isabellbrandstrom

2014-05-31
11:28:14

Två veckor
39+0 idag, han är djupt fixerad och jag har haft flera ihärdiga förverkar så han kan komma närsomhelst nu. Men än mår jag fortfarande riktigt bra och trivs med att vara gravid, kommer nog sakna kulan när den är borta. Jag sover mycket bättre nu också när jag vet att jag inte måste kliva upp någon särskild tid dagen efter. 

För att fördriva tiden så hittar jag på fler och fler pysselprojekt. Har nu målat om ett litet lådskåp att ha babyprylar i. stickat babysockar och syr nu ett förkläde. Har idéer på fler projekt också så jag har ingen uttråkning att klaga på. Summa summarum tycker jag att jag haft en riktigt bra graviditet från början till slut. Detta kan jag helt klart gå igenom fler gånger ;) Får bara hoppas att förlossningen går lika bra.. Köpte detta för 30 kr på aktion i somras, det var träfärgat då. Tycker att det var ett bra fynd.2014-05-28
07:56:59

Sista jobbdagen idag
Snart bara två veckor kvar och nu kastar jag in handduken. Nu har jag bestämt mig för att inte jobba något mer innan Elliot kommer. Idag är sista jobbdagen och det känns verkligen att det är på tiden. Vaknar nu ungefär varje timme hela natten för att jag måste vända mig eller besöka toaletten och mina fingrar är så svullna att jag förlorat min fingerfärdighet. Jag kan inte längre hjälpa eleverna med för smått pillergöra och det försvårar ju mitt jobb avsevärt.
 En textillärare med klumpiga händer är kanske inte bästa kombinationen! 2014-05-26
15:22:08

UL och pillijonken
Ultraljudet gick bra idag. Bebis är fixerad. Han har bara sjunkit ner så djupt att man inte riktigt kan känna huvudet. Allt såg bra ut och för tredje gången fick vi bekräftat att han har en pillijonk. Nu vågar jag faktiskt vara säker på att det är ett gossebarn. Min lille Elliot! Nu är han välkommen ut närhelst han känner fört. 
2014-05-25
19:59:46

Morsdagsfirande, ultraljud och sömnadshobby
Känner mig lite snuvad på denna morsdag ;P det är så nära kvar men nära räknas inte så först nästa år får jag fira min första morsdag som mor.

Denna dag har verkligen sprungit iväg. Vaknade, duschade, bakade tårta, gjort städjobbet, lunchat, handlat, sytt en babybody, blivit bjuden på plankstek, ätit tårta/morsdagsfirat svärmor, packat om BB-väskan, skjutsat svågerns syrra från tåget och nu är jag precis hemkommen från vallokalen.. Fullt upp som vanligt och trivs med det. Trots att jag är höggravid ;)

Imorgon ska jag på mitt 3:e ultraljud, barnmorskan säger att bebis är fixerad men hon är osäker på vilken kroppsdel som är neråt. Så håll tummarna för mig imorgon på att bebis ligger som han ska så jag slipper vändningsförsök eller i värsta fall kejsarsnitt. 

Sedan jag började på textillärarvicket har min sömnadshobby verkligen kommit tillbaka till mig efter en väldigt lång paus. Jag blir så inspirerad av eleverna och deras arbeten att jag bara måste pyssla när jag kommer hem efter jobbet. Nu har jag virkat en cupcakeburk, knutit makramearmband och vänskapsband, sytt ett babynest, sytt kuddar, sytt tre babybodys och börjat sticka babysockar. Kul som tusan att verkligen ha min hobbyn tillbaka. 

Babybodysarna jag sytt


2014-05-23
16:04:30

Svaren på 1x2-frågorna

1. Vad ska bebisen heta i andra namn?

1. Olov

X. Björn

2. Erik

Björn är en bra gissning eftersom Elliots farfar heter Björn och Olov finns i både min och Andreas släkt. Men Erik heter Andreas i andra namn och vi tycker det skulle vara fint med Elliot Erik Edin, tre E. Så det lutar åt det.

