isabellbrandstrom

2012-03-31
20:04:35

Avokadosorbet eller hundskit?
Livet är härligt, Vad underbart det är med vår och sol. Ikväll har jag grillat igen. Denna gång tillsammans med M, Sofie, Micke, Johan H, Johan E, Anton  och Andreas. Ja, Chablis var också med såklart :)

Vi var ute och sprang tidigare idag igen jag och Chablis, vad praktisk det är att ha en hund som motiverar en att ge sig ut, precis vad jag behöver.
Märkte dock när vi var ute att det där ört-tuggbenet hon fått kanske inte var så bra för magen i så stora mängder som det blev med den ät-hastigheten hon har.. Hennes nr 2 var nämligen ill-grönt med krämig konsistens. Såg mer ut som någon mystisk efterrätt än hundskit.. Typ avokadosorbet eller dylikt. Men det luktade inte fullt lika spännande som det såg ut kan jag lova, och ännu mindre trevligt att plocka upp. Men som man bäddar får man ligga.

Jag skonar er från bilder på sorbeten, ni får en bild på självaste sorbet-bajsaren istället. ;)



2012-03-30
21:03:10

Chablis och Let's Dance

Har varit ute och joggat med Chablis en timme ikväll så nu är vi båda helt slut på, Chablis ligger och sover nedanför mina fötter och jag har myst ner mig i fåtöljen med popcorn, zeunerts påskmust och Let's Dance. Fredagsmys!


2012-03-30
17:29:10

Hundvakt

Nu är jag hundvakt igen. Fast inte åt valpingen utan åt en fyra årig rottis-tik, Chablis heter hon och är jättesnäll. Hon ska vara hos mig hela helgen :) Det är min före detta klasskamrat Martina som akut behövde hundvakt.

Så nu har jag varit på djurmagasinet och köpt lite leksaker, godis och två gnagben med örter i som tydligen ska vara bra för både tänderna och andedräkten. Det är ett ben som passar bra för större hundar så de inte ska gnaga sönder det så fort. Tur jag köpte dem, för grisörat jag köpte försvann på en grisblink kan man ju säga.

Fast nu medan jag har bloggat har hon redan hunnit sluka halva så jag börjar betvivla om de kommer räcka hela helgen, ehe. Tur hon gillar dem i alla fall.


2012-03-30
12:22:20

Redovisning foton

Nu har vi avslutat momentet med fotografi. Har haft jätteroligt och lärt mig massor. Fick en dugga i morse dock, sådär direkt på morgonen, nyvaken från tågresan utan kaffe i kroppen, great! not!

Har fått se klassens parafraser och självporträtt, alla har varit jätteduktig och kreativ som vanligt. Tyckte jättemycket om Teresas, Matildas och Pernillas porträtt, jätteläckra! så jag fotade dem för jag tänkte att ni också skulle få se dem:


2012-03-30
06:49:52

Första grillningen

Ja, man ska börja tidigt! Följde med mamma och pappa hem till sjöboden i Nordingrå igårkväll där vi fick avnjuta grillad entrecote med potatissallad, fetaoströra och en sallad till middag. Efter det bastade jag och mamma och efter det åt vi ost och kex. Somliga har det bra ;)

Gick jättebra på jobbet igår förresten, tycker om lärarjobbet så mycket att jag lika gärna hade kunnat jobbat gratis igår.

Just nu är jag på väg hem från stugan till övik, och sedan från övik till Umeå. Men varför är det snö? Det snöar massor! Jag som helt ställt in mig på vår! Igår grillade vi i kvällssolen och idag faller stora snöflingor. Vilken kontrast!


2012-03-28
20:54:28

Sorrow
Fotoparafrasen vi fotade idag är en parafras på Anders Zorns verk "Sorrow", här får ni se både orginalet och våran parafras. Rätt nöjd är vi.



