isabellbrandstrom

2011-09-29
15:40:41

Anna Dahlqvist
Måste bara hylla denna fantastiska kvinna med ett inlägg. Vi gick i samma klass genom textilen (extremt duktig på att sy är hon) och nu har vi hamnat i samma basgrupp i AUO2. Vi är lyckligt lottade som har henne med i gruppen för hon är inte bara duktig på att sy, hon är även en hejjare på att baka och dessutom gillar hon att bjuda på det hon bakat. Idag fick vi äta en otroligt god chockladpaj, under förra grupparbetet bjöd hon på rabarberpaj med vaniljsås och innan det har det varit kakor och kanelbullar. Utöver detta är hon alltid på bra humör och håller upp stämningen, även de dagar hon är bakis! Tack Anna för att du gör mina universitetsstudier så otroligt mycket lättare!


Anna Dahlqvist


Chokladpaj


2011-09-27
17:14:13

Skruvar i datorn
Jag fick mina nya datordelar idag så nu ska datorn bli pigg och glad igen. M pekar och jag skruvar.. än sålänge har jag fått fast moderkortet, cd-romläsaren, minneskortläsaren, två hårddiskar, nätagregatet och ramminnena.. emellan nästan varje pryl jag satt in har jag fått skruva lös fläkten för att sedan skruva tillbaka den igen. Ja för ibland tänker man inte längre än vad näsan räcker helt enkelt. Rekomenderar inte att skruva i datorer då man har PMS i samma vända. Jag är så frustrerad att jag gärna hade slängt ut fläkten genom fönstret om det inte varit så att det är en jättebra fläkt som M egentligen skulle haft i sin dator. Jag ska vara tacksam att jag fick ta den bara för att vi inte orkade skruva lös moderkortet i hans dator.

Och frustrationen blir ju inte bättre heller av att vardagsrummet nu ser ut såhär:



2011-09-26
19:22:17

Besiktning
Tyckte att det var en bra idé att ta bilen till stan idag för att åka tåget vid tolv. Men under tågresan ringer M och berättar att vi har besikting på bilen vid fyra... Fucketifuckfuckfuck! Där står bilen fint i stan medan den enda bilnyckeln är påväg till Umeå för att inte anlända tillbaka förrän tidigast kvart över fem. Ringde hela kontaktlistan i telefonboken för att hitta någon som kanske råkar vara påväg från Umeå till Övik som kan frakta nyckeln i säkert förvar tillbaka. Självklart är det ingen som skulle åka 13 tåget tillbaka så M fick lov att avboka tiden. (Tur i oturen att DET GICK att avboka sådär fyra timmar innan besiktningen så vi inte behöver betala 600 kr i onödan, Pjuu)

Men problemet återstod ju att vi nu skulle ha körförbud fram tills 19 oktober då första lediga besiktningstid är, eller att inte boka tid och istället få stå i kö så att vi närsomhelst kan få ett sms att vi ska infinna oss på besiktning inom en halvtimme. Skulle ju nästan kännas som att ha jourtid vilket innebär att vi skulle fått sitta på helspänn hemma och stirra på telefonen resten av månaden.. Nja.. 3:e alternativet var att boka tid i Sollefteå.

Så imorgon blir det biltur till Sollefteå. Yiiha roadtrip!


2011-09-26
11:23:57

GnällBirger och DregelElsa
Birger blir värre och värre på morgonen. Han börjar runt sju med sitt gnäll, gnäll om "att det är mest synd om honom i hela världen, han tycker att vi inte bryr oss om honom, att han är hungrig, han har tråkigt och mamma och pappa är dum!" Ja det låter verkligen som att han drar en lång jäkla ramsa i sitt otroligt långa jamande. Jag begriper inte hur luften från den där lilla kattlungan kan räcka så länge utan att han måste ta en andningspaus.

Samtidigt flyger M upp ur sängen och vrålar någonting med äcklig katt och Elsa slungas iväg upp i luften tillsammans med M's täcke. Då får jag höra att M vaknat av att Elsa dreglat i munnen på honom.. i munnen! hon har stått med huvudet ovanför honom medan M i sömnen klappat henne och när Elsa tycker att livet är riktigt mysigt så kan hon inte hjälpa att hon dreglar en skvätt.

