isabellbrandstrom

2011-05-31
00:38:58

Viol
Låång dag idag. Det gick bra på utställningen. Stressigt att ställa iordning allt inför men till slut så. När väl utställningen drog igång hade vi inget alls att göra så jag och Stefan åkte ner på stan. Stefan behövde några detaljer till en av väskorna som stod på utställningen utan väskband och jag behövde torrshampo. Blev törstig på stan så vi gick för att köpa coca cola.. i en godisbutik.. med alla sorters gotta man kan tänka sig.. Med flera olika sorters violgodis.. Neeej tänkte jag, men det var för sent. Jag som försöker bli kvitt mitt godisberoende tänkte bara plocka några styckna.. Kom ut med en hel påse och åt tills jag fick ont i magen. Och efter det åt jag mer.

Hej jag heter Isabell och jag är sockerberoende!

Finns det inget hjälpmedel för att bli av med sockerberoende? Mot nikotinberoende finns det plåster, tuggummi och allt möjlig, men ge mig något så jag kan sluta med socker! jag behöver hjälp!Svag för nya sorters godis, och allra helst de med violsmak2011-05-30
05:28:17

Fel på kommentarerna
Ja, jag vet, blogg.se är kass och jävlas med min blogg än en gång och tyvär kan jag inte göra något åt det utom att skaffa en egen domän. Ska försöka ta tag i det i sommar! 

När ni skickar en kommentar så ser det inte ut som att den blir skickat, den syns ingenstans.. men tålamod, den dyker upp en stund senare så det räcker att skriva en gång. 

2011-05-29
20:50:56

Packar väskan för Umeå
Ikväll ska jag packa väskan, för jag har bestämt att jag stannar i Umeå tills på Onsdag. Både för att tjäna pengar på att slippa resa fram och tillbaka och sedan för att det blir så långa dagar under utställning och redovisning att det inte ger något att åka hem bara för att sova. Packar med mig alla matlådor jag har i frysen och hoppas att jag klarar mig på dem.

Jag vet inte vart jag ska bo men det löser sig nog. Kanske finns någon klasskamrat som är vänlig och vill hysa in mig ett par dagar om jag har tur.

När jag kommer hem igen är det SOMMARLOV!


Sommarbild på mig


2011-05-29
15:49:10

Slutspurt
 • Igårkväll arbetade jag med en powerpoint till redovisningen.
 • På förmiddagen idag har jag jobbat på hemtjänsten.
 • Efter det har jag gjort bort städjobbet
 • och snart åker vi till Billjsö för M ska fira sin mor.
Fullt upp!
Imorgon är det utställning i Naturvetarhuset på Umeå Universitet 11.00-19.00. Textil 3:ornas slutprojekt ska visas upp. Är grymt nyfiken på klasskamraternas produkter. Spännande! Måste ta tidiga tåget till Umeå för att hinna med alla förberedelser. 

Efter utställningsdagen följer två dagar redovisning.
Det är mycket nu.. slutspurt. Kommer därför inte uppdatera lika ofta på bloggen, kanske inte ens varje dag. Men jag lovar er massor av bilder ifrån utställningen!
Just det ja, jag måste köpa en ny dammvippa. när jag skulle åka och jobbade idag stal bibbe dammvippan ur min väska. Efter att jag jagat honom över hela lägenheten fick jag tag på vippan och kunde åka iväg till jobbet. Fick dåligt samvete så när jag kom hem så tänkte jag att Bibbe kunde få leka en lite stund med den.

Det skulle jag inte gjort..


Vippan mellan tänderna och skakar huvudet (Lägg märke till tassen)


morrar och tillochmed fräser åt mig. Jag får inte tillbaka den!


Försökte slita den ur munnen på honom med då gick det såhär


Död vippa


2011-05-28
16:50:30

Elvira
Är proppmätt efter att ha ätit sommarlunch hemma hos lillasyster Elvira som har konfirmerats idag. Glömde kameran som vanligt när det är något viktigt som händer. Jag kommer ihåg att ta med den ifall jag ska på affären eller hem till en kompis. Men är det födelsedagsfirande och andra högtider så glömmer jag den. Typiskt! Tur att pappa hade med sig sin systemkamera. 

Vackraste Elvira! Tack för idag!

2011-05-27
18:35:06

Klar med Skotska väskan
Detta är mitt mästervärk! Är helnöjd. Har jobbat även hela denna dag och har en del plåster på fingrarna efter öljettslagningen. Blod, svett och tårar. Nu är den klaaaar!
Enda jag har kvar att göra inför utställningen nu är att sy in fodret i vita väskan och göra en powerpoint presentation.
Annat jag har att göra i helgen:
 • Fira konfirmander
 • Göra klart två regnbågar till Anna
 • Jobba hemtjänst på söndag


2011-05-27
13:40:23

Telia Max 25
Äntligen slipper jag mitt förbaskat dyra Halebop Abonemang. Jag har i snart två års tid varit uppbunden, jag har fått be alla jag ringer att ringa upp mig för att samtalskostnaden blir för dyr och trots det har det kostat mig runt 350 kr i månaden.

Nu gick jag in på Telia för att skaffa mig ett refillkort med nytt nummer att ha under sommaren medan jag är upplåst så att jag bara skulle behöva betala månadsavgiften av det gamla. Men istället hjälpte dem mig så att jag kunde byta till Telia Max 25 istället.. Eftersom det är mindre än 3 månader kvar på gamla abonemanget gick det att byta. Fick ha kvar mitt gamla nummer och är nu uppbunden med Max 25 till i Augusti och därefter helt obunden. PERFEKT!

Nu kan jag i godan ro vänta på Iphone 5:an och när den kommer kan jag köpa telefonen tillsammans med en bindningstid på Max 25 precis som jag ville.
Måste dock köpa en ny telefon iallafall, eftersom min nuvarande LG chocolat är riktigt kass. Men om jag köper den billigaste som finns på marknaden för några hundringar så klarar jag mig till Iphonen kommer ut.