 

2. Hur mycket skulle Isabell och Andreas ha handlat för på barnenshusrean om det inte skulle ha varit rea?

1. 19 258 kr

X. 26 258 kr

2. 13 258 kr

Hehe, jag försvarar mig med att det bara var saker vi ändå skulle behövt införskaffa!

 

3. Vilken modell är det på barnvagnen?

1. Emmaljunga - Super Nitro

X. Emmaljunga - City Kross

2. Emmaljunga - Super Viking

 

4. Vad har Isabell för omkrets runt magen i dagsläget?

1. 100 cm

X. 110 cm

2.  115 cm

 

5. Vad ska bebisen heta om det mot förmodan är en flicka?

1. Evelina

X. Elina

2. Enya

Elina Ellen Edin om det blir en fllicka är tanken.

 

 

6. Hur många syskon kommer bebisen ha om Isabell och Andreas får bestämma?

1. 2

X. 3

2. 4

Jag och Andreas vill gärna skaffa två syskon till Elliot, och sedan får ni inte glömma att Elliot har en halvbror redan! Kevin! så svaret är 3

 

7. Hur länge hade Isabell och Andreas varit tillsammans när bebisen blev till?

1.  2 år

X. 1 år

2. 1,5 år

I ganska exakt ett år hade vi varit tillsammans, vi tänkte lite att "Man måste ha varit tillsammans i minst ett år innan det är okej att skaffa barn ihop" ;)

 

8. Hur många kilo har Isabell ökat i vikt under graviditeten hittils?

1. 13 kg

X. 10 kg

2. 16 kg

Eller ja.. nu är jag uppe i fjorton

 

9. Hur många år skiljer det mellan Isabell och Andreas i ålder?

1. 6 år

X. 10 år

2. 8 år

Han är 81;a och jag 89:a

 

10. Vilka färger är bebisens färger?

1. Röd, svart, vit

X. Röd, svart

2. Röd, svart, grå, vit

Dessa färger har vi bestämt att det det är bebisens färger. tycker att det är snyggt att kombinera dessa. Bebisens fader passar väldigt bra i dessa färger så förhoppningsvis kommer sonen också göra det.

 
 

2014-05-19
19:46:19

1x2-frågor om mig och A. Hur mycket kan du?

På babyshower hade jag anordnat en tipsslinga med frågor om mig, Andreas och Elliot. Lite kluriga men intressanta frågor. Postar dem här nere för att ni ska få klura på dessa ett tag. De rätta svaren postar jag om några dagar. Ha så kul! ;)

 

1. Vad ska bebisen heta i andra namn?

1. Olov

X. Björn

2. Erik

 

2. Hur mycket skulle Isabell och Andreas ha handlat för på barnenshusrean om det inte skulle ha varit rea?

1. 19 258 kr

X. 26 258 kr

2. 13 258 kr

 

3. Vilken modell är det på barnvagnen?

1. Emmaljunga - Super Nitro

X. Emmaljunga - City Kross

2. Emmaljunga - Super Viking

 

4. Vad hade Isabell för omkrets runt magen i dagsläget?

1. 100 cm

X. 110 cm

2.  115 cm

 

5. Vad ska bebisen heta om det mot förmodan är en flicka?

1. Evelina

X. Elina

2. Enya

 

6. Hur många syskon kommer bebisen ha om Isabell och Andreas får bestämma?

1. 2

X. 3

2. 4

 

7. Hur länge hade Isabell och Andreas varit tillsammans när bebisen blev till?

1.  2 år

X. 1 år

2. 1,5 år

 

8. Hur många kilo har Isabell ökat i vikt under graviditeten hittils?

1. 13 kg

X. 10 kg

2. 16 kg

 

9. Hur många år skiljer det mellan Isabell och Andreas i ålder?

1. 6 år

X. 10 år

2. 8 år

 

10. Vilka färger är bebisens färger?

1. Röd, svart, vit

X. Röd, svart

2. Röd, svart, grå, vit


2014-05-17
22:06:00

Höggravid och Fotografering
Idag gick jag in i vecka 37 (36+0) och räknas från och med nu som höggravid, men jag kan inte säga att jag känner mig särskilt höggravid. Jag är inne i en otroligt bra period just nu där jag har hur mycket energi som hellst. Jag trivs med att vara gravid, jag trivs med mitt jobb, jag älskar våren, jag älskar min Andreas, jag älskar mitt hem, jag älskar  mitt liv! Jag känner mig verkligen lyckligt lottad och ännu bättre är det på väg att bli för snart får jag även hålla min älskade lilla unge i famnen.

