vill handla plastlådor på Clas Ohlssons inför flytten.


Eskimågarn


2011-02-14
22:11:18

Kväll
Jag tog även ledigt från städjobbet ikväll eller sköt upp det till imorgon rättare sagt. Haft lugn och skön kväll med älsklingen istället. Spelat Bowling på kinecten, spelat ilomilo och ätit frödingers nya chokladmousse/hallon tårta! Riktigt nöjd med min alla hjärtans dag!


Jättegod


Pusselspel till x-boxen


2011-02-14
19:03:34

Alla hjärtans-middag
Nu vankas det allahjärtansdag middag i vårt lilla kök. Hemmagjord potatisgratäng med lök (min favorit) Helstekt fläskfilé, Hemmagjort vitlökspersiljesmör och en smarrig soyasås.


Grönsaker är för kaniner


2011-02-14
07:56:19

Alla Hjärtans dag och Emil i Lönneberga
Glad Alla Hjärtans Dag!  =)

Att det var denna dag idag var enda anledningen att jag faktiskt klev upp idag. Jobbade till sent igår och lagade middag först vid midnatt. Efter det har jag gjort många tappra försök att sova men monsterkatterna har slagit till igen inatt. Eller monsterkatten i singular närmare bestämt. Kära Elsa har lekt Emil i Lönneberga hela natten och har många täljda trägubbar på sitt samvete. Jag har fått klättra efter henne hela natten för att hon inte ska riva inredningen och fastna i lådor. Vaknade även av att M kved av smärta efter att Elsa tagit språng från en av de övre hyllorna och landat på ett väldigt känsligt ställe.

EEEEEEEEEEEEEEEELSA!!! .. Du käre lille snickarbod här kommer jag igen, nu är det brottom kan du tro, nu är det klippt igen.


När väckarklockan sedan ringde fick jag knappt upp ögonen. Tror även att jag kan ha smittats av den där förkylningen som alla runt omkring mig har haft. min röst var inte särskilt vacker och näsan var ur funktion. Sedan kom jag på att det var Alla hjärtans dag idag och då blev jag lite piggare.

M o Jag bestämde oss av alla dessa anledningar för att stanna hemma idag och bara mysa och äta gott. Vi plockar ut varsin skolk-dag idag (Vet ni om att man faktiskt kan göra så i Norge? Det är sant! Man har ett visst antal skolk-dagar per år att använda) Tycker att vi borde införa detta i Sverige också.



Mitt allahjärtansdagkort till M


2011-02-13
11:52:52

Söndag
Idag är det söndag! Solen lyser in genom fönstret och jag önska att jag hade kunnat fara till Billsjö igen eller hitta på något. Lite snowboardåkning hade varit kul. Men jag börjar jobba klockan 15 så det är väl säkrast att hålla sig hemma. 15-22 är jobb-tiderna idag. Kan inte påstå att jag är särskillt taggad att jobba 6 timmars på en söndag. men som fattig student så är jag illa tvungen att kämpa på ifall jag vill kunna ha lite pengar till att hitta på lite roligheter. Särskillt nu när vi ska flytta så känns det kul ifall man skulle ha lite pengar över till nya möbler eller annan inredning.


Gruppbild från igår. Fler bilder kommer senare


2011-02-12
18:24:51

After-Pulk
Grattis till Ola som tog hem segern i årets pulkarace! Vi har haft riktigt roligt idag och jag lovar att uppdatera er med bilder senare när jag har fått tag på dem. Förutom en person som blev skadad så har det gått rätt bra. Tror dock att någon måste skriva lite regler inför nästa år eftersom det blev en hel del brottningsmatcher, dragkamp om åkfordon, springmarscher och diskussioner om diskvalificering hit och dit idag. Ändå jättenöjd med dagen och jättekul att så många var med. Tusen tack till Michael och Sofie som var årets arrangörer.

Nu är det snart Afterpulk hemma hos Sofie. Jag, Magnus, johan, johan och Anton har precis ätit Älgfilé och sitter nu och taggar inför kvällen.


Vinnarpokalen. Hittade en bild på linneas blogg som jag kunde stjäla

2011-02-12
11:18:40

Älskar livet
Detta är ännu en sån där dag när jag älskar mitt liv! jag älskar vinter och jag älskar alla mina vänner! Det är det årliga pulkaracet idag och det blir spännande att se vem som tar hem pokalen! Tror inte det blir jag iaf. Jag är alldeles för feg i backen! Men kul ska det ändå bli! Jag laddar picknikkorgen, tekakor med ost, skinka, sallad, gurka och har kokat varm choklad. Lyssnar även på Engmanns Kapell vilket inte sänker min stämning! =D

Fantastisk dag! Älska livet!