 

Har även lekt i photoshop med självporträttet och ändrat lite färgtoner, hudlyster mm så den har fått lite mer liv.
Nu är jag helt nöjd:


2012-03-28
16:06:56

Självporträtt och parafras

Nu har jag och min klasskamrat Anna spenderat dagen i fotostudion. Så nu är vi klar med vårat grupparbete med parafrasfotot och Anna var även gullig och hjälpte mig med mitt självporträtt. Hann även skriva ut fotona på fotopapper så nu ska jag bara skicka in de andra fotouppgifterna i cambro så är jag helt klar inför redovisningen på fredag. Kanon!

Fick förresten ett telefonsamtal tidigare idag, de ringde från Geneskolan och undrade om jag kunde vikariera på textilslöjden imorgon! Jättekul! Och helt perfekt tajming då jag blev klar med fotona idag så är jag ju schemafri imorgon.

Hann lagomt med 15.50 tåget nu och tågena går som de ska. Vilken bra dag idag! Allt går vägen!

Här får ni se mitt självporträtt:


2012-03-26
12:45:11

Arga lappen
Idag har jag fått lov att lämna en sån där "arg" lapp till våra grannar på övervåningen. Lördagmorgon såg vi nämligen att någon suttit ute på bron och ätit och därefter lämnat kvar en porslinstallrik med mat, en trocadero och ett tomt paket vita marlboro. Det har nu legat där sedan dess och sett äckligt ut, men det är inte min uppgift att ta reda på det så jag fick skriva en lapp som jag nu lämnat i deras brevinkast. Får hoppas att detta hjälper.

Hej grannar!

Jag tycker synd om er eller den stackaren av era vänner som har fått sitta utelåst, i kylan, ensam och käka mat mitt i natten.  Inte fick han/hon i sig så mycket heller så alla rester ligger utspridda så att kråkorna och skatorna också skulle få äta, vilken vänlig tanke.

Dock har nu maten legat där utanför dörren ett tag och blivit gammal, så att inte ens fåglarna vill äta mer av den. Skulle därför vara väldigt tacksam om ni kunde städa upp det ni/era vänner har lämnat. Det skulle se lite trevligare ut.

Tack på förhand

I Brändström

 


Såhär ser det ut utanför


2012-03-26
09:07:22

Mer scrapbooking

Har haft en otroligt härlig helg med pyssel, pyssel och pyssel tillsammans med mina fina vänner Anna och Sofie och alla andra 150 pysslare. Älskar scrappar-helger!
Nästa pysselhelg blir i April, men då med vårat egna lilla pysselgäng hemma hos Sofie. Längtar redan.

Jag vann ännu ett förstapris igår förresten! Jag är rätt chockad, är jag verkligen så bra? Trodde aldrig jag skulle lyckas vinna något förstapris någonsin i dessa utmaningar för det finns verkligen galet med talanger i High Coast Scrap. Men två förstaprisvinster på en helg? Mitt scrappar-självförtroende har fått sig en rejäl uppsving.

Idag ska jag på stan och kolla på secondhandprylar till en av fotouppgifterna i skolan. Behöver en del rekvisita och gärna billigt, så jag hoppas jag hittar något användbart där.

Här får ni se två saker jag scrappade igår. I det första kortet nedan var utmaningen att inspireras av ordet vatten, jag gjorde marin-tema och tydligen gick det hem för jag vann förstapriset. Det andra var att skapa något alstrat med påsk- eller vår-tema. (Det är ett kort med en ask på insidan som jag fyllt med värmeljus. )


2012-03-25
00:26:40

Scrap-helg

Idag har jag, Sofie och Anna suttit på Nolaskolan och scrapbookat med "High Coast Scrap" från halv tio imorse till nu klockan tolv. Har haft det mycket trevligt. Vi är väl runt 150 scrappare och jag är sjukt stolt för jag har vunnit ett 1:a pris i en av de 9 utmaningarna (tävlingar). Det var att göra korgar och min korg blev framröstad som snyggast! Woohoo! Vann även ett utlottningspris. Nöjd :)

Imorgon väntar ännu en dag med scrap så nu är det bäst jag pallrar mig i säng så jag tar mig upp imorgon. Vi förlorar ju en hel timmes sömn då vi ställer om till sommartid inatt och jag måste upp halv åtta för att jag vill hinna duscha innan vi ska vara på Nola igen vid nio.