2011-05-26
14:57:21

Levande begravd
Katterna får inte gå ut idag, troligtvis inte imorgon heller och särskilt inte om det regnar! Det är traktorer över hela uteplatsen och Elsa smälter in i omgivningen som en kameleont där det är jordigt.. jag vill ju inte att hon ska bli levande begravd.

Äntligen ska det bli fint på baksidan, tonvis med jord lastas av på gräsmattan och breds ut.
De håller på att laga backen efter fjärrvärmen och bredbandet de grävde ner i höstas. Det råkade ju även bli ett litet missöde med diket som de råkade gräva av så vi fick allt smälltvatten från skogen ovanför forsandes som en bäck precis utanför altanen.

Tänk vad roligt katterna skulle kunna ha med den där jorden ifall de bara skulle regna lite på den. Elsa kan ju inte ens låta bli jorden i blomkrukorna. Tror att de får stanna inomhus resten av veckan faktiskt.


2011-05-26
12:13:20

5 år
Fem år har gått sedan jag och M träffades. Förstår inte hur tiden kan gå så fort? Fem år låter som en evighet. Redan 2 år sedan förlovningen i Alanya. Galet! men fantastiskt! 

Vi firar genom att chilla och ha det gott, har nyss ätit kycklingburitos med klyftpotatis på matkompaniet, ska snart se en film och efter det blir det en promenad innan middagen. Till middagen har vi lootat i frysen och grävt fram en rostbiff i lagom storlek för två personer. 


2011-05-26
10:19:49

Flow
Nu jävlar har jag legat i med sömnaden. Jag hamnade i någon sorts trans.. måste ha varit flow.. 

(Direkt kopierat från min fantastiska klasskamrat Anna Dahlqvists rapport) Flow är ett begrepp som den ungerska proffesorn i psykologi, Mihaly Csikszentmihalyi har myntat. Det innebär att en person är helt inne i det den gör. Personen har ett bestämt mål och strävar mot det utan att bli frustrerad under tiden. Allt flyter på som det ska. För att uppnå ett tillstånd av flow krävs det ett bestämt mål och att vägen att nå målet inte är alltför utmanande för att personen ska ge upp. Det får inte heller vara så lätt att personen tappar intresset.

Från 8 i gårkvälltill 3 i natt i hann jag sy nästan hela väskan, Fattar inte själv hur jag kunde hinna så långt på bara 8 timmar. Briljanta idéer kom på löpande band och allt bara löste sig som jag ville. Nu saknas bara dragkedja upptill och och handtag så är den Skotsk-inspiredade väskan klar! Enda förklaringen till att jag hann så mycket måste ha varit ett tillstånd av flow. 2011-05-25
20:00:36

Kråktass
Tänkte låta bli att skriva om riktigt ointressanta saker och därför slipper ni höra om Årsredovisningen för hyresföreningen som var ikväll och istället berättar jag hur det gått för Birger.

Kortisonet har hjälpt och tassen är inte svullen längre, han ser himla rolig ut nu med en fot som ser mer ut att tillhöra en kråka.

Lite mindre än igår vill jag påstå


kråkfoten, men mysig är den, känns som sammet


2011-05-25
17:22:50

Stockholm i mitt hjärta
Är kär i Petters tolkning av Stockholm i mitt hjärta som han gjorde i  "Så mycket bättre". 
Kan inte sluta sjunga på den!


2011-05-25
10:28:26

Långt hår
Varför lyckas jag aldrig spara ut håret långt? Jag menar riktigt långt, ner till höfterna ungefär. Jag är imponerad och anvundsjuk på alla som har hår som räcker över brösten. Har hållit på i snart ett år nu att frisörvägra bara för att håret ska få växa och jag har kommit en bra bit men ändå långt ifrån mål. Topparna ser ut som skit men det får det vara värt. Är bara rädd för mig själv att jag som vanligt ska glömma bort hur fint långt hår är och klippa det kort igen innan jag har nått mitt mål. har aldrig lyckats förut så denna gång får ni påminna mig ifall jag skriver någon dag på bloggen att jag funderar på att klippa det kort.
Jag har en förebild denna gång, hoppas att det hjälper. Har precis börjat se den nya fantasyserien Game of Thrones och där finns skådespelaren Emilia Clark med låångt jätteljust vågit hår, så vackert.Såhär vill jag se ut


2011-05-24
22:55:18

Tupperware vinnaren
Denna kväll följde jag med Sofie till ett "Prova, smaka, känn" event för tupperware. Där fick vi klämma och känna på nästan hela sortimentet av tupperware produkter, vi fick äta lite laxkräm som lagats med hjälp av produkterna och vi fick flera gratisprylar. Vi fick även vara med i flera utlottningar av produkter. Jag vann! sedan vann jag igen! Två jättebra saker som jag önskat länge att jag skulle haft råd med. 

Kom därför hem med en hel hög med produkter, helt gratis dessutom för Sofie bjöd på inträdet som var 20 kr!
Det lönar sig att åka på sådana träffar vill jag lova! Tack så hemskt mycket Sofie för att du tog med mig dit!
 • Det är en stor låda att förvara grönsaker i (tur jag har en stor kyl nu så den ryms )
 • En shaker som man kan blanda allt möjligt i (ska fluffa grädde i min)
 • Den lilla rosa burken fick alla som var med (synd för dig Anna att du inte följde med)
 • Den lite större rosa burken fick alla som bokade in en visning hemma hos sig i juni (Alltså är alla som vill välkommen hem till mig vecka 24, datum kommer senare)


2011-05-24
21:21:14

Björntass
(skrev detta vid fyra-fem men glömde publicera)

Satt med Birger i knät och borstade honom när jag märkte hur fruktansvärt enorma tassar han hade, större än Arnies tassar (Ullas maincoon) Hur tusan kan jag ha missat att han har sådana här björntassar tänkte jag, tills jag tog upp andra framtassen och märkte att den fortfarande var liten. PANIK han måste vara huggormsbiten tänkte jag och sprang för att leta kattburen och in bar det mot domsjöveterinärpraktik. 