Jag kliver motvilligt upp och ger katterna mat och snubblar sedan yrvaket tillbaka till sängen eftersom jag har sovmorgon till tio. Skyndar att somna om för jag vet att efter ungefär tio minuter har katterna ätit upp maten och är påväg tillbaka för att fortsätta terrorisera husse och matte. Denna gång genom att säga "att det är mest synd om dem i hela världen, mamma och pappa bara sover och katterna aldrig får vara utomhus". I min vilda fantasi tror jag att om jag bara hinner somna helt så kommer jag vara i så pass djup sömn att jag inte kommer vakna av katternas hyss. Men det är helt omöjligt att inte vakna när Birger ställer sig med tassarna på sängkanten och jamar en decimeter från mitt öra. Jag gör ett försök att fånga in katten under täcket och tvångskelar med hon i hopp om att han ska tycka "åh vad mysigt detta var, jag kanske kan somna en stund" men icke, på morgonen finns ingen tid för gos utan all energi ska läggas på att tjata om att få gå ut.

I somras kunde vi bara öppna altandörren så att katterna kunde gå ut och in som de bahagade och då blir Birger nöjd och låter oss vara. Men nu är det för kallt utomhus för att dörren ska kunna stå på glänt och jag vill inte att katterna ska vara utstängd i flera timmar.
What to do? 



2011-09-25
16:57:27

Helgen i punkter
  • Pärlpyssel
  • Lagat och ätit Porterstek med Sofie och Micke
  • Scrapbooking
  • Ätit black n' white på matcompaniet
  • Läst kurslitteratur
  • Filmkväll med Robban o hans tjej
  • Jobbat










2011-09-23
11:21:18

Visdomständer och fler smycken
TANDLÄKARBESÖK

Idag har jag varit i Bjästa hos Tandläkare Per. Han har dragit ut två av mina visdomständer idag, så halva mitt ansikte är bedövat och jag kan inte prata för jag inte riktigt känner vart min tunga befinner sig. Tänderna satt fast som excalibur i sten, och det kändes som hela käken var påväg lös när han slet. Men efter att ha böjt och bänt och knakat och sprakat med tre olika tänger så ploppade dom ut. Nu har det börjat pirra i läppen och jag har redan fått tillbaka känseln i örat så inom en timme är bedövningen nog borta.

Egentligen skulle jag bara dra en tand idag men jag bad om att få göra två på samma gång så slipper jag göra om proceduren med bedövning fler gånger än nödvändigt. Jag behövde inte klyva tänderna så jag tror inte jag kommer få några infektioner eller så, det fick jag inte sist heller när jag drog första tanden. Sedan blev det mycket billigare än vad jag trott att det skulle bli. Sammanfattningsvis gick det jättebra och jag är nöjd, min tandläkare är klart den bästa i Övik. 

Fjärde tanden återstår och den blir jag av med den 11:e oktober.





SMYCKEN

Igår åkte grabbarna till arenan och såg matchen och då passade jag, Sofie och Anna på att umgås och pyssla. Gjorde ett armband med matchande örhängen till Anna och ett rosa/svart armband till min egen smyckessamling som börjar bli rätt stor nu. Jag får nog lov att börja sälja smycken nu innan jag drunknar i dem.


Bild stulen från Annas blogg

 


2011-09-21
18:06:22

Fler hemmagjorda smycken








2011-09-20
19:05:44

Surnad potatisgratäng
Middagen var planerad, vi skulle äta hemmagjord potatisgratäng ifrån söndags och steka fläskkotletter. Tog ur gratängformen ur kylen, satte den i ugnen och efter en timma var den klar och kotletterna stekt. DÅ först kände vi lukten från gratängen som måste ha surnat sedan i söndags så det var bara att hiva ner i soporna och ringa efter pizza istället. Hade liksom inget annat val tyckte vi så därför har vi nu vräkt i oss pizza med gott samvete. 

