isabellbrandstrom

2012-02-28
07:24:29

Exempel på lagen om alltings jävlighet

Tror inte det är min dag idag.. Vaknade halv sex då M ringde ifrån Umeå så jag tänkte att jag kunde lika gärna pallra mig upp ur sängen och ta det tidiga tåget. Sedan ångrade jag mig och funderade på att sova en timme till och sedan ångrade jag mig igen och gick ut för att vänta på stadsbussen mot det tidiga tåget.

Just denna buss/tåg kombination är lite stressig eftersom bussen kommer in till stan strax efter halv och tåget går 26 minuter i. Alltså bara två-tre minuter emellan. Men det brukar gå bra eftersom stadsbussen sällan är sen och tåget i princip alltid är sen så jag brukar hinna. Har aldrig missat ett tåg förut.. Tills idag. För mittendörrarna på bussen slutade att fungera så chauffören fick gå ut och putta på dem och greja i ganska exakt tre minuter innan de fungerar igen.

När bussen väl är framme i stan börjar jag och två andra grabbar springa mot tågstationen och uppför rulltrapporna, vid sista rulltrappen högst upp rullar tåget sakta iväg och vi missar tåget med tio sekunder. Lagen om alltings jävlighet?

Bara för att det är tråkigt med bilder på tåg och bussar så får ni istället se bilder på två av Johans mysiga husdjur som jag fotade i helgen.


2012-02-27
14:08:49

Parafras

Jag har äntligen valt ut ett konstverk till parafrasövningen som är nästa uppgift i utbildningen. Jag har googlat och kollat i konstböcker i timtals, en bild fastnade jag för och skrotade flera gånger om men nu har jag äntligen bestämt mig för den. Och jag är nöjd med mitt val.

Målningen heter "Girl before a mirror" och är skapad av Picasso 1934.

Jag ska göra en temaparafras på den där jag byter ut motivet i spegeln mot fyra ansikten. Jag tänker situerad identitet och gör som ett självporträtt av mig. Flickan som kollar i spegeln ska jag göra om så hon liknar mig och ansiktena hon ser i spegeln är mina situerade identiteter i olika sociala fält.

Jag vill behålla Picasso's målningsstil och de kubistiska även i det jag förändrar och har nu gjort en skiss som är väldigt inspirerad av Pablos sätt att måla ansikten.

Nu har jag ikväll på mig att färglägga min skiss och leta tyg att grundera på. Det blir en större tavla denna gång. Det här ska bli kul! Jag är otroligt inspirerad och peppad.


2012-02-26
19:09:46

Trerätters
Middagen igår på Hamnkrogen i Härnösand var helt fantastisk. Jag blir så lycklig av god, vällagad mat att jag var nära att börja grina medan jag åt. Kan verkligen rekommendera den restaurangen, särskilt deras hjortytterfilé, jag älskar hjort! mums. Själva uppläggen av maten var inte heller att klaga på om man säger så.

Till förrätt tog jag en klassiker skagentoast med löjrom och plocksallad (fegt val jag vet, men det är min favorit-förrätt så jag kunde inte motstå). Hade dock så brottom att hugga in att jag inte hann plocka fram kameran innan det var tomt på tallriken:

Men huvudrätten avnjöt jag länge och väl, jag åt grillad hjortytterfilé potatiskaka, kantareller och vittryffelmousse samt glöggreducerade steklökar och svartrot såhär såg det ut:



Var proppmätt efter hjorten men kunde inte hejda mig från att beställa in efterrätt på detta Knäckpannacotta med punchkokt päron och hembakat rullrån:


Rullrånen var dock slut så jag fick något liknande istället.


M's oxfilé planka


Johans Chokladmousse


2012-02-25
16:11:16

Härnösand

Yepp, är i Härnösand idag. Jag och M är och hälsar på Johan och Jenny idag i och med Johans 24 års firande denna dag som i dag som idag som i dag.

Just nu spelar vi guitarhero och senare ska vi ut och äta trerätters på hamnkrogen. Då allahjärtansdag inföll en dag då det var hockey som M skulle se och jag och Sofie smet iväg och tränade så blev det ingen finmiddag ute som M och jag hade planerat så därför tar vi och firar lite i efterhand istället.