Här är bild på vinnar-korgen, plus ett annat kort jag gjort idag, och sedan en bild på allt jag vinsterna

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2488854/images/2012/pic_195395742.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2488854/images/2012/pic_195395740.jpg" class="image">


2012-03-22
22:45:01

Foto
Tror inte jag har berättat att vi håller på med fotografering på bildutbildningen nu. Slängde bara iväg förra inlägget om hålkameran utan förvarning. Vi har iallfall fått både självstudieuppgifter och gruppuppgifter för denna vecka och nästa, där vi tydligen ska fota "proffsiga" bilder. Jag som knappt visste upp och ner på en systemkamera fick lite lagomt med panik, prestationsångest och magsår. Som tur var gick iallfall pappa med på att låna ut sin kamera till mig, men sen då? lättare sagt än gjort att ta snygga bilder med en systemkamera när man inte kan med den.

Lånade några fotografiböcker på biblioteket, men blev inte så mycket klokare. Och föreläsningarna vi hade förra veckan var lite ihopraffsad och kallades för "repetition". Vilket bara resulterade i att jag fick höra galet många nya foto-begrepp som jag inte fick grepp om så att säga. Vad gjorde jag då? Jo, jag bjöd in en fotograf på middag. Samuel såklart, han är otroligt duktig på att fota och är en nära vän till mig så igår gick han igenom alla viktiga funktioner i kameran och nu känns det riktigt bra faktiskt. Tack underbara Samuel!

Men när jag nu kan med kameran i teorin måste jag bara omsätta detta till praktiken. Jag behöver fota, och fota mycket! Så ikväll har jag övat inomhusbilder på katterna och imorgon har min raring Sofie ställt upp på att jag ska få kidnappa henne som modell och släpa omkring henne runt Övik för att ta lite utomhusbilder.

Här får ni se lite färska bilder på mina busungar. Gick inte att få fullt lika bra skärpa som jag ville ha när jag samtidigt som jag parerade kameran stod och viftade med en dammvippa för att få katternas uppmärksamhet. Samt att jag fick lov att ställa upp ISO:talet högt och få lite färgbrus då det var mörkt i vardagsrummet och det inte går att fota kattögon med blixt.


Fulsöt eller vad? haha


Birger ser ut som om han ska slicka sig om munnen och börja dregla snart, Dammvippan är hans favoritmat.


Stilig kisse


2012-03-22
17:49:02

Framkallning

Har idag fotat med hålkameror som vi byggt själva med plåtburkar, tejp och folie. Riktigt coolt faktiskt. Och efter det har jag stått halva dagen och framkallat foton i ett mörkerrum. Nu har jag sjukt ont i benhinnorna, är helt groggy och har huvudvärk. Framkallningsvätskorna är inget att leka med har jag märkt. Är helt slut i huvudet och kan inte tänka ordentligt längre. Känner mig mer som om jag har druckit framkallningsvätska än att bara ha andats in ångorna, ehe.


2012-03-22
13:00:39

Zeunerts påskmust

För några dagar sedan köpte jag och M en sån där vanlig påskmust 1,5 liter och M och jag funderade på varför inte Zeunerts har skapat en påskmust, då julmusten är så populär. Konstigt! Men idag, nu, alldeles nu, hittade jag.. Zeunerts påskmust! Våra böner har blivit hörda, haha


2012-03-21
15:59:58

Birger busing

Asså katter.. Jag får väl se det som en övning inför att skaffa barn helt enkelt. Birger är hopplös som Emil i lönneberga, undrar vilken lerpöl han har badat i denna gång, och hur tusan han lyckats doppa hela huvudet i den, medan Elsa knappt är dyngig om tassarna när hon kommer in. Tur att en av mina ungar är skötsam iallafall.

Fick stänga in mig med Birger i duschkabinen, så nu är han ren och jag själv har blivit dyngig. Självklart.