2011-02-12
00:13:40

Lillasyster Elvira
Ikväll har jag varit och firat min lillasyster Elvira som fyller 15 år idag. Grattis hjärtat! :D Det bjöds på smörgåstårta och pippitårta och massor av gofika. Riktigt trevligt och så himla kul att få träffa Ella igen, det blir så himla långt mellan gångerna så jag har verkligen saknat henne.

Elvira och jag är inte släkt på riktigt, men vi har varit grannar från att hon föddes tills att de flyttade till Kroksta för ungefär 8 år sedan. Jag har därför fått varit barnvakt och tagit hand om och umgåtts med henne och hennes två bröder så pass mycket att det känts som att de har varit småsyskon till mig.

Födelsedagspresenten var ett litet scrapbooking startkit som jag plockat ihop. Jag visste att Elvira var lite intresserad av scrapbooking men inte riktigt kommit igång så detta var en liten kick-start för att hjälpa henne med det. Jag tänkte även att vi skulle kunna scrapbooka tillsammans. Det skulle vara riktigt kul och ett bra sätt att se till att vi träffas oftare.




2011-02-11
13:58:44

Snabbstart
Jag och M vaknade 09.30 utvilad i godan ro och sträckte på oss, fem minuter senare kom vi ihåg att vi hade ett bokat möte på banken 10.00. Utan att ha borstat håret, ingen frukost och med tuggummi istället för tandborstning fick riva  på oss kläder och ruscha iväg och hann dit med 3 minuter tillgodo! Mötet var givande. vi har nu betalat handpenningen för lägenheten, Beställt nytt kontokort till vårat gemensamma konto (eftersom Magnus kort råkade bli kopplat till hans lönekonto istället) och medan M sedan pratade pensionssparande smet jag iväg på clas ohlssons. Älskar den affären, kan gå runt där i timtals och kolla på grejjer.

Efter det mötte vi upp Johan och Lars på matcompaniet och åt kycklingtournedos med potatisgratäng och baconsås. Smarrigt.

Nu väntar jag på ett meddelande från våran granne Emma och hennes karl Pontus som bor två våningar över oss. Dom är nämligen intresserad av våran lägenhet och ska komma ner och kolla en sväng.


Här är Birger och Elsa i brist på andra bilder. Hatar att jag inte har en kameramobil längre, kommer inte kunna lägga upp aktuella foton mer på ett tag.


2011-02-10
15:44:23

Mobil
Jag måste köpa en ny mobil! Klantig som jag är så tappade jag min mobil rätt ner i ett stengolv igår.. det var inget särskillt högt fall så jag tänkte att det skulle gå bra, men skärmen dog. Det går knappt att se vad mobilen visar och alla bilder som visas på skärmen fryser fast så att skärmen bara blir mörkare och mörkare. Hittar heller inte garantibeviset så det är bara att slänga bort min kära kameramobil. =( Jag hade hoppats att den skulle hålla tills nya Iphonen kommer till sommaren så att jag hade kunde byta då. Men nu får jag gräva fram min gamla LG Chocolate istället. Minns inte varför jag bytte ut den, men det lär jag väl märka ganska snart är jag rädd.


LG Chocolate KG800


2011-02-10
15:18:18

Lägenhet
Jag bjöd 20 000 på lägenheten igår... Och jag fick den! Ganska chockad blev jag och glad. Det känns bra! för så pass lite pengar för en lägenhet som är både fräshare, finare och har 1100kr billigare månadshyra plus att vi då äger den så att vi kan renovera den hur vi vill, det är inte helt fel!   Om en och en halv timme ska vi åka in till stan, skriva på papprena och betala handpenningen. Vi har tittat på tapeter idag också. Jag skulle vilja ha någon lila fondvägg i sovrummet..


Kanske denna


Eller den här var fin


2011-02-10
15:02:36

Utställningen
Våran utställning blev lyckad igår! Och det var grymt roligt att ta del av de andra gruppernas utställningar och redovisningar. Alla hade verkligen gjort det bra!

Här är några bilder från våran utställning:












Sist och minst.. mitt bonusprojekt Frans-Oliver

2011-02-09
18:28:57

Mycket idag
Har så mycket att berätta idag att jag inte hinner berätta allt.. Det gick jättebra på utställningen, visar bilder senare. Och ni ska få se mitt bonusprojekt Frans-oliver. Sedan budade jag på lägenheten! Berättar om det senare också. Sedan har min mobil gått sönder, det ska jag också berätta hur det gick till.. men ikväll har jag inte tid.. Jag måste scrapbooka ett födelsedagskort och sedan ska jag jobba på hemtjänsten 1 timme. Återkommer imorgon!

