isabellbrandstrom

2014-10-24
14:33:12

Nu ger jag upp.. Nu tar jag till flaskan!
Nu lägger jag ner helamning! Det blev för mycket då han började vakna sådär 8 ggr per natt var av amning 6 gånger. Samt att han bara ökat 100g på 3 veckor och 200g de tre veckorna innan dess. Och jag själv får kämpa arslet av mig för att inte förlora det lilla underhudsfett jag har kvar. Nu räcker det. Det kommer bli bättre för oss båda om jag delammar istället så nu struntar jag i vad BVC säger och tar till flaskan istället! 
2014-10-16
10:46:46

OnePiece-dag och spökrädsla
Resan till och från Borlänge gick hur bra som helst med tanke på att Lelle bara några veckor tidigare tokvägrat bilbarnstolen. Det var kul att få träffa Kevin igen men tråkigt att lämna honom, han hade blivit jätteledsen och ropat pappa och gråtit i flera timmar efter att vi åkt stackars liten! :( Fler tråkiga saker var att vi nog fick med oss en förkylning hit upp :/ Lelle har nu 38 graders feber och jag är slö, har halsont och värk i hela kroppen. A är inte heller så pigg men han trotsar förkylningen och har gett sig ut i höstkylan för familjens skull. 

I våras när vi var i Borlänge startade Tv:n mitt i natten och Jag blev så skraj att jag inte kunde sova på resten av natten. Jag har alltid varit hemskt mörkrädd och eftersom det ofta hände oförklarliga saker i huset där jag växte upp så är jag även livrädd för övernaturliga saker. Jag var därför lite nervös för hur det skulle gå att kliva upp och amma flera gånger i mörkret under natten i en hemsökt lägenhet.. A som inte alls tror på sånt där lovade dock att jag fick väcka honom så jag inte behövde sitta vaken själv <3 
Men jag behövde mot förmodan inte väcka honom för tydligen har mina rädslor både mot mörker och mot övernaturliga ting försvunnit!? Jag är inte rädd längre och det är verkligen en befrielse. Jag freakade inte ens ur när TV:n än en gång slog igång nattetid, denna gång mitt på 12-slaget. Eller lite otäckt var det väl för jag väckte Andreas den gången iallafal. Men inte under amningarna. Jag tror att mina rädslor för mörker och spöken måste ha försvunnit samtidigt som Lelle kom. Jag har väl fått så mycket annat att oroa mig över att dessa saker helt enkelt inte får plats i min säck med rädslor längre.

Jag och Elliot tar en OnePiece-dag idag och försöker vila bort förkylningen

2014-10-11
14:59:02

Kevin
Vi är i Borlänge i helgen och hälsar på Elliots halvbrorsa Kevin. Vi har inte träffat honom på länge nu så det har hänt mycket. Han pratar för fullt det lilla charmtrollet. Även om det han säger inte är helt lätt att förstå så stoppar det inte honom från att babbla på om allt möjligt. Men mest om bilar. Han är tokig i bilar. 
Nu i eftermiddag ska vi ta med honom till lekparken och imorgon eller måndag förmiddag ska vi till Borlänges badhus. Ska bli mysigt, men jag längtar tills han blir stor nog att vi kan ta med honom på paradisbadet och rå om honom hemma i Ö-vik.2014-10-09
19:08:28

4 månader och håravfall
Fyra månader

Idag är Elliot 4 månader gammal! Tiden går bara fortare och fortare känns det som. En vecka bara springer iväg och vi hinner inte ha tråkigt kan jag lova. Nu har vi börjat med babymassage också, tyvärr är det på onsdagar samtidigt dom babysången men det kanske bara är bra så det inte blir för mycket aktiviteter för Lelleplutt. Han blir mer och mer påverkad av liv och rörelse omkring honom nu. Han blir upp i varv och har svårt att äta. Det måste vara lugnt och tyst och helst ska man lägga en filt över honom för att han ska kunna slappna av och koncentrera sig på maten. 

Håravfall

Under graviditeten tappar man nästan inget hår. Men några månader efter förlossningen så tappar man istället allt hår som man skulle ha tappat under den tiden. Detta blir katastrofala mängder hår! Om jag skulle ha samlat ihop allt hår jag tappat under senaste månaden så skulle jag nog lätt kunna tova tofflor till hela familjen!

Här är dagens skörd:


2014-10-02
14:27:58

Bra period, 2 år och Hippychick
Halleluja! Elliot har precis kommit in i en bra period! Det är inte längre gallskrik när man sätter honom i bilbarnstolen, han kan numera somna utan protester, han kan ibland sova längre tid än 40 minuter under dagarna utanför sjalen nu. Och han kan vara vaken nöjd och glad längre än en timme! Han kan längre och längre perioder sitta nöjd och glad i famnen. Och bäst är att han har en längre period varje natt nu där jag får sova ostört! Känns som att trollen har tagit tillbaka sin changeling och jag har fått min änglabebis tillbaka! Håller tummarna på att trollen inte får för sig att byta igen! Vill gärna få njuta ett tag av detta! 

Igår firade jag och Andreas att vi varit tillsammans i 2 år! På ett sätt känns det som att tiden gått väldigt fort men samtidigt känns det som om vi skulle kunnat ha varit gift i 20 år för vi känner varandra så väl nu, vi har verkligen vuxit ihop, vi kompletterar varandra på bästa möjliga vis och jag skulle inte kunna föreställa mig en verklighet utan min fantastiska själsfrände och bästa vän! Andreas är mina drömmars kille och jag är så glad att vi för två år sedan fann varandra!


Idag kom min hippychick hipseat som jag beställde i söndags. Älskar redan detta fantastiska bärdon och det gör Elliot också! Bäst tyckte han det var att stå på den!