isabellbrandstrom

2012-05-29
19:37:46

Priser på vigselring?

Såg en sjukt snygg ring i vitt guld med 38 diamanter i guldfynds reklamblad. Frågade M om jag kunde få den när vi gifter oss.. Ni kan aldrig gissa vad han svarade.. Det svaret hade jag verkligen inte förväntat mig! Han svarade: - Är inte den för billig? ..?!?.. - Ursäkta, hur sa? Hur ofta i världshistorien kan det hända att kvinnan frågar sin karl om en specifik ring och karln tycker att ringen är.. för billig? Alltså, jag klagar inte, jag gillar skarpt hur han tänker! Tyckte bara att situationen var väldigt lustig!

Visserligen är det några år kvar innan vi gifter oss, men nu har vi iaf rett ut vilken prisklass ringen får vara.


2012-05-28
20:38:30

Stackars Bibbe-bajs-öra

Birger brukar vanligtvis alltid ge sig ut på äventyr dagarna i ända. Men idag berättade M att bibbekatt hållit sig på verandan hela dagen, vilket i princip aldrig har hänt förut. Och varför? Jo för imorse kom han hem med en fullträff av fågelskit på huvudet, en riktig tio poängare och ena örat var alldeles fullt. Efter den incidenten så vågade han sig inte ut på gräsmattan när skatorna var i närheten. Skatorna har även vid tidigare tillfällen flugit omkring och retats med Birger, jag tycker att detta börja osa lite mobbingärende...


2012-05-27
17:57:30

Städning
Vad mycket jag hunnit idag. Mest av typen städning, men det är ju bra det också. Vaknade klockan åtta och åkte direkt och gjorde bort städjobbet i stan, åkte sedan till mormor där jag åt tårta och hjälpte henne städa i källaren. På vägen hem stannade jag till på affären och handlade lite, åkte hem för att äta en sen lunch och röjde upp även hemma. Efter det har jag varit på en timmes promenad med Sofie och hemma igen har jag legat och pressat i solen ute på verandan så jag har blivit rödrosig om kinderna. Nu är det snart dags för middag och sedan tänker jag vila upp mig med serietittande resten av kvällen. Förbereder mig för ännu en fullspäckad vecka med filming, redigeringsarbete och rapportskrivande.

Då blogg-appen till mobilen vägrar samarbeta tror jag inte att det kommer bli så mycket bloggande denna vecka. Men ni ska få se filmen när den blir klar, det lovar jag.


Grattis världens bästa mamma på Morsdag! <3


Jag och mamma på LadiesNight för 1½ år sedan
Lite miljöbilder från Domsjö

2012-05-27
01:10:56

Partaj i Umeå, Schlager och Kattungar

Lite spontant sådär packade jag väskan så jag skulle kunna stanna i Umeå igår. Visste liksom inte vad jag skulle göra där, med vem, eller var jag skulle sova. Men tur hade jag och fick festa med Frida och Kajsa. Vi åt grillat till middag och hade riktigt trevligt. Promenerade iväg till Ålidhem senare på kvällen och där var det riktigt livat. Hela Ålidhem var ett enda stort party med massor av folk. Tusen tack Frida och Kajsa för en grymt rolig kväll!

Ikväll har vi haft schlagerkväll (vi vann!!!) med gänget hemma hos Samuel samt mys med deras kattungar. Fem stycken vrål-gulliga pälsknytt ynka fem veckor gamla.
En av busarna är fortfarande inte tingad. Någon som vill ha en kattunge så passa på! Dom är gudomliga <3
Hör av dig till Samuel på nr 076-761 63 17 om du vill ha en svart liten busunge, Leveransklar i början av juli.


2012-05-23
08:59:56

Att pendla..

Varje gång jag promenerar in genom portarna till Centralstationen i Övik riktar jag blicken till min högra sida och håller andan. För till höger om mig finns skärmarna med ankomst/avgångs tider. På de skärmarna brukar man kunna läsa ifall tågen går eller inte. Ibland får man inte veta det förrän i sista sekunden och ibland brukar det med blå text stå "buss ers" vilket betyder att tåget inte kommer gå och en buss (om man har tur) kommer som ersättning. Vilken hållplats den eventuella bussen kommer stanna vid är upp till en själv att lista ut. Man får chansa, ofta är det från hlpA men ibland är det utanför ingången och ibland är det på någon av de andra bokstäverna. Vad det står för text på bussen är inte heller en garanti på vilken buss som är rätt buss. Om man återigen har tur så kan det finnas en liten möjlighet att busschauffören vet om hen är den som ska köra tåg-ersättningsbussen till Umeå eller inte. Ibland finns där även en person med norrtågskläder i folkmassan. Den personen är ingen idé att fråga om hjälp för han vet lika lite som du själv, ibland till och med mindre. Ifall du hör en medelålders dam med rökar-röst från högtalarna som delar ut information, lyssna, men lita för guds skull inte på henne. Hon ljuger och bedrar oftare än hon talar sanning.