Nu ligger hjärtat och sover med rakad tass. Han fick en kortisonspruta och vi har fått kortisontabletter utskrivet ifall tassen inte svullnar ner. Inga huggormsbett syntes så vi vet fortfarande inte vad det är men hoppas det går över snart


Man tycker att en rakad tass borde se betydligt mindre ut eftersom bigge har så tjock fluffig päls, men den rakade foten ser här lika stor ut som den orakade för att den fortfarande är svullen.


2011-05-24
13:58:00

Tyg
Har hittat materialet till tredje väskan nu. Det blir ett helt nytt land och det känns jättebra, Sofies idé och en fantastisk idé var det.. Skottland! Jag älskar ju Skottland! Varför har jag inte kommit på den idén tidigare? hur blind har jag varit för det självklara?
Nu är jag galet inspirerad till att börja arbeta!


Skotskrutigt tillsammans med ännu ett fejkskinn


2011-05-24
10:05:27

Det är Elsa!
Jag har skyllt på grannkatterna att det försvinner så mycket  torrfoder här hemma. Dom är inne här så fort vi har altandörren öppen. Men även nu när vi haft dörren stängd ett tag försvinner det fruktansvärda mängder mat. Konstigt tyckte jag när Bibben har gått ner massor i vikt sedan han börja vara utomhus. Det är lilla Elsa! Hennes buk är snart som en fotboll, huur kan jag missat detta?? Hon måste ha börjat hetsäta sedan hon började få vara ute. Har inte tänkt på att hon börjar bli tung för att vara så liten som hon är. Nu har hon precis vräkt i sig det sista ur skålarna och ligger och svullar i sin korg.


Hur gör man för att sätta en katt på diet medan den andre får äta fritt?


2011-05-23
17:47:19

Tredje väskan?
Kan inte bestämma mig vilken väska jag ska göra som min tredje.. Jag har denna vecka på mig, lyckas jag bara komma på vad jag vill göra och hittar nåt härligt material att jobba med kommer jag hinna göra den tredje väskan.

Eftersom jag inte fick ihop de bilder jag ville ha till Filippinska väskan så står det mellan att göra en till Rysk väska, en från ett nytt land eller göra en väska utifrån min egen personlighet. Utifrån min egen personlighet är svårt. Konstigt nog lyckas jag inte bli inspirerad av saker jag gillar.

Ryska väskan är det istället inte säkert att jag hittar lämpligt material till. Har varken tid eller pengar till att åka upp till Umeå denna vecka så jag får rätta mig efter vad som finns i Bjästaboden. Åker nog dit imorgon och ser vad de har att bjuda på.

 


Älskar denna bild ifrån Ryssland och hoppas att jag hittar något liknande tyg


2011-05-23
14:02:05

Tjuvar i lägenheten
Har haft tjuvar här idag, två styckna, de smet in altanvägen, hörde dem medan jag satt vid datorn. Jag visste att Birger och Elsa var ute men hörde att det tassade i hallen. Lyssnade en stund och hörde att det började knapra ljudligt. Jag hoppade fram och tog dem på bar gärning där de stod och gluffsade i sig kattmat. Jag vrålade och ut sprang de pälsbeklädda rånarna med svansen mellan benen.
När jag inte har tagit tass med fräcka skurkar idag så har jag både varit duktig och dålig med skolarbetet. Jag har endast gjort en punkt utav de viktiga jag hade under dagen idag.. det är dåligt. Men istället har jag gjort bort alla mina restuppgifter från denna termin! Har gått och haft ångest över dem länge än fast jag vetat att det går fort att göra dem. (varför är man så dum att man inte gör bort allt i tid så slipper man den onödiga ångesten från arbeten som egentligen bara är att skicka in)
Något annat som är fantastiskt idag är att klockan bara är två! Vanligtvis brukar klockan vara runt 6 när jag har jobbat såhär många timmar. 

Galet vad man tjänar tid på att kliva upp tidigt! (synd att jag har så dåligt minne att jag glömmer bort det på morgonen när jag är trött)


Mina prydliga kissar stjäl inte mat av sina vänner så varför ska deras vänner komma hit och stjäla, eller har birger och Elsa hamnat i fel umgängeskrets tro?


2011-05-23
08:19:40

Sjusovare
Uppe med tuppen idag. Sju alltså. Jag har ställt om dygnet senaste tiden och inte klivit upp före 11 på hela förra veckan. Men eftersom M hade lektion extra tidigt idag sympatiserade jag med honom och klev upp jag med. Har en hel del att göra denna vecka så det är till fördel om jag faktiskt kliver upp innan halva dagen har gått.

Dagens att göra:
 • Frukost - rabarberpaj tredje dagen i rad
 • Blogga - snart tjeck (hur stavas tjeck, keck, check va? hur ofta skriver man check? hittar inte den lilla symbolen på tangentbordet)
 • Bloglovin - Saknar dig sofie!! =(
 • kolla mejlen och eventuell facebook (blä, ofc facebook kommer det bli)
Sedan kommer den seriösa listan
 • Rätta rapporten
 • Bestämma utgångspunkt till tredje väskan
 • Hitta bilder
 • Bygga Moodboard
 • skissa
 • Bestämma material
och efter det
 • Lunch - slut på paj! vad ska jag då äta?
 • Blogga
 • FB
Fy fan vilken bra lista, kommer bli klar innan lunch! jo tjena..
 • Det jag inte hunnit på förmiddagen
Kvällen är lagomt lam och ser ut såhär:
 • Middag
 • Städjobbet


Gårdagskvällen med Anna resulterade i lite scrapbooking (Med Annas material för en gångs skull ;)..)
Anna är en regelrätt scrapbookare nu ju.


2011-05-22
20:29:11

Byte
Birgers första byte var en humla. Hans byte nummer två kom han nyss in med och var riktigt stolt. Jag och Anna blev skräckslagna för vi visste inte om det var något dött eller levande ting.. en rund brun boll, var det en igelkott eller en del av en råtta? Den låg tillräckligt stilla för att vi skulle kunna fota den så att vi kunde kolla närmare på den genom zoom. Tillslut kom vi fram till att det var en rund bit mossa som katten hade släpat hem. Duktiga Birger! Kan ju inte säga att jag längtar till när han kommer börja dra hem sina fåglar som han ännu bara drömmer om att få hålla mellan tänderna.