2012-03-19
13:18:18

Sjuk

Sitter i min onepiece i fåtöljen, mår sjukligt illa och har ont i magen. Antingen har jag dragit med mig något influensa-aktigt från Sthlm som har satt sig i magen, eller så är det en vanlig magsjuka, eller bara min mage som gör uppror från all underlig kost jag stoppat i mig i helgen. Fick inte behålla någon mat igårkväll och idag går det jäkligt trögt att få i sig något. Fick iaf behålla min frukost-smoothie och har lyckats peta i mig en knapp deciliter kyckling och broccoli. Har dock inte en gnutta energi och blir mer och mer förkyld. Känner mig febrig men har bara haft 37,8 som mest i temp idag.

Hoppas, hoppas på att jag ska må bättre imorgon så jag inte missar skolan. Men jag betvivlar att jag hinner krya på mig.


2012-03-18
11:59:12

Bara bordeller i Örnsköldsvik?

Sitter och kollar igenom alla bilder ifrån helgen. Galet vad roligt vi har haft! Många upplevelser, många mat, många goda skratt.

Måste berätta om tre flickor i 20-25 års ålder som gick förbi oss i lobbyn under lördagskvällen. Lättklädda sådana, hööga klackar och korta kjolar. Johan vräkte ur sig någonting om "glädjeflickor" medan vi andra tänkte "Äsch, sådär klär sig var och varannan fest-stylad tjej i Övik med, inget konstigt med det, jäkla snygga skor btw, tro vart hon köpt dem"

Men en liten stund senare när M gick ut och tog lite luft stiger en välklädd stilig man fram och sträcker ut handen och hälsar på honom och frågar: "Gillar du mina flickor?" "Vad ska du göra ikväll?" "Vill du ha kul med någon av dem?"

Hahah, mannen hade lagt märke till att vi tittat när flickorna gått förbi och när M stod själv passade han på att försöka göra affärer.

Alltså vad underligt det ska vara för en stockholmare som besöker kroglivet i Örnsköldsvik. Han måste ju tro att vi bara har bordeller i övik med tanke på hur vi tjejer är klädda. Vilka kulturkrockar alltså!

Här får ni en mindre charmerande bild på Johans röv, hehe


2012-03-18
09:53:44

Showen och svart toalettpapper

ROBERT GUSTAVSSON

Fantastisk show igårkväll. Maten var väl under all kritik, men Robert Gustavsson var grym, det var verkligen en hel show, inte bara rätt upp och ner standup, det var blandat med dans, sång och 10-sekunders klädbyten, verkligen bra produktion. Tyvärr var det fotoförbud så ni får inga bilder från showen.

Nu har vi ätit frukost och checkat ut och är påväg till Steninge slott för att kolla på lite glas och porslin. Och sedan väntar bussresan hem.

TOALETTBESÖK

Jag och Jenny gick på toaletterna i lobbyn på hotellet nu innan vi åkte. Mycket spännande upplevelse vill jag påstå. Det var nämligen väldigt udda papper på toalettrullshållaren. Det var en kolsvart, parfymerad toalettpappersrulle. Såg riktigt nåkt ut i toaletten när pappret låg där efteråt. Men nu kommer våra smygfisar på bussen dofta parfym. Fantastiskt!

Utanför toaletterna hittade vi en sko-puts-maskin och blev full i skratt. En sko-puts-maskin?? Vilken uppfinning alltså.. Hah. Ja nu är skorna som nya iallafall efter en helg i Stockholm.


2012-03-17
17:48:50

Shopping

Nu har jag shoppat hela dagen, fikat blåbärsmuffins i gamla stan, ätit barbeque ribs på kungshallen och vi avslutade stadsrundan på en otroligt mysig pub som hette någonting med Queens där jag fick dricka en otroligt god honungsöl. Grymt nöjd med dagen hittills och det kommer inte bli sämre heller för nu har vi fräschat till oss och är på väg för att se Robert Gustavsson på Cirkus och äta trerätters. Jag har det bra jag!

Här får ni en rykande färsk bild på mig och en bild på mina klädfynd.


2012-03-17
10:18:11

Mat

Ja, i helgen slipper jag oroa mig för att få i mig för lite kalorier! Igår åt vi buffé på Mongolian barbecue. Det var mat överallt. De har wok där man plockar ihop råvaror själv och lämnar fram till kocken som steker upp det med spackelspatlar, hehe. sedan fanns det färdig asiatisk buffé, grillat, sushi samt en efterrättsbuffé med frukt, glass och friterad banan med sirap. Oj vad jag åt!