Vi åkte och hämtade från San Marino denna gången eftersom Pinocchio gjorde bort sig sist genom att inte leverera pizzan på 3 timmar. Pikachu har vi också bojkottat sedan vi fick brända pizzor någon gång innan sommaren. Och tyvär lever inte San Marino upp till alla förväntingar heller då dom har väldigt tunna pizzor med för lite pizzakrydda och halvtaskig sallad. Den enda pizzerian som nu återstår här ute är Domsjöstjärna, den får det bli nästa gång vi misslyckas med middagen.


Ser pizza gott eller äckligt ut? jag har svårt att avgöra


2011-09-20
13:55:14

Jonna och Rådjur på nära håll
Nyss hemkommen från en promenad med Jonna, vi är nämligen hundvakt idag. Tror inte riktigt att katterna förstått att Jonna är en hund för dom låtsas inte om henne, det går riktigt bra iallafall, Jonna är ju van med katter sedan innan så hon är jättesnäll.

Tidigare idag fick vi besök av en rådjursmamma med tre kid. De såg oss genom fönstret allihop men brydde sig inte, dom verkar vara van vid folk. Dom åt utav häcken vid parkeringen som jag trott varit giftig, dom snusade på våran bil och dom kliade sig med klövarna på öronen (så som hundar och katter gör med baktassarna) Hade ingen aning att rådjur kunde göra så, jag menar hästar kan ju inte.







Trött rådjursmamma



Jonna


2011-09-19
14:17:22

Falskt samtal
Har glömt att berätta att jag köpt en ny mobiltelefon. Gick in på en affär och bad om den billigaste telefon dom hade och fick då en rosa liten samsung. Eftersom batteritiden på min gamla telefon hade ungefär 6 timmars standbytid och trasig larmfunktion så var jag tvungen att "byta upp mig" . (Utan larmfunktion och batteri är jag ju farligt nära att vakna i stockholm om jag somnar i ybussarna påväg hem från Umeå)

Nya mobilen har ingen kamera, ingen musikfunktion och knappt någon skärm.. MEN den har en falsk samtalsfunktion. Jättebra att aktivera så man kan slippa iväg från ett viktigt möte stod det ungefär på förpackningen.. jag undrar bara.. finns det möten där det är helt okej att råka ha ljudet på på mobilen och svara i telefonen för att sedan kunna säga: Ursäkta, detta är ett mycket viktigt samtal som jag bara måste ta just nu! Nä, jag kan inte komma på en riktigt vettig situation som man bara kan komma undan genom ett räddande samtal från mobilen. Tyvär mobilen jag tycker att denna funktion är en aning onödig faktiskt. Men den gav mig ett otroligt roligt skratt när jag läste om den. 

Längtar till Iphone5 kommer ut så jag äntligen får en vettig mobil. En smartphone, jag längtar efter att bli beroende av Wordfeud och att få spela spel medan jag sitter på toan. Jag vill också kunna googla med bara några knapptryck och jag vill kunna ställa in Gps:en och slippa gå vilse! Jag vill också vara en av de alla som äger en smartphone!!



Skräp


Iphone cravings


2011-09-18
16:35:08

Don´t kill the messenger
Vaknade halv åtta imorse och åkte direkt iväg o jobbade. Efteråt hämtade jag upp Sofie och mötte upp Anna hemma hos Paulina i Hörnett.  Vi hade en liten pysseljunta, drack kaffe och fick äta gott fika.

Nu sitter jag i Billsjö och väntar på att potatisgratängen jag slängt ihop ska bli klar och till den ska vi äta Grillad älgfilé. Mums. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.. Eller? Om man frågar Magnus, Micke, Johan, Lars, Hägga och Fredrik tror jag inte dom håller med. Igår hade dom samlats för att se hockeymatchen och de beställde hemkörningspizza allihop. Matchen började.. ingen pizza hade kommit,  matchen pågick.. ingen pizza syntes till, matchen tog slut och fortfarande ingen pizza hade synts till. 3 timmar tog det från att de beställt till att pizzabudet knackade på dörren, de hade tydligen kört ihop sig på pizzerian så grabbarna var inte ensam om att inte få sin middag i tid. Jag säger bara vilken himla tur att modo vann mot djurgården för annars hade nog pizzabudet nästintill blivit nerslagen, haha Tänk dig 6 styckna riktigt hungriga karlar efter en hockeyförlust på tv.. Stackars pizzabudet, det måste vara det värsta jobb jag kan tänka mig att lämna ut 3 timmar försenad pizza hela kvällen till rusktigt arga, hungriga kunder, vilka utskällningar han måste ha fått stå ut med under kvällen. Don´t kill the messenger!