2011-02-08
18:36:36

Beslutsångest
Angående lägenheten som jag berättade tidigare om att vi skulle åka och kolla på.. Jag tänkte vänta med att berätta om den tills jag och M bestämt om vi vill ha den eller inte. Men vi kan inte bestämma oss. Det finns både positiva och negativa saker med lägenheten.
Positiva saker: Lägenheten är fräschare än våran, högre i tak, större kök, gräsmatta och bärbuskar utanför verandan på baksidan, 1000kr billigare månadshyra

Lägenheten är en köpeslägenhet som ligger ute för 35 000... Jättebilligt!! Men av den anledningen att tanten som bott där har flyttat och står nu med dubbla hyror och vill därför bli av med lägenheten så fort som möjligt.

Negativa saker är därför att det verkar vara svårt att bli av med lägenheterna där, så när vi inte vill bo kvar och inte har tid att vänta i ett halvår eller mer så finns det en risk att man måste sälja den för 1kr i värsta fall.. om man ens får den såld då.. och då hamnar man själv i läget med dubbla hyror. RISK

Sedan gillar M inte att lägenheten är mitt emot sågen i Domsjö. Inget fint läge direkt.

Men jag vet inte.. gillar verkligen lägenheten i sig, så frågan är om man ska låta bli att bry sig om läget och ta risken.

What to do?

Verandan till lägenheten


2011-02-07
21:03:14

Extraknäck
Nu har jag varit och jobbat på ett av mina extraknäck. En gång i veckan städar jag på ett kontor till ett shippingföretag. Brukar vanligtvis städa på söndagar men eftersom jag får göra lite som jag känner så blir det ibland måndagkväll istället.

Mitt andra extrajobb är på Hemtjänsten Sund/Svedjeholmen. Fick för några dagar sedan ett samtal från chefen som berättade att de kommer behöva en hel del extrahjälp på kvällar framöver... I princip sa hon att jag får jobba vilka kvällar jag vill närmsta tiden. Det är bara att välja och vraka. Kommer därför bli tufft och en aning stressigt att hinna med allt, men det kommer troligtvis kännas bättre när jag får lönebeskeden. =)



2011-02-07
12:53:19

Hinna klart
Jag virkar, virkar och virkar för att bli klar med bonusprojektet till onsdag. Är halvvägs klar men vet ändå inte om jag kommer hinna. För alldeles strax ska jag och Magnus åka och kolla på en lägenhet.. (Berättar mer senare) Och efter middagen ska jag åka och jobba och I morgon väntar ännu en heldag på universitetet med slutplaneringarna inför redovisningen. Kan bara hoppas på att tiden räcker till!



2011-02-06
19:29:59

Klar
Äntligen klar med tavlorna till redovisningen på onsdag och jag hoppas nu att tiden även räcker till mitt lilla bonus-projekt =)

Tavlornas namn: Mobbing, Ensam, Utfryst

2011-02-06
16:25:55

Underbara liv
Halv tolv idag: Solen lös in genom vårat fönster och jag kände att jag bara måste ut! Man kan inte sitta inomhus en så vacker dag som denna, det är slöseri med livet. Så jag och M började packa och klä oss med täckbyxor och  tjockjacka, ringde runt till några vänner och begav oss först till affären och handlade hamburgare, bröd, korv och dricka och sedan vidare mot Billsjös underbara snölandskap. Väl där hade Magnus mor Ulla börjat koka den varma chokladen och packat muggar och tillbehör medan Magnus far Hampe skottat nere vid grillplatsen vid Billsjösjön.

Fantastiska dag!

Vacker dag

Grilla burgare

Jag och Anastasia

Anastasia och Samuel


Sofie


Sofie, Jag, Magnus, Anastasia, Hägga


Livet är skönt


Samuel efter att ha badat i snön


Grabbarna


Magnus tyckte det var roligt at putta ner mig i snön


Då tyckte jag och Sofie att det var roligt att putta Magnus i snön


Hem gå, stryk få, aldrig mer till bys gå

2011-02-05
01:19:56

Bigge apporterar!
Ett tag trodde jag jag hade hästar som husdjur men nu funderar jag på om det inte är hundar jag har istället..





2011-02-04
20:13:37

Bowling
Bowling på kinecten, Journey på hög volym i bakgrunden, en öl i handen och trevligt sällskap. Ibland är livet underbart! ^^




2011-02-04
16:09:56

Lax
Ikväll har vi bjudit över Anna och Hägga på middag. Jättegod middag ska det bli, Det blir ett recept som Magnus hittade på för några veckor sedan och som jag har längtat efter sedan dess.