Sedan hamnade vi på en irländsk pub med den godaste fatöl jag någonsin druckit!

Imorse började vi dagen med den bästa hotellfrukost jag ätit. Stort utbud. Jag åt rostat bröd med marmelad, hembakat bröd med grönsaker ost och skinka, pannkakor med lönnsirap, a-fil med torkad frukt och nötter, kex, finnkrisp, kaffe och juice. Mätt som en Gud!

Nu är det shopping på Drottninggatan som gäller!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2488854/images/2012/pic_194248804.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2488854/images/2012/pic_194248804.jpg" class="image">


2012-03-16
17:05:25

Hotellrummet

Jättefint hotellrum på Clarion Sign. Designat av Skandinaviens främsta designers. Funderar dock på om det kommer bli pinsamt att gå på toaletten om vi tar hit gäster till hotellrummet. Dörren är nämligen en aning genomskinlig..


2012-03-16
11:05:18

Våga vägra busstoalett

Sitter på bussen och längtar tills vi är i Gnarp. För där tar vi kaffepaus, jag måste akut på toa!! Har total fobi för busstoaletter så jag kämpar för att hålla mig. Måtte det gå!

Nästa stopp efter det är på Tönnebro så vi får i oss lite lunch. Och först vid fyra anländer vi till hotellet i Stockholm. Under resan roar vi oss med allehanda underhållning, finns mycket man kan göra på en buss. Proppar i oss godis, Johan viker svanar av tomma godispåsar, Jenny läser "kommunal vardagsjuridik", Hampe fantiserar om att börja blogga och M har hittat på ett passande namn till Hampes blogg "Kåt, plåt och brännvin" Hahah


2012-03-15
23:05:33

Stockholm
Nu har jag rotat fram min Jofama skinnjacka ur garderoben och fettat in den med ömhet och kärlek, för imorgon är det vååår. Ja, inte riktigt än här uppe i norr, men för mig, M, Johan, Jenny och svärföräldrarna. Imorgon drar vi nämligen ner till sydligare breddgrader, till stockholm närmare bestämt. Ulla och Hampe gav oss en extra julklapp att få följa med till stockholm och se Robert Gustavsson och nu är den helgen äntligen här. Standup-show, hotellfrukost, shopping, gott sällskap och skoj.

Men nu måste jag packa klart och gå och lägga mig så jag hinner få lite skönhetssömn innan väckaren ringer klockan 6. Nattinatt!

2012-03-13
15:45:23

Husfru

Jag har varit klart bästa husfrun idag. Klev upp klockan halv åtta och har sedan dess, tvättat, städat, diskat, sopsorterat, varit på affären tre gånger, bakat en avancerad chokladtårta och förberett middagen. Peew, det är verkligen en 100% tjänst det där med hushållsarbete. Inte en lugn stund på hela dagen. Men som tur är tycker jag att det är kul att vara sysselsatt!

Efter middagen åker jag till gymmet som alltid på tisdagskvällar då Nastia håller Stripdance pass. Och efteråt bjuder jag på chokladtårta om det finns någon som vill smaka?

Nu ska min köttfärslimpesrulle med persilja och prästost in i ugnen och jag ska slå på plattan till potatisen så jag kan göra potatismos.

Grymt vad jag är duktig och flitig emellanåt! ;)


2012-03-11
10:51:55

Vackert väder

Sitter just ute på våran uteplats med Jenny och solar! Såå skönt! Hade astrevligt igår och rätt låt vann. Grym kväll! Idag ska jag sitta här ute och sola några timmar, käka pizza och umgås med Johan och Jenny som har lånat våran lägenhet inatt och sett efter katterna medan vi har betett oss i Åmynnet. Ha en kanondag idag!