Bytet, i bakgrunden ser ni Bibbe och grannkatten


2011-05-22
14:20:19

Opponeringsmöte
M har jag skickat iväg till Robban i Bjästa, kaffet pågång, rabarberpajen väntar i kylen, papprena för opponeringen ligger framme och nu sitter jag och kikar ut igenom fönstret med mobilen i handen och väntar på Helen, Sofie och Anna, tre av mina klasskamrater som är påväg hit hela vägen ifrån Umeå för opponeringsmöte.

2011-05-22
12:01:39

Birgers favoritfärg
När Birger var liten var hans favoritfärg gul. Han lekte främst med de gula leksakerna. Men nu när han är stor börjar jag misstänka att han har en ny favoritfärg.

Vid Påsk fick jag med mig hem tre stycken fjäderband, ni vet sånna som brukar sitta på godisäggen. Två gula till Birger och En rosa till Elsa tänkte jag. Elsa har knappt rört någon av dem, hon är inte lika förtjust i fjädrar som Bibbe är. Ändå är det bara en av de tre leksakerna som har legat framme på hallmattan varje dag än fast jag ständigt städar tillbaka den till leksakskorgen.  Den rosa! Birger tar fram och leker med den varje dag. När jag tänker efter så var han ju också väldigt förtjust i den Rosa fluffga princesskronan jag köpte inför maskeraden den som Sofie fick ha på sig istället.

Jag ska köpa några nya leksaker och utforska mer om detta verkligen stämmer eller om det är en slump. Jättegulligt ifall det verkligen är så att han gillar rosa.


Den rosa ser bra mycket mer maläten ut


2011-05-21
21:24:37

Så mycket bättre
Har precis sett klart sista avsnittet av "Så mycket bättre"  Grymt program! Missade när detta sändes på tv:n men har nu sett det i efterhand. Det är så himla roligt att se dessa stora svenska artister vara och verka som helt normala människor. När jag tänker på kändisar så tror jag att alla är divor, utomjordingar eller dumma blondiner som bara bryr sig om sig själva. Men i detta program får man lära känna artisterna som de varmhjärtade och helhärliga människor de verkligen är.  Det blir ju heller inte sämre av att deras tolkningar av varandras låtar är helt igenom grymt imponerande. 

Verkligen ett sevärt program, hoppas det kommer fler säsonger med fler svenska artister.


Plura, Di Leva, September, Petter, Berghagen, Lillbabs och Christer


2011-05-21
15:27:19

Rabarberpaj
Nu har jag bakat, men inte kunde jag vara duktig och baka något gott bröd eller så, nejdå, nejdå.. rabarberpaj blev det. Bakade en för idag och en för imorgon till mötet. Håller tummarna på att dom blir ätbar.  

Jag som tänkte vara duktig och sluta äta socker kommer bli mer sockerberoende än någonsin. 

Torsdag - Lyxshake banan/choklad
Fredag - Mjukglass med dubbel viol topping
Lördag - Rabarberpaj med vaniljsås
Söndag - Rabarberpaj med vaniljsås


2011-05-20
20:38:09

Birger Räv
Tror att Birger håller på konvertera till rävsläktet. 


Eller så har han lekt under en bil och fått olja på örat.. vad tror ni?

2011-05-20
16:13:06

vin och läxor
Perfekt dag för mjukglass så nu är jag, Magnus, Sofie och Micke mätt efter en tur till Sibylla som har den bästa mjukglassen! Åt en stor bägare med dubbel violtopping och daimkulor som strössel. Passa på att vara ute på stan och ränna under dagen för ikväll har jag läxor att ta tag i. 

Jag ska faktiskt sitta ensam hemma och skriva opponering på två rapporter denna fantastiska fredagkväll. låter lite tragiskt men eftersom jag inte hinner göra detta imorgon så har jag itne så mycket val då opponeringsmötet är på söndag. Men jag har en idé.. jag ska ta reda på vad Anna gör ikväll, hon kanske också har nån läxa som hon ska sitta och göra så då kan vi vara två och kanske ta nåt glas vin till det. vin och läxor är en finfin kombination!


Anna gillar att toka sig framför kameran, men då får man skylla sig själv, för det kommer ut på bloggen iallafall


2011-05-19
16:52:51

Utförsäljning på Parken
Har ju glömt bort att berätta att jag och M åkte iväg på utförsäljningen på Parken. Den som brukar vara varje år. Jag hittade lite scrapbookingmaterial och ett par alldeles förstora jeansbyxor. Dom var snygg, de var den minsta storleken de hade, de såg ut att kunna sitta bra och det stod att storleken var 36 och eftersom de bara kostade 79kr orkade jag inte prova dem.
Någon som vill ha ett par svarta jeansbyxor? Bortskänkes, skulle tro att storleken är 38.


Scrap grejjorna, lite stickers och bradsByxorna


2011-05-19
16:16:29

Rabarberkräm
Idag har jag och älsklingen skördat våra rabarber och nu gjort en dubbel sats med rabarberkrääääääm! älskar rabarberkräm!
Tro om jag kanske bakar en rabarberpaj till flickorna på söndag med, det borde jag göra!


2011-05-19
12:26:21

Textiiil
Friskare idag, på bättre humör och mycket piggare. Rapporten är tillräckligt färdig för att lämnas för opponering. Eller jag kanske ska läsa igenom vad jag har skrivit först. Kan vara en hygglig idé!