Det är alltså bara fyra veckor kvar till beräknad födelse och nu har vi äntligen hunnit skaffa allt vi behöver till bebisen och efter forlossningen. Självklart finns det fortfarande saker på önskelistan kvar, en babysitter, amningskudde, amningströjor,en brio matstol och en bröstpump men ingenting som är sådär absolut akut längre. Nu måste jag bara organisera alla kläder i nån slags storleksordning och lösa lite praktiska förvaringsmöjligheter men det hoppas jag hinna med imorgon. 
 
Idag har bästa Ann ställt upp som fotograf igen och otroligt fina bilder har det blivit. Tusen miljoners tack Ann! supernöjd med bilderna =) Här får ni se några av dem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2014-05-09
16:12:48

Borlänge
Jag har fullt upp som vanligt jag och har inte så mycket tid över till bloggen. Trodde det skulle lugna ner sig efter Babyshower men nu har jag dragit igång massa pysselprojekt istället som jag tänkt ha klart innan Elliot kommer. Håller på att måla om en tulla, ett babynest har jag sytt, håller på med några bebiskuddar och två olika virkprojekt och en beställning på ett halsband. Så jag har det jag gör! 

Nu är vi på väg söderut igen till lille Kevin! Sista besöket nu utan att vi har hans halvbrorsa med oss i bilen. För nu är det bara 5 veckor kvar till beräknad födelse!! Tiden går fort nu. 

Kulmagen idag

Babynestet så Elliot kan sova med oss i sängen

Tullan som ska bli vit

Fick ett önskemål om att jag skulle lägga upp en bild på vagnen, såhär ser den ut

2014-05-04
10:21:13

Babyshower
Det blev ett lyckat babyshower igår där vi firade att Elliot är på väg. Nio gäster dök upp och det var alldeles lagom många, vi hade roligt och jag är riktigt nöjd med dagen! :)

Färgtema i Elliots färger: Röd, svart, vit och grå

Det började klockan två med tipsslinga innehållande frågor om mig, A och bebis. Samt fika och mingel. Sedan blev  det 4-kamp med tre lag. Först en tävling som heter "håll bebisen inne" Det är en stafett där man ska springa medan man håller fast en pingisboll mellan knäna och sedan släppa den i en hink. Tävling 2 var ännu en stafett men i den har man en napp hängandes i ett snöre ner till knävecken. Och nappen ska man genom att böja knäna doppa ner i en nappflaska innan man får springa tillbaka till laget. 3:e tävlingen gick ut på att bygga ballongtorn så högt som möjligt. I dessa tre tävlingar vann varje lag en gång var och därför blev sista tävlingen en utslagsgävling. En representan från varje lag tävlade genom att dricka 120 ml vatten ur en nappflaska. Vilket låter mycket lättare än vad det är! Men Anna hade en riktigt bra sugteknik och kammade därför hem vinsten till sitt lag. Grattis lag grå! 

Efter 4-kampen fick alla designa varsin dregellapp. Himla fina, helt unika och personliga dregellappar kommer Elliot nu att få använda!

Tusen tack till alla som var med och firade och gjorde denna dag minnesvärd! <3

Inbjudningskorten

Kolla vilka fina dregellappar det blev!

Sjukt läckert blöjtorn som jag fick av Anna och Sofie!

Cupcakes

Cupcakes, cakepops, maccarons, kolakakor och sockerkaka

Sofie doppar nappen i flaskan

Det vinnande ballongtornet

Utslagstävlingen!
Elviras kommentar efter att ha förlorat tävlingen var klockren: Men, jag sög ju..