Här får ni en bild på Jenny med guitarhero gitarren i högsta hugg


2012-02-24
10:08:48

Hundvakt

Ja, jag är hundvakt åt en valp idag. Jätteroligt tycker jag, men katterna är lite skeptisk! Alfons heter voffsingen och det är Louise och Mattias hund. Dom är på Ikea-resa idag så jag fick chansen att rå om lille bus hela dagen.

Har lite träningsverk i bröstmusklerna idag efter ett tvåtimmars styrkepass med Fredrik igår. Hoppades på att inte kunna lyfta armarna idag av träningsverk då jag tycker att jag gav allt jag hade igår. Men det är överraskande lugnt ändå, aningens besviken faktiskt. Det var även lugnt i benen från passet med min PT i onsdags. Det jag har haft mest träningsverk i är vaderna ifrån tisdagens två grupp-pass, afro powerdance och strippdance. Shit vad mycket gym har det blivit denna vecka, 6 timmar på fyra dagar.

Igår blev jag klar med hemtentan och har skickat in den och idag bläddrar jag i konstböcker för att hitta en känd målning att göra en parafras på.


2012-02-21
09:55:39

Studentsportardag
TRÄNING
Jag är dålig på att skriva om min träning här på bloggen. Men jag vill berätta att det flyter på rikigt bra med den. Jag var rädd att jag skulle lessna efter några veckor som vanligt när jag kör igång med någon ny träning. Men istället har jag börjat bli lite beroende, jag mår bra av träningen och det är roligt. Jag vill aldrig sluta! Hoppas verkligen på att den känslan håller i sig så att träningen blir en livsstil den här gången. Idag är det studentsportardag, men eftersom det är tisdag så kör jag och Sofie dubbla grupp-pass som vanligt. Det är tisdageftermiddag/kväll som alla roliga pass är. Denna vecka blir det Afro powerdance och stripdance. Skoj! Tror det räcker med den träningen idag eftersom jag tränade överkropp igår och troligtvis blir det ett benpass imorgon med personlig tränare. Förhoppningsvis ska Fredrik gästträna med mig på fredag också så det blir en fullspäckad träningsvecka. Fem pass är inte dåligt på en vecka då jag gick in för det här med hopp om att ungefär orka/ha tid med ett, två eller tre pass per vecka. 

PLUGG
Trots att det är studentsportardag och vi är fri från studier under dagen ska jag försöka göra klart min hemtenta som ska vara klar till på fredag. Vi har fått 13 bildbegrepp som vi ska förklara med både ord och bild och sätta ihop till något slags kompendium att använda som lärarhandledning eller i undervisningssyfte. Har satt ihop alla textformuleringar så nu saknas bara 13 bilder som förklarar begreppen.

KATTER
Katterna är nöjda idag för dom har kommit på att de kan gå på skaren. Eller tja, Birger iallafall, Elsa den klumpen föll igenom några gånger och blev less och gick in. Men Birger kommer nog vara ute resten av dagen och ta igen det han missat i vinter. Han slutade nämligen leka i snön efter de antal gånger snön fastnade som snöbollar i pälsen på honom och han fick lov att duscha så fort han kom in.


2012-02-16
13:34:07

Oljemålning
Ganska precis 24 timmar har jag suttit med min oljemålning och nu är den i princip klar. Det är bara några fler detaljer och mönster i bakgrunden jag vill lägga till, men inte förrän den har torkat om några veckor.

Nu ska jag sticka iväg till gymmet med Sofie. Hoppar konsthistorien idag med då jag hörde att den förra föreläsningen hade man lika gärna kollat upp genom att googla konsthistoria.
Såhär blev målningen.


2012-02-16
00:48:03

Ingen redovisning imorgon?
Både positivt och negativt.. Har hela veckan varit bombsäker på att det är torsdag förmiddag vi har redovisning på våran självständiga uppgift i 2 dim. Nu har jag suttit i 14 timmar i sträck för att hinna så klart som möjligt med min oljemålning till imorgon. Men så kollar jag på schemat och ser att det inte är förrän fredag som redovisningen är... Gah! Jag stannade till och med hemma från föreläsningen i konsthistoria i tisdags för att hinna arbeta på uppgiften.
Men det positiva är ju nu att jag hinner göra den helt färdig innan redovisningen, och att jag får sovmorgon imorgon. Har bara fått slita arslet av mig lite i onödan idag.