Jag fick höra igår att opponeringsmötet blir hemma hos mig på Söndag! Tjejerna åker ner ifrån Umeå och hit! Jätteglad blev jag över att höra det. Inte bara för att jag slipper åka upp till Umeå men också för att jag saknar att inte kunna bjuda hem mina klasskamrater hem till mig emellanåt. Eftersom det är bara lilla jag som bor i övik i klassen så har jag svårt att umgås med textilarna på ledig tid. Har inte kunnat fara på alla klassfester och har inte kunnat vara med på syjuntan som de brukar ha där uppe. Känns riktigt hemskt att det snart är slut på textilen och klassen skilljs åt igen efter tre terminer tillsammans. Bättre klass får man leta länge efter! Tycker om er brudar! och Stefan såklart =)


2011-05-18
20:22:32

Kaffe och klassisk musik
Det går nästan bra med rapporten nu. Hade lite panik imorse men har nu kommit halvvägs, det går frammåt. Fick ett tips från en vän för ett bra tag sedan att han ofta lyssnade på klassisk musik medan han gjorde skolarbete så jag provade det idag. Fungerade riktigt bra. Kaffe och Bach gjorde att jag kunde hålla fokus för att börja ordbajsa igen.
Katterna har träffat några nya vänner idag, en röd, stor, fet katt och en svartvit med ett knalligt reflexhalsband. Birgers första kompis (grannkatten) som han träffade första gången han fick vara utomhus har blivit bästis med Birger nu, han har tillochmed fått en guidad tur i våran lägenhet utav Birger. 

Tror att Elsa är lite sotis och har därför suttit på verandan hela dagen och blängt på Birger och hans nya lekkamrat, hon vill nog ha storebror för sig själv. Nu ligger dom iallfall och gnussar tillsammans på boom-filten


2011-05-17
20:04:12

Feber
Huvudvärk, svullen i bihålorna, seg i huvudet, fryser, svettas, trött, helt slut på energi. Har inte kunnat läsa det jag ska idag och har heller inte lyckats författa något vettigt i min rapport. Gjorde ett försök med en powernap efter middagen men det blev inte mycket skillnad. Märkte nu att jag hade 38 i temp så det är väl kanske inte så konstigt då att jag inte är på topp. Jag får hålla tummar och tår på att jag mår bättre imorgon istället och köra stenhårt med rapporten då. Ikväll ska jag ta det lugnt, vila och kurera.

Katterna är också helt slut. De har sovit sedan de kom in vid klockan fyra
2011-05-17
14:42:44

Birger vann
Birger vann, vädret vände och det blev plötsligt fantastiskt varmt och soligt. Så katterna fick gå ut och Rapporten fick vänta. Katterna blev riktigt lycklig när de fick komma ut och springa av sig. När dom var helt slut på, flåsandes med munnen öppen och tungan hängandes så bar matte och husse in dem och gick själva på en promenad. 

Hemma igen öppnade vi ytterdörren och ut flyger ett vit/rött monster och innan vi hinner reagera har han försvunnit ner i källaren i trapphuset. Kattjävel! fick tag på honom i nackskinnet där han krupit in i ett trångt utrymme mellan några cyklar och en vespa. Inne i lägenheten igen ställde vi dörren till verandan på glänt och lät dom gå ut på "kattsidan" av huset istället.


Birger luktar på blommorna


Kamoflagekatten Elsa2011-05-17
10:56:01

Birger är ledsen
Sitter och försöker skriva på rapporten men kära hjärtanes vad det skär i hjärtat när Birger gnäller. Har riktigt dåligt samvete att jag inte har tid att vara utomhus med honom. Han är lugn just nu när jag tvingar honom att sitta med mig framför datorn men han verkar aldrig ha tid för att slappna av någon längre stund, förutom när han lagt sig på boomfilten för att sova såklart. All vaken tid går till att berätta för mamma och pappa hur synd det är om honom. 

Vill fortfarande inte att han ska vara utomhus utan bevakning och jag har inte tid att vakta honom i flera timmar. 


Birger och jag, självklart har jag Onepiecen en dag som denna2011-05-15
16:44:30

Potatis från potatislanden
Nu har mina kära morföräldrar Bojan och Bosse varit här. Presenter hade dom också med sig, påskliljor, hallonsylt, lingonsylt, saft och potatis. Gud vad gott det ska bli med hempotatis ett tag framöver, sån himla skillnad motför vad man får tag på från affären. Mormor föreslog att jag skulle plantera egna potäter i sommar, jättebra idé! Måste bara försöka få tag på pallkragar att plantera i, tror att gräsmattan är tillräckligt stor för det. och om jag får tag på flera stycken så kan jag ju även plantera morötter och sallad.

Mycket trevligt att ha mormor och morfar här idag, blir för sällan som vi träffas så det var faktiskt jättekul att dom hörde av sig och ville hälsa på. 

Jag tog några bilder på dem men eftersom mormor hatar att vara med på bild så lovade jag att inte lägga ut dem på nätet. Istället får ni se den fina påskliljebuketten jag fick av mormor.

2011-05-15
14:38:52

Mormor o Morfar
Har varit duktig idag och gjort bort städjobbet redan. Har även städat hela min egen lägenhet och nu sitter jag och väntar på att mormor och morfar ska dyka upp och se vårat nya hem. Har köpt wienerbröd och chokladdoppade brago och ett nytt paket kaffe. 2011-05-15
02:15:54

Trafikkontroll är en trafikfara
Hade släppt av alla onyktra passagerare och var påväg hem efter en trevlig schlagerkväll med sju grabbar hemma hos Samuel i Sidensjö. då jag såg röda lampor/facklor vifta galet framför mig, fattade inte vad det var frågan om förrän jag såg varselvästar med texten POLIS.. Jag fick paniik!! Livrädd!! fasat för trafikkontroller ända sedan jag tog körkortet för fyra år sedan och jag hade inte hoppats på att behöva vara med om en mitt i mörka natten, helt själv.

Jag visste ju att jag inte druckit en droppe och att jag inte hade kört för fort men fruktansvärt så panikslagen att jag darrade som ett asplöv när jag sträckte över körkortet till polisen, att det var en rätt attraktiv sådan gjorde ju heller inte saken bättre. Kunde knappt stå på benen när jag gick ur bilen hemma på uppfarten och hjärtat pumpade fortfarande i riktigt höga hastigheter. Trafikkontroller är ju baske mig en trafikfara!

Förstår inte egentligen hur jag kan vara livrädd för poliser när jag aldrig någonsin begått ett brott, aldrig kört onykter, inte snattat, inte ens en p-bot har jag fått. Måste vara någon typ av fobi.. Polisifobia kanske.


