isabellbrandstrom

2012-04-25
18:52:38

Sotiga tassar och tentavakt

Birgers tassar har sett förskräckliga ut efter han har varit ute senaste dagarna. Ser ut som om han har hittat en skorsten att leka i. Hörde någonting om att Domsjöfabriken haft nåt problem med nåt sotröks-utsläpp så det måste nog vara det som fastnar på Bibbes tassar.

Idag har jag varit skrivvakt under nationella proven, gick bra, såg inget fuskande. Var det någon som ändå lyckades fuska så ger jag dem ett A i att vara diskret, haha.

Imorgon ska jag hålla genomgång i en layout-uppgift eleverna ska få som hemläxa under de närmsta två veckorna. Känns kul att för en gångs skull få vara med när de redovisar uppgiften också. På textilen har jag i princip bara fått starta upp projekten men inte hunnit vara med tillräckligt länge för att hinna avsluta dem.


2012-04-22
21:07:05

Pyssel
Senaste dagarna har flygit iväg och bloggen hann tyvärr inte hänga med i tempot.
Fredag var det redovisning för layoutarbetet och grillning i snöovädret med flickorna på kvällen. Lördag klev jag upp tidigt för att jobba och sedan har det varit pyssel resten av helgen. Vi har nämligen haft ännu en hel-mysig pysseljunta, denna gång med ett tillhörande pyjamasparty. Vi har haft otroligt roligt! pysslat, fikat/ätit, umgåtts och drabbats av skrattatacker så tårarna har sprutat. Denna träff var det för en gångs skull inte jag som lyckades fastna i superlimmet, den underhållningen stod både Sofie och Elvira för.
Ikväll håller jag på att förbereda mig inför de tre kommande veckorna. Jag har VFU på Nolaskolan igen och jag är taggad till tusen. Ska bli kul att få prova ha praktik i bildämnet med, jag har ju nästan bara haft praktik i textilslöjdsalen hittils.


Fastna i superlim


Scrappad klänning med ståltrådsgalge


Många klänningar! Nu kan jag beskrivningen helt utantill


Tog ett tag att lära sig böja galgar, vid fjärde hade jag fått in tekniken. Kan ni gissa vilken som gjordes först respektive sist? :P


2012-04-19
17:50:24

Fiffiga frun - Husmorstips
  • Tillsätt en skvätt olja i pastavattnet så kokar det inte över
  • Putsa bort fläckar på badrumsporslinet med tandkräm och toapapper
  • Skiva champinjoner med äggskivaren
  • Unvika svidande ögon från lökhackningen med hjälp och två tändstickor som du håller fast med läpparna
  • Spara potatisvattnet, låt svalna och vattna blommorna med för extra näring
  • Koka ägg i saltat vatten så går de lättare att skala
  • Få bort löklukt från händerna genom att hålla i stål medan du tvättar sig
  • Kläder som möglat kan man lägga i en balja med vatten och 1 liter fil i ett dygn så försvinner möglet
  • Lägg ett äpple tillsammans med potatisen för att potatisen inte ska gro
  • Spraya torrshampo på pälsjackor och borsta ur så blir de ren
Hittade en grymt bra App igår med 200 sjukt bra husmorstips. För de flesta tipsen behöver man något av ättika eller äppelcidervinäger, tandkräm, bikarbonat, coca cola eller bakpulver. Tydligen går det att göra sjukt mycket saker med de ingredienserna.

Jag har fått tips på allt från att bota hosta till att få bort dålig lukt från ett par skor. Haha


2012-04-16
12:25:51

Uppkäftig?

Dagarna flyger iväg medan bloggen har stått stilla. Sedan senaste inlägget har jag hunnit med att fira min käre far som fyllde 61 år igår. Jag har hunnit skjuta med gevär på skjutbana, solat till mig lite färg i mitt annars så bleka nylle, jag har scrappat på ett bröllopskort, och idag har jag hunnit med att vara "uppkäftig" mot en av våra lärare.