Uppgiften är att ta tre foton på vardagsföremål i hemmet som representerar oss själva, sätta ihop dessa till en bild och främmandegöra föremålen, och med hjälp av inspiration från en konstnär skapa ett alster på en pannå som är ungefär 30x30 cm.

Jag tog ett foto på katterna, ett foto på ett scrappat kort och ett foto på min favoritsjal, dessa byggde jag ihop i photoshop. Jag har sedan ritat upp motiven på en pannå och lagt till lite dekor med inspiration från en konstnär som arbetar i lite "shabily romantic" stil. För att främmandegöra motiven fick Elsa lite färger av en tiger och Birger fick bli en räv, sjalen gjorde jag med mörkare färger och kortet med lite brunare nyanser.
Här är den photoshopade bilden jag satte ihop, så fort jag är helt klar med målningen får ni se den med.


2012-02-12
15:32:34

Grilla i solen

Fantastisk dag! Kunde inte ha blivit bättre. Det är sånna här dagar man bara älskar livet! Jag, M och Samuel åkte till Ulla och Hampe i Billsjö, där blev vi uppmötta av skotergrabbarna, brorsan, Bylund, Hägge och Korre. Även Lisbet och Lennart kikade förbi. Vi grillade nere vid sjön i solskenet. Hamburgare, parisare, falukorv, pinnbröd och marshmallows. Drack varm oboy och coca cola. Nu är jag proppmätt och helt slut på efter en helhärlig utomhusvistelse.


2012-02-11
16:47:11

Tacos och melodifestivalen

med vännerna kväll. Jag, M och Lars har storstädat lägenheten och handlat allt man behöver för en perfekt taco-middag för sju personer. Tonights gonna be a good night, I feel it!

Hände dock en smärre olycka i köket då jag klantig som jag är råkade välta ut hela flingpaketet med fruit loopes över köksgolvet. Birger satte genast igång att städa då han verkade tro att de sockrade flingorna var en ny sort kattmat. Duktig kisse, blev dock osäker på om frukostflingor var särskilt hälsosamt för kattmagar så vi fick skynda oss att städa upp det och dammsuga igen för att katten inte skulle bli sockerhög eller något.


2012-02-10
13:12:19

Fredag

Äntligen helg! Det är mycket jag vill hinna med i helgen eftersom det känns som jag missade förra när jag låg sjuk. Jag hade velat åka snowboard, fara på skoterutflykt och grilla pinnbröd och korv. Jag vill hinna träna och träffa vännerna. Scrapbooka och pyssla. Men samtidigt har jag en del läxor att göra och städjobbet som jag ska lyckas klämma in och vi ska även på födelsedagsfika. Så vi får se hur mycket jag hinner av det övriga. Sitter på tåget mot övik nu och tänkte iaf hinna med en simtur innan jag tar stadsbussen hem.


Här är klassens resultat från det röda, gula och turkosa stillebena i veckan




2012-02-08
01:28:14

Fullmåne

Ligger klarvaken och bara vrider och vänder på mig men somnar inte. Jag koncentrerar mig på att blunda men en stund senare är ögonen vidöppna igen och jag ligger och tänker och funderar, filosoferar om den gångna dagen, dagen som ska komma, planerar veckan i huvudet och reder ut tankar. Det är i några dagars period per månaden som jag har svårt att sova på nätterna, i natt är en sådan natt. Det är nämligen fullmåne ute. Jag vet inte vad det är för särskilt med fullmåne men på något sätt påverkar den människor. Det är inte bara jag som får svårt att sova under fullmånen. Visste ni att även antalet våldsbrott ökar när det är fullmåne, några blir aggressivare och några får svårt att sova. Jag har en teori om att det är kvar sedan urminnes tider när vi alla var jägare. När det är fullmåne ute är det ljusare ute och därför en bra natt för jakt. Kan vara så? Vad tror ni? Påverkas ni av månen?