Denna dag stod det inte buss ers med blå text på skärmarna, det stod bara "buss" med gul text.. Förvirringen var idag därför extra stor. Vad kunde detta betyda?

Mitt bästa tips är att följa folkmassan. Om den har hunnit bildas dvs. Men för att veta vilka som tillhör, gäller det att observera människorna som kommer in genom portarna och vänder blicken åt sin högra sida. De som gör detta och suckar och sedan ser sig förvirrat omkring och sätter ner sin väska någonstans på golvet är definitivt en tågpassagerare som också märkt att tåget inte kommer gå. Håll dig i tillsammans med denna skara människor och släpp dem inte ur sikte. Våga inte ens gå på toa för då kan de hinna gå upp i rök och försvinna spårlöst på några sekunder och gör dom det så kan man dra slutsatserna att man missat ersättningsbussen.

Håll även koll på senaste nytt på http://norrt%C3%A5g.se">norrtåg.se.. Det kan ibland hända att det kan finnas ledtrådar där om vad som ska hända.

Nu sitter jag iallafall på tåget till Umeå, just det.. Tåget! inte buss. Ersättningsbussen tog oss efter många om och men nämligen till Örnsköldsviks Norra station och därifrån kunde vi åka tåget som vanligt, dock med en viss försening på ca 30 minuter.

Åååh, så spännande det är att pendla.. Man får lösa mysterium på morgonen, precis vad alla vill! Eller? #hata pendla


2012-05-22
20:26:59

Mjukglass och Biljard
Har försökt blogga flera gånger från mobilen idag, men det har inte gått att publicera. Känner att blogg-appen för blogg.se borde renoveras! *Suck*
Idag har jag haft seminarium och film-planering under förmiddagen och eftermiddagens galleribesök smet jag från för att hinna slippa vänta flera timmar på tåget efteråt. Men när jag väl kom till mitt tidiga tåg slog karman till, som gjorde att jag missade tåget... Det var väl rätt åt mig, men lagom irriterad blev jag, särskilt då jag visste att det även var försent för att hinna till galleribesöket ifrån tågstationen. 

Promenerade in till stan ändå, och där blev min dag räddad av en Viking och en My (tror jag kallar henne Lilla My istället så låter min dag ännu mer spännande) Vikingen bjöd på mjukglass, vi glassade i solen och sedan gick jag, en Viking och Lilla My och spelade biljard. Det blev en mycket trevlig eftermiddag av det hela. Tror jag ska börja missa tåget oftare. Tusen tack för att ni räddade min dag!
(Bilder från google)

 

 


2012-05-21
17:39:18

Helgen och Bockarna Bruse
Jag har inte glömt bort er, jag bara ignorerar er! ehe, nejdå.. Jag har bara inte haft så mycket märkvärdigt att skriva och vill inte tråka ut er med saker som vad jag ätit för mat, hur mycket tvätt jag har tvättat, hur stora dammråttor jag hittat när jag städat eller hur mycket navellud jag har petat. Men jag tänkte att det är dags för ett livstecken iallfall. 

Himlar vad dålig koll jag har på vad jag gjort senaste tiden när jag inte dokumenterat mitt liv varje dag i bloggen. Har ingen koll på vilka dagar jag gjort vad i helgen. Vet bara att jag haft en riktigt soft helg! umgåtts med vänner, varit på örnexpo med M och svärföräldrarna, virkat, jobbat.. ööh.. mer då? ätit, sovit, kissat, bajsat kan jag dra slutsatser att jag har gjort. Eller just det, flickor bajsar ju inte, eller hur var det där nu då? så det har jag inte gjort.. Nej, nej

Idag har iallfall estetiska kommunikationen dragit igång på riktigt. Vi ska göra stumfilm med utgångspunkt i klassiska sagor. Våran grupp har idag bestämt oss för att skildra premissen i bockarna bruse. Trollet i sagan ska vara en rånare istället för ett troll, men mer än så tänker jag inte avslöja för tillfället. Kommer berätta mer ju längre vi kommer i arbetet och lite bakom kullisserna-bilder kanske jag bjuder på om ni har tur. Tidsbrist har vi också, redovisning inte nu på fredag men nästa. Om man även räknar idag har vi alltså 9 arbetsdagar på oss att göra bildmanus, skaffa rekvisita, filma, klippa ihop allt, skriva loggbok samt dokumentationsrapport. Något säger mig att det blir långa dagar på universitetet framöver.