Detta är vad jag ser just nu:


2012-03-10
19:34:36

Mello final

Är just nu ute i Åmynnet med vännerna. Har vräkt i oss tacos och taggar nu inför finalen av melodifestivalen. Loreen kommer vinna! Jag kommer rösta och hålla tummarna på Euphoria. Tror att Loreen är det bidrag som har störst chans i Eurovision och kan ro hem hela vinsten! Ha en fantastisk kväll allihopa för det kommer jag ha!


2012-03-09
11:59:23

Sportlovspyssel
Igår jobbade jag förmiddag på hemtjänsten och efteråt var jag hjälplärare på ett sportlovspyssel för yngre som sofie hade dragit ihop. Jag och Sofie brukar ju hålla i en hel del pysselträffar med vårat pysselgäng men denna gång fick Sofie Idén att hålla i lite sportlovspyssel för lite lägre åldrar. Fem pysselsugna tjejer mellan 9-12 år fick klippa och klistra i lite påsktema samt baka cupcakes och det var otroligt uppskattat. Tyvär fotade jag ingenting då Sofie hade tagit fram storkameran och jag tänkte att jag kunde stjäla några bilder av henne istället. Jag lyckas dock inte stjäla några bilder av henne då det inte går att kopiera från bildspelet hon lagt upp så ni får en länk här till hennes pysselsida istället om ni vill se bilderna.

Det var jättekul att få vara med och hjälpa dem och inspirera. Jag känner att detta kan vara någonting att spåna vidare på och utveckla.. Skulle vara kul att arrangera något större event med de yngre. Vi har ju även fått förfrågan om att hålla scrapkurser på sliperiet. Skulle vara jättekul.

Slänger in en bild där man kan se min naturliga hårfärg, utväxten börjar bli så lång nu att det börjar se förskräckligt ut. Förut har det varit en naturlig övergång från min färg till det bruna så att det sätt okej ut, men inte längre. Kan dock inte göra något åt saken förrän jag bestämt mig om jag ska fortsätta vara brunett eller om jag ska blondera igen. Svårt val.. Vad tycker ni?


 

Nu ska jag dra iväg på gymmet. Hörs!


2012-03-07
08:59:50

På väg

Nu sitter jag på ersättningsbussen på väg upp till Umeå. Tänkte göra klart det allra sista på min tavla då jag saknar några färger hemma och samt ska jag lämna en hel drös med plastburkar i klassrummet så att vi har lite attiraljer att blanda färg i.

Är otroligt trött i ögonen idag efter fem timmar med kontaktlinser igår. Så jag får se hur länge jag pallar att ha dem på mig idag. Hoppas det blir bättre när jag vant mig.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2488854/images/2012/pic_192799424.jpg" class="image">


2012-03-06
13:49:36

Effektiv dag

Vad mycket man hinner med när man kliver upp i tid. Jag har städat och diskat hemma, målat med mina nya pennor, varit på synundersökning och skaffat kontaktlinser, varit på museumet och babblat i telefon med mamma. Mött upp Sofie och Diesel på djurmagasinen, sprang på Louise och nu sitter jag i omklädningsrummet på 1life och väntar på träning med min PT. Vilken dag! Känns som jag har hunnit två dagars grejer på inte ens en dag. Skönt!


2012-03-06
08:20:24

Mina pennor

Pennorna jag skrev om igår är grym! De är en blandning av akvarell och tusch. När jag provade första gången begrep jag inte alls hur man skulle rita med dem, det var jätteklurigt. Men efter ett tag provade jag att använda vattenpennan och ta färg från pennspetsen, då klarnade det. Lite övning krävdes innan tekniken var på plats men nu så blir det otroligt snygga skuggningar och jämn färg över motivet.

Jag har väl fortfarande en del övning kvar innan jag blir helt nöjd. Men såhär ser det ut för tillfället:


2012-03-05
14:31:37

Distress Markers
Jag är såå lycklig! Som ett barn på julafton! Jag har nämligen fått en tidig julklapp! Jag äger nu de splitternya Distress Markers Pennorna. Tack fantastiska, underbara, älskade mamma för julklappen! Precis vad jag önskade mig! Självklart tack till pappa också, vet dock inte om han vet om att han är delaktig ännu, hehe.