Jisses, nu är det snart bara fyra timmar tills väckarklockan ringer. Bäst jag försöker sova igen. Godnatt!




2012-02-07
19:59:01

Hinna med
Jag hinner inte med mitt liv känner jag. Full rulle hela tiden.

Idag hade vi kroqui på förmiddagen och eftermiddagen gjorde jag klart mina akrylmålningar som vi har redovisning på imorgon. Ikväll var det tänkt att jag och Sofie skulle åka på månadsträffen till HighCoast scrap men då bilen inte startar utav kylan och tiden sprang iväg så fick vi hoppa det. Men lika bra var väl det för nu kunde jag passa på att börja med min hemtenta istället. Har även 70 sidor litteratur att läsa till på måndag och det har jag inte klurat ut när jag ska hinna med. Resten av veckan fortsätter med heldagar på Uni och läxor på kvällarna. Det är även god tid att börja utnyttja mitt gymkort nu. Hur ska jag hinna med?

Här får ni se konstellationerna som vi har målat av med akrylfärg, redovisning imorgon.






2012-02-06
10:19:27

Svettas

Jag tror att jag kommer svettas ihjäl! Eller dö av syrebrist! Kände mig så duktig när jag både klädde mig i långkallingar, täckbyxor och ylletröja idag för att åka till Umeå. Det fick jag ångra. Sitter i ersättningsbussen nu då tåget är inställt och det är varmt som i en bastu här. Luften kommer ta slut eftersom det inte går att ha luftventilerna i taket ingång då de bara sprutar 30 gradig luft. Jag har lirkat av mig jackan och tröjan men täckbyxorna är svår att få av med bälte på och inklämd vid en fönsterplats. Blir heller inte bättre av att solen lyser på mig och jag känner av febern. Fy, måste jag plågas till döds? Kan ingen bara skjuta mig på fläcken? Gaah


2012-02-05
12:57:05

Bästa kattpresenten!

Svärmor och svärfar var just förbi och hade handlat lite åt oss, underbara dom. De hade även en present till Birger och Elsa som blev väl uppskattad. De hade köpt en kloklösbräd med kattmynta i. Birger vässade klorna med all kraft och inlevelse han kunde och Elsa ligger nu och kramas med brädan och blir sur om man stör henne. Lyckliga kissar!


2012-02-04
22:04:03

Melodifestivalen
Mina favoritbidrag gick vidare! Röstade tre gånger på Dead by April och två på Loreen. DBA gjorde grymt bra ifrån sig ikväll, growlaren är sjukt duktig, fick rysningar. Loreens röst är bara fantastisk, hennes bidrag lika så. Andra chansen då.. Sean Banan kan man väl  säga vad man vill om, han är störd! Men det var rolig underhållning, dock inget vi vill skicka vidare till Eurovision. Thorsten Flinck och revolutionsorkestern.. ? Vad tusan gjorde dom där, låt flinck arbeta på dramaten men i melodifestivalen har han inget att göra.. Nä, fy, det värsta är att vi måste höra honom igen i andra chansen. Måste vara pensionärerna som röstade vidare honom? Men jag är nöjd med kvällens finalister iallfall.



Bilder från google


2012-02-04
19:20:23

Sjuk men vacker
Varför ska man se så förskräcklig ut när man är förkyld? kolsvarta ringar under ögonen, gråblek hy, knallröd näsa. Inte vackert. Jag rådde bot på saken och spacklade ansiktet med allt jag hade i sminkvärskan och nu kan jag faktiskt se mig själv i spegeln igen och faktiskt se frisk ut! Sitter nu här hemma i min ensamhet ikväll, partysminkad och lyssnar på "Dead by april" som ska spela på melodifestivalen ikväll och jag är sjukt partysugen. Hade jag inte varit helt utan energi, om ögonen inte kliade och näsan inte snorade så hade jag börjat tagga för en krogrunda. Men nåja, vad är väl en bal på slottet? Tröstar mig med att jag iallfall känner mig vacker.