(Bild från google)


2012-05-17
16:49:41

Spontanbio och avslappning

Jag och min allra bästa vän Anna gillar att vara spontan! Åkte över till henne igårkväll och tiggde lite massage, efteråt var klockan strax efter halv nio då Anna plötsligt kom med en idé att åka på bio? Så på mindre än en halvtimme hade vi kollat upp vilka filmer som gick, åkt hem till mig och rotat fram en biobiljett jag visste låg och skräpade någonstans, fixat håret, kastat på lite smink i fejjan, åkt på affären o köpt dricka, kört tillbaka till stan igen, promenerat till bion, köpt biljetter o popcorn, gått på toa och sedan placerat oss i biosalongen. Vi såg den nya filmen av Tim Burton med Johnny Depp som huvudroll. Den var bra, rejält klyschig, men det är ju en komedi så det får man förvänta sig.

Idag har jag varit och tränat med Sofie och när jag kom hem tog jag en två timmar lång dusch. Älskar att duscha, de flesta kan ligga i badkaret i flera timmar men inte jag, jag lessnar efter fem minuter när jag badar och jag tycker det är lite ofräscht att ligga i sitt eget smutsvatten i flera timmar. Men i duschen kan jag stå nästan hur länge som helst. Tände lavendelljus, släckte taklampan, lyssnade på lugn musik och provade min nya lavendel-duschkräm som jag fått av Ulla. Total avslappning!


2012-05-15
18:35:49

"Dagens ungdom" brukar man säga och sucka, fast "dagens småbarn" undrar jag mer över..

Har vikarierat på Geneskolan idag, det gick bra! jag är nöjd, hoppas bara det går lika bra imorgon. Det var alltså inte eleverna på Geneskolan jag åsyftade med min rubrik.

Det var efter jobbet.. Jag bestämde mig för att skippa bussen och ta en promenad hem i det fina vädret istället, jättehärligt. Men när jag passerar ett dagis (ja, ja, förskola heter det) på hemvägen springer två barn fram till staketet där jag går förbi. De ser ut att vara runt fyra år ungefär och de ropar på mig:

Du.. du bruden! ropar dom, varpå jag vänder blicken mot dem frågande medan jag fortsätter promenera. Då utbrister en av dem: Har du stora bröstvårtor idag? Jag tappar hakan och blir så chockad över vad som kom ur munnen på en liten fyraåring att jag tvärstannar och vänder mig mot dem och svarar med sträng röst: Men vad är det jag hör? Vad är det ni står och säger? Skärpning! Sedan fortsätter jag min promenad. Det tar några sekunder och sedan hör jag dem ropa: Förlåt, det var inte meningen!

Alltså.. är detta dagens fyraåringar så undrar jag hur dessa kommer vara när de blir tonåringar? Vart är denna värld påväg?


2012-05-13
10:02:52

Att ta sovmorgon utan att sova

Klockan är över nio och jag ligger kvar i sängen och drar mig. För mycket samvetskval för att våga sova bort mer tid av dagen, men för trött för att kliva upp. För att slippa samvetskvalen kan man göra något "vettigt". Har nu läst alla bloggar jag följer, kollat Facebook och mejlen och snart även bloggat, så efter det har mobilen inget mer underhåll att att bjuda på. För spel är ju inte lika "vettigt" som Facebook och bloggande.. Ehm..

Magen kurrar efter frukost.. Borde kliva upp.. men sängen är såå mjuk och mysig! Ut genom fönstret ser solen ut att bjuda på fantastiskt väder, men här ligger jag och låter förmiddagens soltimmar komma undan obemärkt. Tänker på vad fantastiskt om jag bara hade kunnat trolla bort taket och kärringens lägenhet ovanför mig så hade jag kunnat få åtnjuta solen sängliggandes. För det räknas väl till något "vettigt" att göra.. Då skulle det inte kännas som att jag slösade bort denna vackra dag.

Nu är det dags att kliva upp! ..eller.. Oj nu blev jag stressad av tanken! Om jag väl ligger här och vilar så kan jag ju inte vara stressad medan, vad ger det då? Nä, bort med stressen, andas lugnt, slut ögonen..NEJ, slut inte ögonen! Vad du än gör slut inte ögonen.

Detta är jag i ett nötskal på morgonen nuförtiden, fast bara när jag inte har en bestämd tid att passa. Mitt morgonpigga jag har gått och gömt sig någonstans. Mitt morgontrötta jag har tagit över. Någon som känner igen sig? Säg att ni känner igen er för då minskas mitt dåliga samvete, Haha.