Dagens smyckesproduktion, halsband, armband och örhängen i vita och genomskynliga pärlor


Örhängena in action


2011-09-17
22:12:53

HighCoastScrap
Idag har jag och Sofie varit på vårat första möte med HighCoastScrap. Jättetrevligt har vi haft och riktigt kul att se hur alla arbetar. Har lärt mig massor med nya tekniker, fått se olika metoder att vika kort, ätit gott och vunnit priser. 

Imorgon blir det mer pyssel, men inte scrapbooking, det har jag fått nog med för några dagar, imorgon är det pärlor och smyckestillverkning som gäller, pysseljunta med flickorna.

Här är mina alster ifrån dagen:












Just det ja.. måste berätta att Sofie har en otrolig talang i att knyta rosetter.. visst blev den otroligt vacker!! Eller?Erhm *host*


2011-09-16
22:31:49

Flitig husfru eller lat student?
STUDIER

Idag har jag antingen agerat väldigt flitig husfru eller så har jag bara undvikit studierna, det beror lite på hur man ser det. Efter att jag kom hem från tandläkaren har jag dammsugit, skurat, dammtorkat, tvättat, diskat, sopsorterat, tankat bilen, sorterat klädgarderoben, handlat och lagat kycklinggryta. Helt otroligt hur mycket det finns att städa och dona just när man har skolarbete som ligger och väntar på att man ska bli klar, ehe.

Efter middagen hade jag dock inga fler undanflykter och nu har jag kommit ikapp det jag planerade att läsa innan helgen. Har märkt att jag studerar mycket bättre under kvällstid. Jag får ge upp att försöka sitta under dagarna och traggla, jag bara somnar eller tappar koncentrationen. Nu är det kvällsarbete som råder framöver när det gäller läsning.

HIGH COAST SCRAP

Imorgon ska jag och Sofie på vår första träff med High Coast Scrap! Längtar! Ska bli jättekul att få se hur alla andra scrapbookar, vilka olika stilar och metoder de använder mm. Det jag fasar över är hur vi ska frakta vårat material från något parkeringshus till övervåningen på Café UH utan att få ryggskott?? Hmm.. skottkärra? kundvagn?

(Haha, ser framför mig hur jag och sofie iförd svarta rånarluvor stövlar allt vi kan med varsin kundvag iväg ifrån hemköp och kassörskan jagar efter hack i häl med näven i vädret) (Ser även hur vi med förtur som har kundvagnar hoppar på vagnarna och rullar ner mot hamnen och räcker ut tungan till kassörskan som får ge upp jakten)

Nä, förlåt, lite väl övertrött är jag nog, dags att sova för idag tror jag. Nattinatt!



Tror inte att jag visat denna som Anna fick nu när hon fyllde år


2011-09-15
20:11:38

Makramé
Har kämpat med att hålla mig vaken idag för att kunna läsa kurslitteratur trots förkylningen. Har verkligen inte hunnit lika lång som jag hoppades idag och under gårdagen och kommer därför få jobba endel i helgen också. Imorgon har jag nämligen inte så mycket tid över. Tandläkartid i Bjästa klockan tio och tänkte efter det fara hem till mormor och gratta henne på födelsedagen och lämna en liten present till min mor i efterskott. När jag kommer hem igen har jag tvättid resten av kvällen så det finns inga utrymmen för någon kvalitetsläsning.

