isabellbrandstrom

2014-09-30
11:38:34

Elliot Erik "Elektro" Emanuel Edin
Kaffet var kokat, Tårtorna i kylen, håret i perfekta lockar, Lelle utsövd och allt var i sin ordning. Allt såg ut att kunna bli riktigt bra fram tills en halvtimme innan dopet.. då försvinner strömmen!! Jag har inte ens varit med om att centrala stan någonsin varit strömlöst men självklart så tappade översidan stan all ström precis lagom till Elliots dop. Sedan lyste strömmen med sin frånvaro tills att sista dop-presenten var öppnat och gästerna var på väg därifrån. Vad är oddsen för detta? Nu finns det lite olika teorier på detta som spekulerades under dopfikat: En teori är att detta skulle vara något slags tecken från ovan ehe! I en annan teori med superhjältetema fick Elliot ett 5:e E i sitt namn: "Elektro". Och 3:e teorin är bara maximal otur. 

Nu blev det ett fint dop iallafall. Men några saker som jag tycker var synd var att kyrkklockorna inte kunde ringa, att min skönsjungande kusin Naomi inte fick någon microfon att sjunga i. Att vi inte kunde spela upp en Mark Knopfler låt medan gästerna tog plats vid kyrkbänkarna och att vi fick dela broderligt på den begränsade mängden kaffe som vi hann koka innan, och sist men inte minst så blev vi tvungen att byta kök till ett som hade fönster, detta tog både tid och energi vilket gjorde att jag inte hann prata med alla gäster och att vi inte hann öppna alla dop-presenter innan gästerna hade börjat fara därifrån.

Men Elliot såg till att det iallafall blev en riktigt charmig ceremoni. Han gäspade högljutt och demonstrativt när prästen började läsa första bönen så jag och några fler inte kunde låta bli att fnissa och när prästen berättade om Jesus och barnen så började Elliot berätta en egen historia. Charmiga lilla unge!

Tusen tack till alla som var med och firade och Elliot hälsar å tackar för alla presenter! 
Skulle förresten bli superglad om alla som fotade ville skicka sina bilder till mig antingen över Facebook eller till isabellbrandstrom@gmail.com
2014-09-26
17:34:41

Dooooop!
Imorgon stundar Elliots dop. Har ställt iordning borden i församlingshemmet idag och imorgon kommer det vara fullt upp med att göra klart allting, koka kaffe och duka upp. Måste även se till så att Elliot har sovit ut ordentligt innan. Eftersom jag sedan efter förlossningen totaaalt tappat min förmåga att beräkna tid plus att jag lider av amningshjärna så känner jag mig med mitt kontrollbehov en liten gnutta panikslagen! Lika gärna som det kan hända att vi hinner färdigt långt i förväg skulle det även kunna hända att det kör ihop sig. Att Elliot inte sovit och skriker hela dopet, att kaffet inte blivit kokat, tårtorna inte hämtad innan Lundbergs stängt, att fikat glöms hemma, att jag inte hinner locka håret. Som tur är kommer vi få hjälp av underbara Elvira som ska bli Elliots gudmor så förhoppningsvis går allt bra! Och i värsta fall.. Ja i värsta fall, vad spelar det egentligen för roll om det blir gallskrik under dopet och jag får ha en vanlig hästsvans som frisyr!? Eller fy förresten vem försöker jag lura.. Jag är perfektionist ut i fingerspetsarna så jag vill verkligen att allt ska bli bra! Håll tummarna åt mig!!

Lyckades med ryggknytning häromdagen. Gick faktiskt bra, dock ruskigt besvärligt att få tillbaka nappen i munnen på honom när han spottat den!

2014-09-18
10:44:54

Höstaktiviteter och fruktansvärda bröst
Nu är hösten här och vi fyller dagarna med roliga aktiviteter. Babysim, babysång, babyrytmik, mammaträffar och lunchdejter hit och dit! Jag har även tabataträning två gånger i veckan där Lelle-plutt tycker det är riktigt roligt att titta på då mammsen och mormor plågas. Och nästan varje dag promenerar vi ner till stan med bärsjalen. Lelle gillar inte vagnen för tillfället och sjalen verkar vara det enda sättet att få honom att sova mer än 40 minuter i streck. 

Det verkar vara rätt ovanligt med sjalbärande i Övik. Har iallafall inte sett någon fler än jag som bär omkring i stan. Många verkar även förvånade och nyfikna och kommer med positiva kommentarer. Den enda negativa kommentaren jag hittills fått var igår. Jag går över från port9 till Oscarsgallerian och 3 meter bort så ropar en gubbe: "Vilka fruktansvärda bröst, såå fruktansvärt" Han misstog alltså min sjalade bebis för att vara ett par enorma bröst och måste ha missat helt att "brösten" hade både en mössa och två fötter! Jag valde dock att inte stanna och ifrågasätta mannen eftersom jag tar för givet att någon gör ett sådant misstag på 3 meters avstånd måste vara full/alkis eller drogpåverkad eller bara vara störd i huvudet som öppet kan kommenterar någons "kropp" på det viset! 

Snygga bröst va!?


2014-09-09
10:33:49

3 månader
Galet vad tiden går fort! Känns som att det nyss var vår och Lelle var alldeles nyfödd. Nu är han 3 månader gammal och björkarna har redan börjat få gula blad. 
Jag brukar vanligtvis börja bli nedstämd och deppig när sommaren lider mot sitt slut, men inte i år! Nej i år känns hösten mysig. Lite beror det nog på att vi fick så fin sommar att jag hann bli mätt av sol och värme. Men mest beror det på att jag ska spendera hela hösten hemma med min älskade lilla godis. Han må vara billig dom gånger han inte låter sin mor sova om nätterna eller när han vägrar somna så man får stå å göra squats en hel kväll med honom i famnen så det bildas mjölksyra i både armar och ben. Men han lyser upp min vardag ljusare än den starkaste sommarsolen har makt att göra. När han ler så smälter mammahjärtat och nattens sömnbrist och all träningsvärk försvinner. 

Grattis på 3-månadersdagen älskade lilla pojke! 
2014-09-05
16:39:18

Vaccination
Lelle blev sjuk ändå stackarn, vi är dock friska nu men han är ännu inte riktigt sig själv. Det är en besvärlig period vi är inne i där han både äter och sover dåligt. Idag har han även fått 3-månaders vaccinet. Han var jätteduktig och gnällde nästan ingenting. Håller tummarna att han inte får feber ikväll bara. Det är tillräckligt synd om Lelle-plutten som det är!