Såg förresten en underlig apoteket-reklam mellan inläggen i Molly Sandéns blogg.. Alltså va? "MENS för halva priset".. -Ja, tack, jippie! jag tar två! Eller?..


2012-05-12
23:51:19

HighCoastScrap

Jag, Anna och Sofie har scrappat hela dagen med HighCoastScrap. Fick äta en otroligt lyxig försommarbuffé, vunnit två utlottningspriser och fått lära mig nya kortvikningar. Fantastiskt sätt att spendera en lördag, synd bara att tiden går så fort när man har roligt.

Morgondagen blir inte fullt lika spännande.. Jobb, träning och skriva rapport.


2012-05-10
22:26:53

Slut VFU

Imorgon är sista dagen av VFU på Nola. Har trivts riktigt bra dessa tre veckor tillsammans med bildesteterna och det fantastiska lärarlaget. Känns alltid lika sorgligt i slutet av praktiken då man måste säga Hejdå till alla. Vet inte om jag kommer ha någon fler praktik på Nola mer så det känns extra sorgligt denna gång. Tänkte bjuda arbetslaget på fruktsallad imorgon som tack för denna tid, hade tänkt baka egentligen men då två av dem är laktosintolerant och en har svag diabetes så blev det för avancerat med bakning. Men fruktsallad tror jag alla kommer kunna äta. Eleverna i 1:an och 2:an ska få rulltårta chokladkex.

I övrigt denna vecka har det varit den årliga modevisningen "3 years of Fashion " Sjukt bra show som alltid, tjejerna gjorde det riktigt bra! Tror att de hade sytt rekordmånga plagg i år. Tyvärr tror jag att traditionen tar slut här. Tvåorna fick vara med på denna visning med treorna så nästa år blir det iallafall ingen visning och de som går textilen i ettan är nog inte tillräckligt många för att kunna genomföra en modevisning som projektarbete på egen hand.

Nu är det läggdags för imorgon ska jag upp tidigt och hacka ihop fruktsalladen


2012-05-06
20:54:10

Dreads och skjuta pistol

20 timmar effektiv tid har jag spenderat med att virka Sandras dreads snygga. Rätt rogivande med en helg med virkning och musik i gott sällskap, mycket trevligt! Dock tyckte vi nog att vi haft det lite väl lugnt under helgen och kryddade därför söndagen genom att följa med vår bror till Bredånger skjutbana för att prova pistolskytte. Sjukt roligt var det, så nu har jag bestämt mig för att söka medlemskap i föreningen och börja övningsskjuta.

Här är en bild både på dreadsen och pistolen, två flugor i en smäll.


2012-05-02
21:32:20

Förlåt

Är otroligt dålig på att få iväg några inlägg nu. Tiden och orken räcker inte till. Fullt upp med praktiken och VFU rapporten, vara förkyld, umgås med vännerna, träna, sköta hemmet och hinna med allt annat som dyker upp i tid och otid. Kommer troligtvis inte bättra mig här i bloggen heller förrän någon gång efter Kristi Himmelsfärdsdag. Då först kommer det mesta förhoppningsvis att lugna ned sig.

Hade sjukt roligt på sista april iallafall tillsammans med Mickan och grabbgänget. Trots min lilla förkylning jag haft under denna härliga långhelg har jag kämpat på så gott jag har kunnat och övertalat mig själv att jag inte alls är förkyld. Har tagit på krafterna vill jag lova, så jag får fortsätta i samma anda att kämpa.

Imorgon efter jobbet ska jag göra stan med Anneli och på fredag kommer min kära syster Sandra och stannar över helgen. Jag ska virka iordning hennes dreads som jag lovat att jag ska göra i mer än ett års tid nu, men det har aldrig blivit av. Nu äntligen tar vi tag i saken och gör dreadsen sommarfin :) ska bli helmysigt att få vara bara hon och jag en hel helg! Det har nog inte hänt på flera år.

Mina kompisar rådjuren är tillbaka igen förresten, de gick förbi utanför köksfönstret och tittade in för några minuter sedan, lika oskygg som vanligt.
Har även en ny vän som sprang omkring här runt knutarna för några dagar sedan, en troligtvis vingskadad havstrut, han kan inte flyga. Johan H försökte fånga honom och avsluta hans plåga, men måsens ben var det inget fel på, han sprang otroligt fort för att ha så korta ben och kom därför undan. Håller tummarna på att vingarna återhämtar sig så han kan flyga igen.

Nu värker mitt huvud utav ångorna från svart sprayfärg. Har fått uppdrag av svärmor att göra nya katt-skyltar. En har jag lyckats göra klar, men den andra får nog vänta några dagar tills nästa gång jag har en kväll att undvara. Får se när det nu blir.

Sängdags nu, Natti natt!