Här är makraméarmbanden jag gjorde igårkväll




2011-09-15
12:08:44

Sjuk igen
Att det aldrig ger sig. Nu har jag haft magsjuka, förkylning, bihålsinfektion och "nässelutslag" (eller vad det nu var) inom loppet av inte ens en månad. Nu är jag förkyld igen.. febern kommer och går, huvudvärk och ont i hela kroppen. Ligger nu hemma i sängen med laptopen och tänker försöka studera så gott det går. När det här är över så tycker jag att jag har gjort bort all sjukdom för åtmistone några år framöver. Jag går i protest annars.  

Gjorde två makraméarmband igår som ni ska få bild på senare och även ikväll ska jag unna mig lite pysseltillverkning.

2011-09-13
16:28:28

Pilgiftsgroda
Det känns ungefär som om jag skulle ha kelat med en pilgiftsgroda! Fingrarna är helt igenom giftiga, haha. Fast jag glömmer bort det hela tiden och kliar mig i ansiktet och på armarna så jag får utslag och blir illröd. Tror jag ska rita svarta prickar uppe på mitt mintgröna nagellack så att jag blir påmind. Igår fick jag äta ost och kex med plasthandskar för jag var rädd att få allergiutslag i halsen. Tycker att "giftet" borde gått ur huden för länge sedan nu eftersom jag inte kommit i kontakt med plasten på ett dygn.. Weird

Har köpt receptfri allergimedicin men tyvär hjälper den inte särskillt mycket, om ens något. Hydrokortisonsalva dämpar heller inte utslagen märkvärdigt. Men jag har en tid på VC imorgon 9.45 och då tänker jag be dem om en remiss till hudanalys i Umeå som min halvsyster Ida tipsat mig om. Hoppas att dom inte har lång väntetid bara.

Nu är jag "ledig" fram till Måndag, skönt att få jobba hemma ett tag. Tänker faktiskt försöka jobba stenhårt. Jag ligger redan efter för att jag fortfarande inte fått min beställning av kurslitteratur men nu har jag fått låna boken av en klasskamrat och ska därför jobba så mycket jag kan dessa tre dagar, då kanske jag hinner med lite helg efteråt om jag har tur.



2011-09-12
17:42:01

Plastallergi
Plastallergi nå jävulskt! Gjorde flera egna små tester under dagen och jag fick utslag varje gång. Fick lov att rycka av mig plastnaglarna för jag stod inte ut med kliet, det blev bättre men långt ifrån helt bra. Så fort jag kom hem till Övik igen gick jag och köpte nagellacksborttagning, tyvär gick limmet inte bort eftersom jag köpt en acetonfri borttagning. istället klippte jag ner naglarna, filade bort limmet och målade över med ett nagellack. Guu vad skönt när det slutade klia!!

Däremot ville jag ta reda på ifall det var limmet eller själva nagelplasten jag är överkänslig mot så jag gjorde ett test på armen. Limmet visade inga resultat. Däremot provade jag med en ny nagel utan lim som jag försiktigt strök mot ett 5 cm stort område på armen och efter en minut såg det ut som att det var brännässlor jag gnuggat in mig med, kändes så också kan jag lova.

Testade även på M och på honom hände ingenting.

Efteråt gick jag direkt och tvättade händerna tre gånger med tvål och torkade med en ren handduk. Men tydligen fungerar gifterna från plasten ungefär som färsk chilifrukt.. har man väl fått det på fingrarna så går det inte bort på flera timmar än fast man tvättar händerna 20 gånger. Därför har jag nu utslag över båda armarna, ena axeln och ryggen, jo halsen börjar klia nu också. Det bränner, svider och ser förskräckligt ut.

Se bilderna:










2011-09-12
07:02:19

Är plastnaglarna boven?
Har kliat ihjäl mig inatt och ju mer jag kliar ju värre blir det. Jag har en fundering på om jag är överkänslig mot plasten i mina billiga lösnaglar jag köpte på utförsäljningen på parken. Har haft på mig dem sedan i fredags och bekymrena började på lördagkväll. Gorde ett test imorse där jag kliade mig på armen med busskortet och väntade några minuter. Inget hände. lite senare provade jag att försiktigt gnida naglarna mot ett område på armen och en minut senare var jag röd och had fått två utslag på det området. fortfarande ingen förändring där jag kliat med busskortet. Jag ska gör fler små tester under dagen för att säkerställa mina teorier. Sedan ryker min vackra fejknaglar ikväll så ser jag om det slutar klia.