Jag kommer få användning av dessa pennor både i bildutbildningen, i scrapbookingen och bara vanlig hobbyteckning. Vill ni veta mer om dem så har jag en film här nedanför där Tim Holtz demonstrerar.
Me loves ny new babies!

 

 

 


2012-03-03
14:39:58

Pulkracet
Nu har vi precis kommit hem från pulkabacken mätta och belåtna. Det årliga pulkracet är nu avgjort och pokalen har fått en ny ägare. Gratulerar Emma Edlund till vinsten, härligt med ett kvinnonamn på pokalen med, starkt jobbat!


Pokalen


Vinnaren


Mys och grillning i backen



Jag och Dieselhunden


Tekaka och Varm choklad med marshmallows


Jag och Sofie



Förra årets vinnare överlämnar pokalen till årets vinnare





2012-03-03
02:10:56

Klar

Nu är jag klar med parafrasen! Eller jag vet inte om man någonsin blir helt klar med en målning, skulle kunna fortsätta peta på små detaljer hur länge som helst. Men jag är nöjd iallafall. Älskar färgerna i min tavla. Tror till och med att jag kommer hänga upp den en vacker dag när jag bor i hus och har plats för den. Jag har en del porslin som är i matchande tema/färger som tavlan och det skulle vara läckert att dekorera ett helt rum i den stilen.


2012-03-02
15:47:24

Redovisning

Idag har jag redovisat och har nu äntligen helg efter en fullsmockad vecka. Nästa vecka får vi ett välförtjänt lov dessutom. Eller "lov".. vi får arbeta hemifrån :) Uppgiften vi har är att besöka en kulturhändelse och skriva en dokumentation över den med en didaktisk reflektion. Sedan har vi även inlämning på en dokumentation till parafrasövningen på måndag. Men det känns som att jag kommer ha tid över att fylla schemat med massa annat skoj med.

Min parafrasmålning har jag några timmars petande kvar på innan jag är nöjd, bakgrunden är inte klar och massa konturlinjer saknas. Men såhär ser den ut just nu:


2012-03-01
19:38:21

Galen vecka och nära-döden-upplevelse

VECKAN
Jobbat som idiot med min parafrasmålning i Umeå på dagarna och har haft fullt upp hela kvällarna med annan sysselsättning så jag har inte ätit middag hemma på hela veckan. Och i princip bara hunnit hem lagom till läggdags.

Världens bästa Mamma bjöd mig på middag på Thai palace på måndagseftermiddagen efter att vi gjort stan och på kvällen passade jag och Anneli på att umgås sista dagen hon var i Övik.

Tisdag fick jag kasta i mig en korv på stan innan stripdancen för att jag inte hann hem emellan.

Onsdag åkte jag direkt hem till Sofie på kvällen för att hinna vara med på hennes inredningsparty. Och underbara hon bjöd på jättegod kyckling innan partyt drog igång.

Idag då, torsdag har jag inte hunnit hem ännu. Jag blev kvar på universitetet till halv sju och ändå blev jag inte klar med målningen.. Men tillräckligt för att kunna redovisa imorgon iallafall.

NÄRA DÖDEN
Jag hade en "nära döden" upplevelse idag förresten, eller det hade kunnat gått jäkligt illa iallafall. I bildsalen jag suttit i hela veckan har vi ett stort djupt glasfönster med glastak. Hela veckan har det rasat snö ner på glaset och vi har varit säkra på att glaset någon gång kommer ge vika. Så imorse när jag och min klasskamrat Katarina precis satt igång med målningarna för dagen hör vi en vansinnig öronbedövande smäll så att mitt hjärta stannade i några sekunder och jag var nära att skita i brallan. Precis bakom min rygg hade ett ordentligt lass med snö och is träffat glastaket med sådan kraft att nästan alla rutor fått enorma sprickor. Hade det varit lite mer snö så hade den kraschat rutorna och jag skulle ha fått glassplitter i hela ryggen. Både jag och Katarina hade harpuls och hjärtat i halsgropen i mer än en timme efteråt. Fy så otäckt det var. Men jag kan ju säga att det gjorde att jag vaknade till ordentligt iallafall.