Lax och Broccolisås till Pasta

4 portioner

4 laxfiléer
8 broccoli bitar
2,5 dl cremefraiche
3 dl matlagningsgrädde
2 msk hummerfond
1 röd hackad chilifrukt
1 dl riven parmesanost
3-4 msk limejuice
1 stor vitlöksklyfta
örtsalt
citronpeppar

Skär laxen i bitar och bryn den i smör och krydda med citronpeppar

Koka broccoli med limejuice och salt

Häll ner resten av ingredienserna

Servera med tagliatelle


2011-02-04
15:55:14

Blått garn
Oj, jag skrev detta imorse men glömde skicka det så ni får det nu istället:

Bläää, Orkar inte virka mer! Jag vill inte, jag vill inte! Jag hatar blått garn nu och vägrar göra en blomma till. Har virkat blommor varenda lediga tid denna vecka för jag måste bli klar med tavlorna till redovisningen på onsdag.

Min plan idag är att ta mig in till stan för att köpa nytt garn, lila kanske? det skulle kanske skapa lite ny motivation till fortsatt arbete. Fungerar inte det så får jag väl anställa folk som kan virka åt mig, eller nåt.


På staden hittade jag iallafall ett lila garnnystan som kan fungera och hittade även ett urmysigt rosa garn  som jag ska använda som tuppkam på en virkad dinosaurie. Utöver detta var vi på Clas ohlssons där jag köpte några fler lådor att förvara scrapbooking prylar i eftersom jag har fyllt alla nuvarande lådor.

Så less på detta garn att kräkas

2011-02-04
00:32:59

Baka bröd

Hakade på Sofie att baka bröd ikväll. Jätteroligt att baka bröd! Att man inte gör det oftare!? Det är så gott med hembakt bröd och det är billiga ingredienser. Kanske borde välja ut en dag i veckan där jag alltid bakar bröd.. en bak-onsdag kanske jag ska införa!?


2011-02-03
14:35:15

Tavlor
Att det ska vara så besvärligt att spänna upp ett tyg på en canvastavla!? Håller på med det där "konstverksprojektet" till skolan och Just nu försöker jag klä ramen med ett duchessetyg. Började först med att häfta men det blev inte lika jämnt och fint som jag tänkt mig så letade fram lite lim istället.. Karlssons klister och dubbelhäftande tejp fick jag prova och nu har jag lim över hela mig och hela köket. Men tyget sitter där det ska iallafall. Nu ska jag bara häfta lite utanpå det jag har limmat för att vara säker på att det ska hålla.


2011-02-02
17:56:20

Uni
Hemma efter en dag på universitetet. Har hunnit med ett seminarium, ett gruppmöte och ett möte med gruppens handledare. Effektiv dag.

Å jag har äntligen fått tillbaka min kläder som jag sydde i höstas, de har varit inlämnad för bedömning fram tills idag då jag finally fick tag på läraren.

Ett par vita mjukisbyxor


Och en figursydd väst i duchesse, Tydligen så är det Bigges nu

2011-02-01
15:51:52

Fiskgratäng
Ikväll är jag och Magnus bjuden på middag hos Sofie och Michael. Det vankas fiskgratäng. Har aldrig ätit fiskgratäng i hela mitt liv, men vet hur den luktar i en skolmatsal så jag har alltid varit lite skeptisk. Men eftersom jag numera tycker väldigt bra om fisk och gillar att prova nya smaker så ska fiskgratäng få en ärlig chans av mig. Det blir spännande.

Efter maten ska jag och Sofie scrapbooka medan grabbarna ser på hockey. Längtar! det var så länge sedan jag scrapade nu och vi har båda köpt några nya papper och blommor att använda, alltid roligt med nya grejjer när man ska scrapa.


2011-02-01
10:46:34

Paketkalender i brevlådan
Har blivit så himla roligt att kolla brevlådan på morgonen senaste dagarna. Som att kolla i julstrumpan under advent. Igår låg där en påse med bullar och en matlåda med smarrig köttfärslimpa och idag hittade vi hemlagad jordgubbssylt. Inte alls fel!

2011-02-01
10:38:49

Ny taktik
Använde en annan taktik på Elsas otroligt jobbiga morgonvanor imorse. Jag var lika kärleksfull tillbaka och gosade och pussade på henne och vägrade låta henne gå att hon tillslut blev så sur att hon kämpade för att ta sig ur min famn. När jag då släppte henne så flög hon ut sovrummet nöjd att med sin escape och jag fick sova resten av morgonen. Alla nöjda och glada.