Bye bye my beautiful babies


vill man vara fin så får man lida pin brukar man ju säga, men någonstans går ju gränsen


2011-09-11
15:28:55

Allergi?
Jisses vad det kliar! överallt! i hårbotten, i ansiktet, på armarna, ryggen, magen och benen. Och bara jag nuddar huden blir jag knallröd i en kvart. Det började igårkväll men var okej under natten och drog igång värre under dagen idag. Nu har jag duschat och tagit på mig rena kläder men det fortsätter klia. Vad är det för något? Är det nån hudallergi? Nässelutlag? Loppor som katterna dragit in? SKABB?? o.O  Panik! Vad det än är så hoppas bara att det går över snart och att jag inte dör av det!

Tagit bilder på hur jag ser ut nu men jag törs inte visa upp dem för jag ser förskräcklig ut med röda fläckar över hela mig. Istället får ni bilder på hur jag såg ut fredag och lördagkväll.


Såhär såg jag ut igår hos Sofie på födelsedagsfest (maskeradtema prinsar och prinsessor)Tack Sofie för en riktigt  trevlig kväll!


Och såhär såg jag ut i fredags på Annas födelsedagsfirande (fast hatten är Annas) Tack Anna för en helhärlig kväll!


2011-09-07
21:16:00

Humor - tåglektyr
Hittade lite intressant lektyr på tåget hem idag som var mycket intressantare än min kurslitteratur. Det var trafikverkets säkerhetstest och jag kunde inte låta bli att dra på smilbanden när jag läste. Diggar att dom har lagt in humor i 1X2 frågorna.

Vad ska du göra om du måste korsa ett järnvägsspår?

1. Lägg örat mot rälsen och lyssna så att tåget inte är i närheten.
X. Skicka ett SMS till SJ och fråga när nästa tåg kommer.
2. Gå till närmaste järnvägsövergång och korsa spåret där.

Vad ska du göra om du fastnar mellan bommarna i en järnvägsövergång?

1. Ring till trafikverket och sedan ställa ut en varningstriangel på spåret.
X. Köra rätt igenom bommarna - de är gjorda för att ge vika. Kör på startmotorn om du måste.
2 Knuffa bilen åt det håll tåget kommer ifrån och börja blinka samt tuta så fort det kommer.

Vad ska du göra om du ser en kompis som har klättrat upp på ett tågtak?

1. Säg till honom/henne att klättra ner omedelbart! Man behöver inte ens röra vid elledningarna för att få 16000 dödliga volt genom kroppen.
X. Låna ut pengar så han/hon har råd att åka på vanligt sätt.
2. Leta rätt på en ny kompis.



2011-09-06
22:09:22

Prövat allt...
En kopp espresso, två koppar espresso, klassisk musik, panflöjt, powernap, socker.. jag har försökt allt jag kan komma på. Men jag kan verkligen inte koncentrera mig i kurslitteraturen. jag börjar tänka på annat, tittar på klockan varannan minut, somnar en stund, flyttar om kuddarna bakom ryggen, slår mig själv med boken i huvudet. Det är en bok på 200 sidor och den är sååå tråkig, sååå flummig, sååå svåra ord! har tagit mig igenom 70 sidor än sålänge och till litteraturseminariumet på torsdag ska jag helst ha läst den två/tre gånger. Det är vad läraren säger att man behöver göra för att förstå den, bra där.

Kom igen nu isabell, tagga, tagga. you can do it!
En sida för mamma.. en sida för pappa, en sida för M...


2011-09-04
14:19:10

Birgers projekt
Birger fortsätter sitt projekt med att dekorera lägenheten. Han är nu klar i köket, hallen och badrummet så vi får väl se vilka överaskningar som väntar i sängen när han börjar med sovrummet.

