isabellbrandstrom

2012-12-10
23:17:00

God Jul och Gott nytt År!
Nu har jag packat klart... Hoppas jag! Packningen väger nu cirka 13 kilo totalt, varav handbagaget är fyra kilo. Peeerfekt!

Jag hann hem innan fem så jag hann med att hämta ut malariamedicin, köpa en ryggsäck och har postat julkorten.Tack gode gud för det. 

Shit.. imorgonbitti åker vi, känns helt galet. 
Ååh jag kommer sakna alla här hemma. Som jag sagt tidigare så lovar jag att försöka skaffa tillgång till internet så jag kan ge er några livstecken. Men utifall att ni inte hör något från mig på ett tag så får jag önska er alla en riktigt härlig jul och ett Gott Nytt År!
 

 

2012-12-10
13:59:32

Stress och mera resfeber

Sitter och väntar på tåget hem till Övik nu. En timmes försening fick jag precis veta att det blir och detta är bara preliminär tid.. Baaaajståååg!!! Står ingenting om försening på hemsidan om just detta tåg och vi fick inte reda på förseningen förrän efter beräknad avgångstid. Kassss kommunikation.

Men, men.. detta gör att jag hinner blogga iallafall.

Helhärligt kändes det att få träffa klasskamraterna innan jag åker. Som jag har saknat klassen!
Frida har dock utmanat ödet och gett mig en julklapp!!! Hon hade tydligen missat mitt inlägg som hette "INGA JULKLAPPAR!!" .. Så.. tack för julklappen Frida! men må jävulen ta dig!

Om jag hinner hem till Övik innan affärerna stänger (ja jag litar inte tågen för fem öre) så ska jag köpa en reseryggsäck. Kom på att den jag fått av mamma inte går att sätta hänglås på. Och så nojjig som jag är vågar jag inte riskera något. Tänk om någon skulle få för sig att använda min väska till smuggel av droger eller vad som helst.. Vill liksom inte riskera livstidsfängelse i Thailand.. Ehe..
Malariatabletterna har jag inte heller lyckats hämta ut på grund av enmassa strul.
Sedan måste jag köpa fler frimärken till julkorten. Vägde kuverten och de väger ett gram för mycket för att ett frimärke ska räcka. Törs inte skicka dem när de är precis på gränsen för då finns risken att mottagaren själva måste åka till posten och betala ut kortet för 50 spänn.. Det hände med ett kort jag skickade till pappa på Farsdag för några år sedan hehe, kul farsdagspresent.. pinsamt. Törs inte riskera det fler gånger.

Hoppas därför verkligen att jag hinner hem i tid. Annars blir det inga julkort och jag kommer få ruttna i Thailands fängelser eller dö i Malaria...

Kul.. Nu fick jag precis veta att det blir ersättningsbuss istället för tåg och att bussen är beställd men inte bekräftad.. Minst en timme till väntan då. Om det ens kommer någon buss. VARFÖR TOG JAG INTE BILEN!?!?

Julklappen från Frida:


2012-12-08
18:39:53

Resfeber
Nu jäklar börjar det närma sig! känns otroligt pirrigt men åååh så kul det ska bli! En hel månad på vift i främmande länder. Jag som aldrig varit borta från övik längre än två veckors tid!? Vilket äventyr det ska bli! och jag kommer nog se ut som en övergräddad pepparkaka när jag kommer hem. 
 
Tyvärr tror jag inte att jag kommer ha möjlighet att blogga särskilt ofta, kommer ha väldigt begränsad tillgång till internet, men jag lovar att försöka! Tänker iallfall fota mycket och skriva dagbok så att jag när jag kommer hem kan uppdatera om allt jag inte hunnit blogga om. 
 
Imorgon börjar jag packa ryggsäcken, undrar verkligen hur det ska gå. Hur ska jag lyckas få med allt jag vill ha med när den inte får väga mer än 15 kg!?
 
 
 

BURMAAA!!

2012-12-02
16:11:18

Förbereder inför resan

Har suttit och skrivit varje kväll senaste veckorna och hela denna helg har gått åt. Allt för att få vara helt ledig under resan. Det är därför det har ekat här i bloggen. Nu är jag äntligen klar med alla inlämningsuppgifter och nu är det bara en vecka av praktiken kvar, VFU uppföljning måndagen efter och tisdag den 11:e åker vi!!!!

Fortfarande mycket som ska göras innan resan, men det är inte så jobbiga saker. Ska sätta adresser på julkorten, inhandla saker inför resan, tvätta, hitta böcker att ta med, packa och mycket mer.

Lite otäck illustration här nedanför, brukar inte rita så otäckt vanligtvis men denna bild bara blev. Skyller lite på all stress som spökar. Tror jag ska köpa ett nytt skissblock och passa på att rita massor under resan när stressen är över.