2011-05-14
16:41:59

Grillning hos Samuel ikväll
Äntligen har jag fått tummen ur arslet och träna Zumba idag. Sofie och jag hade ett litet pepp-talk igårkväll medan vi scrapade så förhoppningsvis så håller jag detta ett tag framöver nu. Sluta upp med godis, sluta upp med chips och ingen dricka på vardagarna, minska intaget av detta under helgerna och även träna minst två gånger i veckan. 

Ikväll har Samuel styrt ihop en grillfest för att han just fyllt år. Ska bli riktigt kul! Jag har förberett med en hemmagjord potatisgratäng med lök (mammas recept och min favorit) har även gjort en fetaoströra och köpt ett grillspjut som jag och M ska äta. 

Sminket är på plats och håret hänger som det ska, nu åker vi mot Sidensjö.2011-05-13
16:45:37

Maxmål
Maxmål, extra lökringar och en green o garlic dipp, Nomnom. Proppmätt och mår illa men de är det värt. Ikväll vet jag inte exakt vad som händer, den som lever får se. 

Hittils har jag spenderat dagen med photoshop. Har lärt mig några nya funktioner när jag gjort M's läxor och efter det har jag lekt fritt. Vill lära mig mer och mer, kul med photoshop!2011-05-13
10:30:13

Tips på bloggar?
Tråkigt väder idag. Blött och kallt så jag tror det är bäst att hålla sig inomhus.  Har ingenting att göra för jag orkar inte fortsätta med rapporten förrän jag pratat med lärarna om själva upplägget och M är borta på lektion så jag är ensam hemma med katterna som gnäller om att dom vill gå ut. Funderar på att kanske se en film men är rädd att jag somnar då. Nu när jag äntligen är uppe i tid och faktiskt är relativt pigg så vill jag inte riskera att vakna klockan ett igen.

Funderar på att leta reda på några fler intressanta bloggar att följa. Några tips? Vet ju faktiskt inte vilka alla är som läser min blogg så någon kanske vill tipsa om sin egen blogg? Sofie skrev någonting om spiderchick så jag kanske ska titta in hos henne.

Längtar tills M kommer hem för han har en otroligt rolig hemläxa över helgen. Han ska lära sig photoshop och har därför en pärm med sig med uppgifter! Jag vill också lära mig photoshop bättre så jag tänkte jag ska hjälpa honom med läxorna.


2011-05-12
19:32:38

Ryska väskan klar
Hade inte planerat att sy mer idag eftersom jag inte hade någon knapp. Men då hittade jag en gammal väska här hemma med magnetknapp och jag blev nyfiken på hur knappen satt fast som. Synd att slakta en fullt fungerande väska bara för att se hur den är sydd, hehe.  Men glad att jag gjorde det för jag märkte att det faktiskt går att återanvända sådana knappar och jag kunde därför forsätta mitt arbete.
Denna väska är skapad med inspiration ifrån Ryssland. Tack än en gång till min Ryska väninna Anastasia som hjälpt mig hitta bilder att inspireras av.


Ser lite skrynklig ut på bilden, får nog försöka pressa den innan utställningen


För er som missade bilden på den vita väskan så lägger jag upp den en gång till2011-05-12
14:14:36

Rapporten
Till detta 10 veckors skolprojekt ska vi även skriva en Rapport. Inte överdrivet mycket text och jag vet ungefär vad jag vill skriva.. det jag kör fast på är hur jag ska lägga upp den. Vilka rubriker ska jag använda mig av? Lärarna på textilen har gett oss rätt flummiga riktlinjer så nu sitter jag fast och vet inte alls hur jag ska börja. 

Ryska väskan kommer jag heller inge längre med. Jag fick ett pärlhalsband av Sofie, det blir perfekt som handtag till väskan men jag har fortfarande inte fått tag på någon magnetknapp. 

Äntligen ska trattkatten få bli av med sin tratt. Det har nu gått 10 dagar så det är dags att ta henne till veterinären nu så att hon kan få bli av med stygnen. 


Lätt att fastna i gardinerna med den där tratten2011-05-11
16:56:52

3 years of fashion
Äntligen är det dags igen! Mode & Design:arnas årliga modevisning på Nolaskolan. I år har jag ingen aning vad eleverna har kokat ihop men jag har höga förväntningar eftersom de tidigare två visningarna har varit utöver det vanliga. Ikväll klockan 19:00 drar det igång. Taggad! 

Nu har jag och M precis rullat 97 köttbullar. Tänkte bjuda Anna och Hägga på mat innan Anna och jag drar iväg på visningen. 2011-05-10
15:20:08

Thor
Ikväll ska jag på bio. Jag älskar att fara på bio! Det är stor skärm/duk så man inte behöver anstränga ögonen, det är mörkt/mysigt ljus, bra ljud med bas som virbrerar i luften och man får äta jättegoda popcorn och dricka Coca cola. gillar stämningen i biosalongen. Tyvär tycker min karl inte detsamma. Han tycker att man får nackspärr i biostolarna, idoter prasslar med godispåsar och snorungar lever om och frågar sina föräldrar konstant om varför karaktärerna gör som dom gör. Det blir därför väldigt sällan som vi åker på bio.

Nu har vi haft ett par företagsbiljetter liggandes sedan i höstas och dom går ut datum i juni så det börjar bli dags att använda dem. Thor verkade intressant när jag såg den på reklamen och jag tänkte det var en bra idé att använda biljetterna till den, men M vägrade, så jag fick leta en annan dejt. Som tur var så var Sofie inte lika svårövertalad så nu har vi platser bokad till ikväll 18.15. 

Två till företagsbiljetter har jag liggandes och snart har ju även Pirates of the Caribbean premiär så vi får se vem jag lyckas ragga upp tills dess.. Kanske det är dags att ta med lillasyster Elvira på bio igen? Kanske Anna och jag kan ta med oss varsin lillasyster och åka på bio! =)2011-05-10
11:59:06

Sommarkväll och Ryska väskan halvfärdig
Jobbet i går igen som vanligt på måndagkvällar. Riktigt trött och seg av förkylningen men det fick gå ändå. Konstigt nog ville jag inte bara åka hem och lägga mig efteråt som jag brukar, utan kände för att vara utomhus, luften ute kändes som en av de bästa sommarkvällarna brukar kännas och det ville jag absolut inte missa. Därför åkte jag istället hem till Anna och vi gick på kvällspromenad. 