Har ni sett en snyggare sjukling förut? fortfarande lite lätt rosa under näsan och mörk under ögonen men klart bättre än för en timme sedan, Haha


2012-02-04
13:27:09

Dumma katter och kyla
Mår bättre idag efter en feberyr gårdagskväll, frös och svettades om vartannat. Stoppade febern med en ipren vid 39 grader och lyckades somna efter det. Tror att min snorproduktion ligger någonstans vid ½ dl/timme. Snyter mig varannan minut, törs inte låta snoret gå bakvägen och riskera att dämma igen biholorna igen. Jag tror nämligen att jag lyckats fräsa ut det värsta av bihålsbesvären från igår. Huvudet spränger inte lika intensivt längre iallafall. 

Idag går jag inte en meter utanför dörren, minus 30 grader!? Inte okej. Men Birgerbusing ville absolut ut, gnällde och kraffsade på altandörren. Självklart öppnade jag, han var ju faktiskt ute hela 20 minuter igår så tänkte att jag kan låta honom prova. Men kylan slog emot honom och han satte sig ner och velade, jag puffade honom mot dörren för att han skulle bestämma sig innan mina fötter skulle frysa fast i dörröppningen. Då bestämde han sig för att tvärvända och stanna inne, tänkte väl det. Istället gick han och la sig uppe på det jättevarma kökselementet och jäste... Alltså va, vilken kontrast? hade han hoppats på 30 plus och sommar ute idag eller? han gissade bara fel med sådär 60 grader.. Dumma katt!?
Elsa är inte så mycket klokare hon heller, tjockisen tror att hon är en liten lätt kattunge fortfarande och försökte klättra i tvättställningen igår, nu sviktar tvättställning åt alla håll och kläderna är full av hår. Hon är stor Elsa, inte bara tjock, hela hon är grov och storväxt, det märks att hon har delar av Main Coon i sig.



2012-02-03
17:31:34

Bihålsinflamation

Typisk, fasade för att förkylningen skulle bidra till en bihålsinflamation och jag tror den gjorde det. Har iaf sprängande huvudvärk och 38 i feber. Tänker dock inte kolla upp det på VC, har redan ätit för mycket penicillin senaste tiden och är rädd att jag blir immun om jag äter mer. Ska härda ut och ligga till sängs i helgen och hoppas på att bli bra på egen hand. Faktiskt ganska passande att det var denna helg eftersom det ändå är för kallt för att vistas utomhus så jag missar inga fartfyllda äventyr.

Däremot kanske Anna inte vill umgås med mig imorgon för hon inte vill bli smittad. Hon behöver försökskaniner att öva SPA-behandlingar på, aromainpackningar, lermasker, massage och dyl till utbildningen. Å självklart har jag anmält mig frivillig, skulle verkligen behöva detta nu. Men jag skulle förstå om hon inte vill riskera att åka på en egen förkylning.

Nu ska jag lägga mig att vila en stund och sedan ska M och jag äta hemlagade hamburgare och efteråt hoppas jag på film, chips, coca cola och mys resten av kvällen.

Har glömt att visa några scrappade kort jag gjorde till förra helgen. Det första var till min halvsyster Ida på hennes disputation, och det andra fick min andra halvsyster Sara eftersom hon fyller 40 år, idag är det faktiskt! Grattis Sara!


2012-02-01
00:24:36

Förkylning

Tja! Det var ett tag sen sist!

Rätt hett tempo i bilden nu, en riktig kickstart med både kolkritor, akvarellfärg, akrylfärg, oljekritor och massa uppgifter.
Idag har jag tragglat på hemifrån och imorgon får jag göra det med. Jag har nämligen dragit på mig en förkylning. (Läs; smittad av M)

Träningen får nog ligga på is ett tag, iallafall tills halsen slutar kännas som sandpapper. Har även torrhosta, det känns som jag andas med huvudet i en mjölpåse.

Nu ska jag sova och försöka krya på mig.

Här är en bild på läxan vi hade till i måndags, vi fick ett 3x3 cm stort tidningsurklipp att klistra upp på ett papper och uppgiften var att färglägga pappret så att bilden smälter in.