Mja, det sistnämnda är väl ingen bedrift att skryta med direkt. Jag kunde liksom bara inte hålla mig från att vid flertalet tillfällen ifrågasätta föreläsarens omständiga hantering i InDesign, då jag anser att det finns enklare metoder som blir lika bra, om inte bättre. Jag har ju faktiskt hunnit lära mig väldigt mycket om InDesign under den passerade veckan. Särskilt när jag haft en personlig undervisare som arbetar med programmet dagligen dags i sitt yrke, närmare bestämt min kära mor. Vilken himla tur att jag har haft hennes expertis att förlita mig på då jag inte skulle ha stått ut med dagens föreläsares knapphändiga förklaringar av programmet i fråga. (Måste jag säga att det är samma föreläsare vars tidigare föreläsning jag gav en utläggning om här på bloggen för cirka två veckor sedan)

Nu är jag iallafall på väg hem igen. Tänkte att det var lika bra att smita under fikarasten, skulle jag ha gått tillbaka hade det troligtvis resulterat i fler möjligheter att ifrågasätta läraren. Lika bra att hålla sig borta då jag vet att jag har svårt att hålla truten, hehe.


2012-04-13
23:29:25

Zombie vs Dart

Tv-spels kväll i kväll med M, Johan E och brorsan. Grillade pepparbiff till middag och resten av kvällen har vi spelat kinect där jag dominerat! Mohaha, jag har vunnit allt vi spelat hittils, dart, bowling, Dance central och Zombie vs Dart.

Viking (brorsan, det är hans nya efternamn) han blev less och tog till effektivare metoder att döda zombierna, hehe
2012-04-13
01:09:05

Man kan göra många saker med en katt
Jag har suttit absolut hela dagen framför InDesign med mitt layout arbete. Lagom stel i ryggen och ögonen går snart i kors, men jag måste hinna klart innan imorgon så att mamma kan skriva ut mitt häfte på jobbet. Jag har ingen som helst aning om jag förstått uppgiften rätt, om jag ens är på rätt spår, vet liksom inte vad som förväntas av mig, men jag kämpar så gott jag kan.

Tog en paus i arbetet nyss och M visade ett stört men grymt kul YouTube klipp. Fick höra ett och annat jag kan ha katterna till om jag lessnar på dem, ehe.2012-04-11
11:52:48

Zorn
Aaah, jag vill till Mora! för där finns Zornmuseet och Zorngården! Hittade ett klipp nu där man får en liten guidning genom museumet, helt sjukt vad denne konstnär är fantastisk.

Har under veckan kollat igenom tonvis av Zorns målningar för att kunna välja ut ett gäng som jag ska använda i en skoluppgift. Vi ska låtsas vara Curator på ett galleri/museum där vi ska sätta ihop och presentera en utställning. Jag har valt att göra min utställning utifrån Anders Zorn, det har inte varit lätt att solla bort konstverk då allt denne konstnär gör är fantastiskt. Men jag har äntligen lyckats välja ut ett gäng somriga bilder nu som jag ska arbeta med. Själva inlämningsuppgiften är att vi ska göra en utställningskatalog/handout till "de som kommer för att titta på utställningen". Bra uppgift tycker jag! Särskilt när jag fick höra att förra årets påsklovsuppgift var att skriva en lång Essä, då känns denna uppgift otroligt mycket mer spännande tycker jag.2012-04-10
17:03:09

Gym och kvarg
Körde ett ordentligt pass på gymmet idag, så skönt att komma igång igen. Gymmade ingenting under förra veckan, och inte tillräckligt veckan innan det. Var ju dock ute och sprang en del istället.. men gymmet känns ändå som den viktigaste träningen. Jag behöver bygga upp muskler. Snart tre månader sedan jag skaffade gymkortet nu men jag har redan börjat känna hur mycket enklare vardagen blir med några fler muskler. Bara en sådan sak som att jag kan ligga på rygg längre stunder nu när jag ska sova.. det har inte min rygg klarat förut, jag har alltid behövt ligga i framstupa sidoläge. Att kunna bära matkassarna utan vidare ansträngning. Att kunna stå och gå med bra hållning (dvs utan att svanka). Alla problem jag haft med att knäna och axlarna halvt glider ur led har försvunnit helt sedan jag började träna.

Små saker, men ack så värdefulla. Känner mig inte bara fysiskt starkare, utan även psykiskt. Älskar att gymma.
Ett problem jag haft under denna tid är dock att jag inte fått i mig de kalorier jag behöver de dagar jag tränar. Har inte fattat hur det ska gå till att få i sig tillräckligt. Jag äter mycket större portioner självklart, men inte tillräckligt, och inte rätt mat. Jag behöver protein, mängder av protein så att kroppen har något att bygga musklerna av. Absolut minst 100g rent protein per dag (stränga bud från svågern). Jag vill ju inte att träningen ska ha varit förgäves, eller att kroppen ska börja äta upp de stackars muskler byggt upp. Nu tar jag tag i saken och börjar äta kvarg till mellanmål. Har köpt in några burkar nu och det är faktiskt gott, sålänge man blandar ut det med Funlight. Smakar ungefär som philadelfiaost, kan säkert ha det på mina finnkrisp på morgonen med.