Imorse vaknade jag utslagen igen. Tom på energi, ont i huvudet och rosslig i halsen. Jämarns förkylning. Hoppas den går över fort så jag inte kommer mer efter i skolarbetet. Skulle behöva börja på rapporten idag, kommer inge längre med väskan förrän jag har införskaffat en magnetknapp och ett svart pärlhalsband.

Såhär långt har jag kommit på Ryska väskan

2011-05-09
16:30:09

Utomhuskatter
Idag har både trattkatt och Bibbe fått vara utomhus. Fortfarande med koppel men nästa gång tror jag Birger är redo för att promenera fritt. Måste bara skaffa halsband med adressbehållare först. Elsa vågar jag absolut inte släppa på fri fot ännu så fruktansvärt intresserad av bilar som hon var idag. Hade hon inte haft koppel så hade hon tagit språng ner mot vägen och jagat bilarna. 

2011-05-09
16:19:16

Väskorna
I princip klar med Japanska väskan, ska bara sy in fodret för hand och det kommer jag nog vänta med till samma dag som utställningen om jag känner mig själv rätt. Ryska väskan är också på god väg, har bara kört fast lite med en detalj som jag inte vet hur jag ska göra med. Det flyter på rätt smidigt ändå trots förkylningen jag dragit på mig och jag kommer absolut hinna klart med båda väskorna. Tredje vet jag fortfarande inte riktigt om jag kommer hinna eftersom jag då måste upp en dag extra till Umeå för att köpa mer tyg. Tror nästan det är viktigare att göra klart rapporten först och efter det se vad jag hinner.


2011-05-09
11:05:57

Det stora scrapbookingprojektet
Blogg.se hade serverproblem igår eftermiddag/kväll vilket gjorde att det stod error varje gång jag försökte posta ett inlägg, men idag hoppas jag att det ska fungera bättre. Skulle vilja skaffa en helt egen sida. En Isaflisa.se så man slipper sådana problem och slipper reklam för den delen också. Magnus läser ju två kurser i webbdesign nu så kanske att han blir tillräckligt duktig för att hjälpa mig med html-koderna då. 

Iallafall så ska ni få se bilderna ifrån albumet. Det hemliga scrapbookingprojektet som jag och Ida knåpat ihop var ett album till pappa ifrån alla hans barn, barnens respektive, barnbarn och ifrån min mamma. Alla fick en sida var och på den sidan skulle det finnas en bild på personen, en bild på pappa tillsammans med personen och en hälsning till pappa. 
Pappa tyckte om sin present och han var blank i ögonen när han såg att även Pontus fick vara med på ett blad.

Här kommer bilderna som jag har arbetat med
Idas bilder tog jag kort på när de redan var i plastfickorna så ni får leva med att några av bilderna blänker lite.
2011-05-08
11:34:31

Ruben 60 år
Pappa hade ingen aning igår om att vi var påväg. Han förstod inte riktigt vad det var som hände när alla bilarna rullade in framför sjöbodstugan på ett led och överaskningen var total. Vi hade riktigt trevligt hela dagen/kvällen, maten var god och det var otroligt kul att få lite kvalitetstid med hela familjen.

Som ni kanske förstår är vi en stor syskonskara, Jag har tre halvsyskon Sara, Ida och David och två helsyskon Sandra och Fredrik (Pontus var med oss i hjärtat). När då alla halvsyskon har en respektive och en flock ungar var, jag har min Magnus och Sandra har Stefan så blir vi ett helt kompani. Vi var 13 vuxna och 8 barn, hela 21 personer. vi är även rätt utspridda över Sverige: Övik, Umeå, Gävle och Sthlm och det är därför väldigt, väldigt sällan som vi lyckas samlas allihop. Men igår hade vi lyckats! Alla var med och pappa sa i slutet av kvällen att det var den bästa dagen i hans liv sedan han gifte sig med min mor. Oj vad lycklig han var och oj vad lyckad dagen blev. 


Farfar sjörövare, Pappa Ruben


Barnaskaran


Tvillingarna


Ida och Sara


David


Magnus, Fredrik, David, Mamma, Sandra o StefanExotisk planka


Dukningen


Avslutar med en bild på mig och Magnus tillsammans


2011-05-07
17:04:22

Pappa
Trodde inte att jag skulle ha möjlighet att blogga mer idag men det hade jag! Har fått låna brorsans Ipad 2 64Gb 3G. nu kan jag berätta hemligheterna för nu har vi redan överaskat min pappa Ruben som fyllt 60 år. hela syskonskaran med respektive och barn är samlad i Nordingrå i mina föräldrars sjöbodstuga. Vi har ätit tårta, lämnat över det stora scrapbookingprojektet ( berättar mer senare ) , barnen har precis kommit tillbaka efter en båtresa där de besegrat två troll och hämtat en skatt tillsamman med farfar sjörövare (pappa) och nu är det snart dags att äta exotisk planka till middag. riktigt trevligt har vi det och pappa är glad att ha alla sina 6 ungar samlade med deras familjer. Bilderna får ni imorgon!

2011-05-07
11:57:07

Hemligheter
Idag tisslas och tasslas det, det bakas, det förbereds och det packas. På söndag får ni veta vart jag ska idag och då lovar jag att uppdatera med mycket bilder.  Ni får hålla ut tills dess. 

Nu ska jag ta på mig mitt ansikte och mina kläder, se till att katterna har mat och vänta på att M kommer hem från bandyn.


I brist på andra bilder2011-05-06
18:31:18

Coca cola gryta
Sofie och Micke bjöd på middag. Deras Coca cola köttgryta som vi hört så mycket om fick vi äntligen nöjet att avnjuta, riktigt gott! 

Nu väntar vi på deras gäster så att vi kan få äta efterrätt. Micke har gjort smörgåstårta, jag har bakat en tårta med sugarpaste och Sofie har bakat två olika sorters cupcakes och morotskaka. 