Söndag.. sista dagen innan skolan drar igång.. Har lånat den kurslitteratur som fanns på biblioteket, satt laptopen på laddning, skrivit ut alla sheman och kursplaner och kollat upp tågtider och bussturlistor. Tro om jag glömt något..?

Nu hoppas jag bara att jag inte får magsjuka inatt. Men utifall jag får det så har jag kollat upp vilket nummer jag ska ringa så att jag kan bli registrerad på kursen iallfall.



(lägg märke till grästuvan på mattan) Birger vet vad som finns i den blå städpåsen..


En blå fjädervippa


2011-09-03
17:48:55

Katterna är skogstokig
Birger har bestämt sig för att plantera en skog i lägenheten. Om jag försöker gissa så vill han nog att inomhus ska kännas som utomhus och därför dekorerar han med kvistar, gräs och blad, ja till och med rötterna till fyrklövern har han sparat för att det ska växa bra. (Se bilderna)

Eller så håller han på att städa upp utomhus? Vi har nämligen fått hjälp av Lilla och Åsa att beskära vinbärsbuskarna idag så det är en aning kaos ute på gräsmattan.


Bärbuskarna i början av operationen


Bärbuskarna efter operationen


En pinne, en fyrklöversplanta, grässtrån och jord, det växer nog bra där Birger..


Gräshög inne i badrummet, vad fint du gör Bigge!


Jag har redan städat en omgång idag så jag tror jag tänker låta katterna städa upp efter sig själv denna gång.. STREJK!


2011-09-03
14:39:30

Smyckestillverkning
Har länge velat göra mina egna halsband, vi har ju en fantastisk pärlbutik här i Övik, Pagoni. Har varit inne i pärlhimlen flera gånger och dregglat men inte vetat vart jag ska börja, det har känts hopplöst och svårt när jag inte vet vart jag ska börja, det finns för mycket pärlor och tillbehör att välja bland. Jag kan glåma på pärlor i flera timmar, men det slutar alltid med att jag får beslutsångest och lämnar affären tomhänt.

Men nuu när Sofie fyllde år hittade Anna och jag en perfekt present till Sofie ifrån pagoni, ett startkit för att göra halsband. Både pyssel och smycken i ett! kunde inte bli bättre, plus att vi då låter Sofie ta första steget in i "smyckestillverkningsvärlden" så att hon kan dra med oss när hon har orienterat sig så slipper vi vara vilsna när vi kommer dit.. Mohaha, perfekt plan.. Nu har hon dragit med mig och jag är stormförtjust i min nya hobby.






Har även köpt charmiga påsar att förvara smyckena i







2011-09-03
13:28:24

Plingplong-taxi till plåsterhuset
Dagen startade klockan halv sex imorse och då fick jag ringa 112 åt M. Han mådde inte bra, han kräktes blod och låg på hallgolvet och var nära att svimma. Antingen magsjuka med spräkta blodkärl i halsen eller blödande magsår tänkte vi. Vågade inte chansa så M fick åka plingplong-taxi till plåsterhuset.

Det var inte blödande magsår som tur var, men någon värre typ av magkatarr skulle jag tro att han har. Ber till gudarna att det inte är magsjuka också. För säkerhets skull har jag ätit några nävar vitpepparkorn, halsat Activia och släpar med mig en flaska handsprit runt i lägenheten. Vill inte missa uppropet och introduktionen på Måndag.



Plingplong-taxi


2011-09-02
15:44:58

Pärlor och klösmärken
Varit på en liten shoppingrunda med Sofie idag. Har köpt pärlor och ska nu börja göra egna smycken ikväll. Är riktigt taggad! Inne på pagoni hittade jag även en pärla som jag tänkte att katterna skulle tycka om.. En rosa hårboll med en hake så jag kunde hänga fast den på ett snöre. Jag hade rätt.. båda katterna morrade varje gång de fick tag på sitt byte och efter fem minuter var leksaken trasig, likaså mina nyinhandlade leggins, vilken tur att Gina hade rea så de bara kostade 5 kr!

Nu drar vi iväg till Mickaela för att äta tårta, hon fyller nämligen 21 år idag.


Dragkamp om "pärlan"