2012-04-06
20:47:37

Påsk
Idag har vi varit i Billsjö. Grillat burgare och parisare nere vid sjön i solskenet, hur härligt som helst!

Drog iväg efteråt hem till mormor och morfar å hälsade på, det var jättelänge sedan sist så det var på tiden. Alltid lika mysigt och trevligt att åka hem till dem och babbla bort tiden i några timmar. M fick rakt lov att ringa och påminna mig om att bege mig tillbaka till Billsjö för middag.

Vi fick fläskfilé i rosépepparsås, en rätt som var med i halv åtta hos mig för några veckor sedan, mycket gott måste jag säga.

Nu är vi hemma hemma igen, för imorgon ska jag åka och jobba medan M är och spelar innebandy, som alltid varje lördagsförmiddag. Men sedan drar vi tillbaka till Billsjö igen och stannar till Söndag.

Glad påsk på er alla!2012-04-05
19:08:08

Nytt sommarjobb

Jag har sagt ifrån mig jobbet på hemtjänsten! Jag har inga problem med jobbet i sig, men jag kände för att prova något nytt denna sommar. Särskilt då jag inte kommer ha tillgång till bil detta år, vilket gör det i princip omöjligt att jobba på hemtjänsten. Förra året blev det en hel del sura miner från mina kollegor då de tyckte att jag lånade hemtjänstens bilar lite för ofta, så jag vill inte veta vilken stämning det skulle bli om jag skulle vara utan egen bil en hel sommar. Sedan skulle det heller inte fungera att cykla då procapita-systemet de nyss börjat använda inte tar hänsyn till restiden mellan brukarna och systemet kan heller inte planera ihop scheman så att det är nära mellan de brukare vi ska besöka. Rätt osmidigt system tyvärr.

Istället har både jag och M haft tur och fått jobb på ett litet företag som sköter försäljning och distribution åt mindre bagerier och tillverkare, de är alltså återförsäljare som tar in varor och säljer vidare. Så det blir kontorsjobb för mig denna sommar, känns riktigt roligt att få prova på. Jag kommer till största delen sköta försäljning, men även lite inköp, lagerarbete och diverse annat som hör till. Lite nervöst känns det då jag och M kommer driva företaget ensam i fem veckor, det är ett väldigt stort ansvar. Men med två veckors inskolning tror jag ju faktiskt att vi kommer ha tid att lära oss allt vi behöver. Så det kommer gå bra.


2012-04-05
17:58:06

Guld
Jag köpte en ny klocka idag, min förra har sekundvisaren ramlat lös på och kilats fast mellan de andra visarna så att klockan har stannat.
Då jag har haft klocka på armen i princip hela mitt liv har jag därför haft panik nu när jag har varit utan. Jag bara måste ha tillgång till klocka hela tiden, klockan blir som en slags trygghet. Jag blir sjukt stressad om jag inte har en klocka i rummet, för jag bara måste ha koll på tiden. Och mobilen är för krånglig att plocka upp ur fickan varje minut jag känner att jag behöver försäkra mig om att tiden inte har sprungit iväg.

Jag köpte en guldfärgad klocka denna gång.

Jag har aldrig gillat guldfärg förut, alltså gult guld, jag har alltid varit mer för vitt guld och silverfärgat. Men något har hänt.. Nu äälskar jag gult guld, det är sjukt snyggt! Varför har jag inte sett det förut? Är det bara modet som har ändrats och influerat mig att gilla gult guld, så att detta bara är en tillfällig övergång? Eller kommer jag fortsätta gilla gult guld? Jag vet inte.

Samma sak har hänt med skinn. Förut var det endast svart skinn som gällde för mig, på skor, på jackor, på väskor. Nu har jag flera gånger kommit på mig själv med att dregla över väskor och skor i brunt skinn. Blir dock sådan kontrast att bära både svart och brunt skinn samtidigt att jag inte skulle kunna köpa bara exempelvis en väska, för då skulle jag också behöva byta ut min svarta älskade skinnjacka och mina svarta skor. Hur ska man få ekonomi för det som student? Vilket ilandsproblem jag har, ehe.
2012-04-05
12:44:31

