isabellbrandstrom

2014-03-30
21:34:48

Scrapbooking
I helgen var det storträff på Nola med High Coast Scrap. Helhärligt att få sitta i goda vänners lag och scrappa en hel helg igen! Det var länge sedan jag fick göra det. Tack tjejer för i helgen! 

Vann ett av förstaprisen igen,
utmaningen var att inspireras av smideskonst. Här är kortet:

2014-03-26
14:04:38

Tagga ner
Tydligen tycker min kropp och min BM att jag ska ta det lugnare. Har börjat få sjukt med sammandragningar när jag kör på i mitt vanliga vardagstempo och då måste jag börja tagga ner för att inte Elliot ska få för sig att komma ut för tidigt. 

Detta är lättare sagt än gjort för mig! Jag  har alltid kört på i 150% så att tagga ner till kanske 50 är svårt. Jobbet går inte att göra något åt så det är fritiden som jag får lov att ändra på. 

Det jag hittills kommit på som lösningar på problemet är:
1. Ställa en stol framför spisen så jag kan laga mat sittandes.
2. Dela upp hushållsarbetet i omgångar med periodpauser. 
3. Blogga oftare så kroppen får fler pauser utan att jag blir rastlös och uttråkad. 

Jag får väldigt många fina teckningar av barnen på förskolan men nu har jag även fått en väldigt fin docka som ett av förskolebarnen gjort alldeles själv:
2014-03-19
20:17:46

Barnvagnsbeställning och "kan mammor ha mammor"
Nu har jag beställt barnvagn. Fick examenspengar i januari som jag inte räknat med att få och bestämde mig därför för att spendera dessa på nåt kul! En barnvagn! Eftersom jag tänkt att den ska hålla för ungefär tre barn ville jag ha en vagn med kvalité och en jag kan vara nöjd med. Är lite smått anti mot alla vagnar med jättemodern design, sett några som mer liknar en Segway istället för barnvagn Hujedamig! Jag vill ha en ordentlig vagn och hellre lite gammeldags stuk, Emmaljunga har bra kvalité och jag ville ha en med stora svängbara framhjul. Det blev alltså en Emmaljunga - super nitro. Försökt leta efter en begagnad men då dessa stora svängbara hjul är relativt ny på marknaden är det omöjligt att göra några fynd bland begagnat. Inte mycket billigare blir de och då tänker jag att jag lika gärna kan köpa ny och få välja tyg/färg själv. (Bild längre ned) 

Många av förskolebarnen har frågat mig vad min mamma heter.. Jag har då svarat vad hon heter och barnen har svarat: jaha. Jag har funderat mycket kring detta.. Varför är det intressant för dem vad min mamma heter? Varför frågar ingen om pappa? Hur tänker dom? 
Idag förstod jag varför:

- vad heter din mamma?
- min mamma heter Ingela
- va, har du en mamma?
- jaa..?
- men du ska ju bli en mamma, hur kan du ha en mamma då?
- men alla har en mamma! Har du en mormor?
- ja?
- din mormor är din mammas mamma!
- va? Är hon?
- ja det är hon

Det är inte alltid så lätt att förstå det här med evolution när man är liten.

Emmaljunga Super Nitro - leatherette antracit
2014-03-17
16:51:12

Förkylning och Umeåbesök
När man är gravid så har man tydligen tur om man inte är förkyld i 9 månader.. Immunförsvaret är otroligt dåligt och att kombinera detta med att arbeta på förskolor bland massa snoriga barn är ingen höjdare. Förkylningen går lite upp och ner och runt som i en bergochdalbana. Nu har jag varit riktigt förkyld i över en vecka så jag hoppas på att det ska börja mildras lite snart igen. Haft en vilodag idag då det för ovanlighetens skull inte dök upp så många jobberbjudanden idag så jag passade på att vila tillsammans med A som jag smittat ner så illa att han har fått feber stackarn. 

Helgen som varit spenderades hos syrran i Umeå. Shoppat lite gravidkläder då utbudet i Övik är näst intill obefintligt. Jag har även virkat iordning syrrans dreads och jag har gullat med lilla Terje som börjar bli en lite pojke nu istället för en bebis. Mindre än ett år kommer det skilja på kusinerna när Elliot kommer. 
Passade även på att hälsa på Elliots andra kusin Ylva. Hon fyller snart ett år så hon fick sin födelsedagspresent eftersom mina helger framöver är väldigt uppbokade. 

2014-03-12
17:20:01

Av barn får man höra sanningen!
Fick ett par gravidhängselbyxor av min svägerska i vintras och nu har magen blivit så pass stor att jag fyller ut dem. Jätteskönt med hängselbyxor så att jag slipper att det stramar åt runt magen så jag har längtat efter att få använda dem. Förskolebarnen var dock inte lika förtjusta i dem som jag. Här är några av de kommentarer som haglat under dagen. 

- Det ser ut som att du ska måla i dom där.
- Varför har du sånna här på dig? (drar samtidigt i byxorna och ser skeptisk ut)
- Dom här ser faktiskt ut som sånna vattenbyxor vi har utanpå overallen (menar galoonbyxor)
- Imorgon, kan du ha andra kläder på dig då?