Blir en goood kväll bokstavligt talat.Micke har gjort smörgåstårta


Denna har jag gjort


Hjälpte till med en av cupcakesen och fyllde extra mycket smet och jordgubbar.. Denna ska jag äta ikväll


2011-05-06
09:29:24

Tårta
Idag ska det bakas tårta och även ätas tårta! Jag ska hjälpa Sofie inför ikväll då Micke ska firas i efterskott på födelsedagen. Längesedan jag åt tårta nu så det ska bli gott med lite födelsedagkalas. 

Nu ska jag göra ett försök att starta upp dagen, väcka älsklingen, klä mig, äta och borsta tänderna.
Hinner jag något mer idag än tårtbakning så ska jag inte göra skolarbete. Kommer inte vara hemma i helgen så då orkar jag inte släpa fram handväskematerialen, symaskinen och alla tillbehör för att sitta någon ynka timme. Så då är planen att köra stenhårt Nästa vecka istället.


Bild på en av tårtorna som Sofie och jag gjorde när jag och Magnus firade våra föelsedagar


2011-05-05
19:32:39

Duschen fungerar!
Hampe lyckades koppla in duschkabinen så vi behövde alltså ingen rörmockare. Nu har vi en fungerande dusch! Jag har inte tvättat håret sedan i Lördags så det ska bli riktigt skönt att få duscha ikväll. Nu fattas bara ett litet ikeabesök så att jag kan köpa lila runda badrumsmattor, lila handdukar, krokar till badhandukar och nån typ av bänk mellan duschkabinen och tvättstället så att jag kan ställa dit lila och beiga plastblommor som jag har tittat ut. tror att det kan bli riktigt fint. 2011-05-05
16:39:17

Duschkabin, textilkammaren och Bigge
Duschkabin

Glömde helt bort att blogga igår! Jag kom hem halv sex, lagade mat, åt och sedan byggde jag med finaste Annas hjälp ihop Duschkabinen. Åh efter det var det ju plötsligt läggdags så jag startade inte datorn på helaste dagen. Duschkabinen står nu på sin plats iaf men inget vatten är kopplat. Vi väntar på experthjälp för det. Hoppas att det inte tar allt för lång tid. Lite jävligt att inte kunna duscha hemma. Tror jag måste fråga Sofie om jag får duscha hos henne imorgon så jag får vara ren i helgen iallafall. Har inte tvättat håret på snart en hel vecka! Tur jag har torrshampo så håret inte blir flottigt, Dock känns det ganska snartlikt hästtagel nu av all smuts som fortfarande finns där men inte syns.
Textilkammaren

Idag har jag varit i textilkammaren på norrlands museum. Har fått se massor av kläder ifrån 1800-talet och framåt. Riktigt intressant tycker jag. Älskar klädhistoria. 

Birger

Birger busing har varit på nya äventyr idag, han har fått gå i koppel utomhus. Han jagade flugor, rullade sig i leran på gräsmattan och träffade en ny kattkompis. Nu har han fått känna på friheten och det enda han vill nu är att få gå ut igen. Har ju inte riktigt tid med det nu och jag vill inte riktigt att han ska gå ute själv ännu, jag måste lära honom vart han får gå och inte först. Är ganska rädd att han ska få för sig att det är kul att leka på vägen.
Denna afton står det tråkiga saker på "att göra" listan.. Det behöver städas i lägenheten igen. Vi har precis burit ut kartonger, plast och frigolit som duschkabinen var nedpackad i och nu återstår dammsugning, dammtorkning och att skura golven.

 


2011-05-03
16:23:19

Avlopp
Äntligen har vi slitit ut badkaret och allt skrot ur badrummet. Dags för projekt duschkabin. Under badkaret har det inte städats på 300 hundra år, jag var nära att spy när jag såg siffonen. Birger och trattkatt är vidriga varelser som kastade sig in i badrummet och ställde sig att slicka i vattnet. Vi blir väl illa tvunget att skaffa nya katter nu för båda kommer mest troligtvis att dö i förgiftning. Kastade ut katterna ur badrummet och ställde mig att skura i två timmar. 


Eew2011-05-02
18:19:38

Trattkatt
Elsa pälsa är kastrerad idag. Jämfört med Birger kom Elsa hem relativt pigg. Däremot var hon inte förtjust i taggtråden hon hade på magen, blev riktigt orolig när hon tog tag med tänderna och slet i stygnen så att det började blöda.. Provade klippa hål i en papptallrik och trä den över huvudet på henne.. ungefär 30 sekunder tog det innan hon sparkat av sig den och börjat slita i såren igen. Kastade mig in i bilen en kvart innan veterinären stängde för att skaffa en tratt men märkte förtvivlat när jag kom dit att jag glömt börsen hemma. Kastade mig in i bilen igen och tok-körde tillbaka, magnus kastade ut börsen genom fönstret till mig och med nöd och näppe hann jag tillbaka och kunde köpa tratten. 


Nu ligger mammas hjärta i sängen och sover iallfall. Stackars liten!2011-05-01
12:29:54

Bilder från maskeraden

Jag som häxa med min häxkatt

Batman eller är det Sadman?


Malin som Mussepigg


Lars som TF2 Spy och bredvid sitter Anton


Finaste prinsessan Sofie


Elvis som Kenny och Eva som Nils Karlsson Pyssling


Micke och Kenny


Bad Kenny


Värdinnan Anna är en vacker älva


Johan som Robin Hood


Stålmannen Hägga slogs mot ondskan och räddade oss


Ett troll hade vi också i vårat sällskap, Emma


Tingeling och Kapten Haddock, Veronica och Johannes
2011-05-01
00:05:37

Maskeradfest
Är hos Anna och Hägga på maskeradfest. Dricker viol/lakrits drink och bål i riktigt gott sällskap. Ångesten från skolan är som bortblåst denna stund och livet är underbart. Jag är utklädd till "magica the hex" och tänker gå hem med Batman senare ikväll. Älskar mitt liv! Jag har världens bästa kompisar och en underbar karl. Kärlek till alla mina läsare! Bilder kommer imorgon när jag vaknat till liv.