The Hunger games, kontaktlinser och gym
THE HUNGER GAMES

Förstår inte varför inte så många har hört talas om denna bok/bioaktuella film. Jag tycker ju att den verkar som en storfilm som alla borde hört talas om vid det här laget!? Boken är grymt bra! Jag fick inte höra om den förrän i Måndags, men nu har jag lyssnat klart på ljudboken och reserverat biobiljetter för ikväll. Har höga förhoppningar på filmen! Tack mamma för biobiljetten! =)

SYNSAM

Måste till synsam idag igen. Snart ger jag upp allt vad kontaktlinser heter.. Jag kan inte ens hålla räkningen på hur många månadslinser jag bytt ut senaste månaden. Två par har jag lyckats he sönder, en lins tapade jag när jag skulle ta på mig den så den försvann spårlöst, märkte att jag var känslig mot silikonet i linsen så jag fick byta sort. Sedan blir det så torrt i mina ögon att det känns som att linserna håller på torka fast på ögat och jag tappar synskärpan från och till. Nu får jag nog lov att prova dagslinser istället så det inte gör något om de går sönder och sedan försöka hitta någon bättre sort av ögondroppar.

GYM

Hade tänkt åka och gymma idag, har blivit på tok för lite av den varan denna vecka. Kom dock på att det lär vara smockat på gymmet nu då alla slutar tidigt idag och troligtvis ska bort över helgen. Jag får lov att fortsätta skjuta på gymmandet och köra stenhårt till veckan istället. Jag har iallfall sytt mig en gympapåse, gillade inte den oranga påsen jag fick av 1Life, så nu har jag sytt en lila med en liten ficka frampå att ha hänglåset i.


2012-04-02
15:34:37

Mitt sömnadsintresse är tillbaka!?

Självklart, bra dag, värt.. Föreläsningen under eftermiddagen inställd.. Vi satt 20 minuter och väntade på föreläsaren innan vi fick reda på att vi blivit bortglömda och det blir dubbel föreläsning imorgon istället.

Men, men, jag löste situationen med att åka ner på stan och handla tyger. Blev nämligen grymt sugen på att sy igår!? Det är första gången på mer än ETT ÅR som jag frivilligt känner för att sy. Textilutbildningen dödade nämligen mitt sömnadsintresse och jag trodde aldrig att jag skulle vilja sy igen. Men nu börjar det att smyga sig tillbaka igen.
En neccesär vill jag sy, en gympapåse och prydnadskuddar till sovrummet. Tror att jag har fått tag på allt jag behöver för det :)

Emilia var lika less som mig på förmiddagens föreläsning. Såhär såg hennes "anteckningar" ut:

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2488854/images/2012/pic_196607152.jpg" class="image">


2012-04-02
11:03:47

Orkar inte en sekund till!

Men skjut mig! Vad tråkig denna föreläsning är! Jag står inte ut! Jag orkar inte höra mer. Jag som hade hoppats på att få lära mig något idag. Håller tummarna inför eftermiddagens föreläsning i konstvetenskap istället.

Got damn it! Varför har jag ingen stickning eller virkning med mig för? Nu Mickaela ska jag börja virka den andra dinosaurien du beställt. Tror jag ska virka en sjal också, och en väst! Fortsätter föreläsningarna på detta vis kommer jag ha hunnit virka en helt ny uppsättning av kläder till min garderob innan sommarlovet.


2012-04-01
21:12:28

Kinect sports s2 och violsirap
Nu i veckan fyndade M det nyare kinect sports som har bland annat Dart, golf och tennis, och alla dessa var riktigt roliga, M och jag har spelat mot varandra ikväll. Perfekt söndagsunderhållning :)

Ikväll har även Martina varit här och hämtat Chablis. Har varit trevlig att ha vovven här, men jag känner att jag inte skulle orka med att ha en hund på heltid, en helg någon gång ibland räcker gott och väl. Jag är helt utmattad efter dessa dagar och har träningsvärk i låren och ont i benhinnorna efter alla promenader och löpturer, inte van!

Jag provade baka en vitchoklad-kladdkaka idag som jag bjöd på när Martina var här. Själva kakan var god, men lite för lite smak i den för att kunna äta den som den är, blev som lite tamt. Men tillsammans med glass och viol/polkasirap blev det riktigt lyckat.

Sirapen är köpt på Village, (märke: The Spice Tree) det finns massor av olika smaker, men violsirapen och polkasirapen var extra grym. Tänker nog även inhandla sirapen som heter Irish cream, tror att den är god att ha i kaffe.
Hittade även ett recept på viol-cupcakes på "The Spice Tree's" hemsida. Låter otroligt smarrig, det bara måste jag prova.