Byxorna är alltså icke godkända av barnen, om detta beror på utformningen av just hängselbyxor eller om det är just dessa beiga lite pösiga byxor som inte faller dem i smaken vet jag inte, men det lär vi märka eftersom jag tänkt införskaffa ett par i blåjeans med. 

Glömde visst bädda sängen imorse..


2014-03-04
19:59:33

Födelsedagsfirande och OnePiece varningstexter
Min karl fyller 33 år idag! Älskar dig så otroligt mycket Andreas! Du är min bästis, min självsfrände och min livskamrat och jag känner mig lyckligt lottad som får dela mitt liv med dig! Tack för att du finns och tack för att du älskar mig! <3

Älsklingen fick en OnePiece i present och han verkar väldigt nöjd med den. Det enda han var missnöjd med var att det inte finns någon "kalleanka" lucka där bak för längre toalettbesök ;) 

Det var en varningslapp som följde med över användningsområden för jumpsuiten, denna text gjorde mig väldigt fundersam över vad det finns för stolpskott ute i världen som stämmer företag för allt möjligt. En av varningarna löd: "Never watch a movie with the zipper fully closed" hahaha Finns det verkligen idioter som sätter sig och gör detta bara för att kunna stämma företaget på pengar? Eller är varningarna bara för att skoja? Hoppas verkligen att de har skickat med lappen som ett skämt! 

Här är resten av varningarna


2014-03-03
19:46:15

Barns tankar om graviditet
Barn är för härliga! Jag vikarierar ju mycket på förskolor och låg/mellanstadiet och jag brukar sällan berätta att jag är gravid när jag möter en ny grupp utan väntar tills någon frågar. Och frågar de gör dom! En del är lite mer finkänslig och väver in sin fråga för att inte råka förolämpa mig utifall att jag inte skulle vara gravid:

(Konversation mellan mig och en 6 åring)
6 åring: Är du vuxen?
Jag: ja jag är vuxen.
6 åring: (tänker efter några sekunder och frågar finurligt) Är du så vuxen att du kan skaffa barn?
Jag: Ja det är jag, jag har en bebis i min mage.
6 åring: (skiner upp) Jag sååg det!

Andra är inte fullt lika finkänslig utan kan va helt rakt på sak, inga krusiduller. 

5 åring: Har du en bebis i magen eller?
Jag: ja jag har en bebis i magen
5 åring: varför skaffar du en bebis är det för att få vara ledig eller?
Jag: jag tror inte att man får vara så ledig när man tar hand om en bebis.

En annan konversation som jag haft med flera olika barn i treårsåldern är denna

3 åring: (lägger händerna mot min mage och säger) bebis!?
Jag: ja det är en bebis där inne.
3 åring: får jag se din bebis? (börjar lyfta upp tröjkanten för att försöka få en glimt av magen)
Jag: Det går inte att se bebisen men du kan få se min mage, bebisen är gömd inuti magen. (jag lyfter upp tröjan och visar magen)
3 åring: (lite besviken) jaha

Jag skulle så himla gärna vilja veta hur barnen tänker här.. Jag vet ju att barn ofta har ett röntgentänk när de målar så att ett ansikte i profil ofta ändå får två synliga ögon. Gäller röntgentänket även här och de tror att min mage ska vara genomskinlig? Otroligt fascinerande sätt att tänka! 

När bebisar och graviditet diskuteras är det ibland svårt att undvika barnens vidare funderingar av "blommor och bin"

5 åring: när fick du veta att du hade en bebis i magen?
Jag: i höstas, vet du när höstas var?
5 åring: näe..
Jag: när träden var gula och orangea då fick jag veta att jag hade en bebis i min mage. 
5 åring: (verkar inte fått ut det svar hon ville ha så hon fortsätter) Men hur kom bebisen in i magen?
Jag: Det tycker jag att du ska fråga din mamma.
5 åring: Men hon vet inte!
Jag: Inte jag heller!

Barnen är för charmig men jag anser inte riktigt att det är min uppgift att ta denna diskussion med barnen. Men ibland hjälper de andra barnen till att svara på sina kamraters frågor. Det brukar låta ungefär såhär:

-Men hur kommer bebisen ut ur magen?
-(högljutt) JAG VEET! GENOM SNIPPAN!!!

Här är en teckning på mig ritad av en 4 åring. Bebisen är inte ritad på bilden men min mage och mina bröst finns med!


2014-03-01
19:06:35

Vampyrbebis och besöket i Borlänge
Jag som trodde att jag skulle ha hur mycket tid som helst till bloggen denna vår men oj så fel jag hade och oj vad tiden springer iväg. Är uppbokad med jobb i två-tre veckor i förväg vilket är väldigt bra men med den lille vampyren i magen som stjäl mitt blod och min ork är det tufft att orka med mycket mer än jobbet. Har ökat dosen med järntabletter så det blir nog bättre får vi hoppas. Måste ju börja planera babyshower nu! ;)

Helgen i Borlänge var riktigt mysig och vi fick mycket kvalitetstid med Kevin! Det är otroligt roligt att se hur mycket han tyr sig till sin pappa trots att vi bara har möjlighet att åka ner som mest en gång i månaden.