isabellbrandstrom

2016-01-22
14:21:46

Stängningsdag
Idag är det stängningsdag på Elliots förskola så jag är hemma från jobbet idag. Vi har en helmysig "mor och son dag" Det blev paradisbadet i förmiddags. Elliot tycker om vatten så han hade ett brett smil hela tiden! Ja förutom när vi provade den längsta vattenrutchkanan.. Stackarn såg ut som om han sett ett spöke, rörde inte en muskel på flera minuter efteråt haha. Så den ska vi inte åka igen, men allt annat tyckte han om och vi ska försöka åka dit oftare framöver! 

Det var förresten inget fel på Elliots hörsel. Han klarade alla testerna med snabb reaktionsförmåga så det känns bra att veta. 

Nu ska jag ta på Elliot ytterkläder och sedan drar vi ner på stan, ska handla lite och hyra film till ikväll. 

Trevlig helg på er alla! 
2016-01-18
15:44:50

Födelsedag, ultraljud och ögonkliniken
27 års dagen fylldes av familj, vänner, marsipantårta, blommor och choklad. En bra födelsedag! Ångesten över att fylla år var faktiskt inte lika hemsk som jag väntade mig. Hade fasat i många år inför denna dag, för när man tar steget från 26-27 år går man från att vara "ungefär 25" till att plötsligt ha en ålder "kring 30 snåret". Men jag vet inte.. Den där åldersnojjan stannade av där nånstans då Elliot dök upp i vårat liv. Den där biologiska klockan tycktes chilla ner sig och när nr 2 var på gång så sträckte den där klockan på sig, utropade: "mission complete", gäspade och gick å la sig. 

Idag har vi varit på Ultraljud. En välmående liten flicka såg det ut att vara där inne och trots att jag har tyckt det har varit väldigt lugnt i magen hittills denna graviditet så var det en liten sprattelgumma där inne trots allt. Hon hade partyparty lite diskret hon.. håller saker och ting hemligt för mamma och pappa.. Mmm.. Jag ska nog komma ihåg sådana beteendet om sisådär en 15 år 😁 Men sen blev ju faktiskt BF uppskjutet fram till 27:e juni också så än är vi bara i v 17. Fortfarande stor risk att lillasyster följer i storebrors fotspår och blir en riktig vilding.. Peppar peppar.. 

Elliot har varit på ögonkliniken idag. Dom kunde inte hitta några fel och någon skelning existerar inte heller så det var ju bra. Tror inte att öronkliniken kommer att hitta någon avvikelse på torsdag heller men det är skönt att kunna få utesluta dessa som problem. Elliot är nämligen lite svår att få kontakt med när han är sysselsatt med något och nu vet vi att det iaf inte är ett synfel han har, utan mer troligt så är det helt enkelt så att han skiter fullkomligt i att lyssna och titta upp och låtsas som att det regnar istället. "La, la, la.. jag hör och ser absolut ingenting"
Hmm kanske också en egenskap att beakta i tonåren: "ööh vaddå jag hörde inte att du sa att jag skulle städa rummet innan jag for så jag är hos en polare nu" 😁

Hon ligger som en kringelkrok med näsan mot bröstkorgen
Ser obekvämt ut det där!
Ben, arm, huvud
Vink,vink
Ansikte, händer och knän


2016-01-12
18:53:29

Haklapp eller att inte ha haklapp.. Det är frågan!
Hujeda mig sånt barn man har ej värre tänkas kan, ja Elliot var det namn han bar ja Elliot hette han!
1,5 timmes bråk till lunch och 1 timmes bråk till middag för bännproppen totalvägrade haklapp. Gallskrik och "lilleskutt-tårar" bara jag höll upp den framför honom. Men tjurig vs tjurig och tillslut gick han äntligen med på att iallafall ha babybjörnförklädet på sig. Men haklapp i alla andra olika former var inte ens lite okej. Nu har han iallafall ätit 6st stekta skivor falukorv och är på strålande humör. Slutet gott allting gott. Synd bara att det nu alldeles strax är läggdags för den lille mannen.
2016-01-05
16:34:16

God fortsättning!
God fortsättning på det nya året! 2016! 

Det har gott ganska precis ett år sedan jag senast postade i bloggen så det är väl dags att visa lite livstecken igen och uppdatera er om vad som hänt sedan sist. 

Elliot är nu 1 år och snart 7 månader gammal, han har gått på förskola sedan i september då jag fick en tillsvidaretjänst som textilslöjds-och bildlärare. Elliot älskar förskolan och jag trivs som fisken i vatten på jobbet. Helhärligt lärarlag, schyssta elever och en egen slöjdsal att basa över. Men om ett halvår ska jag vara mammaledig igen och Elliot blir storebror! Det händer mycket nu och det känns otroligt spännande!

Julafton
Hade premiär på att anordna julfirandet hemma. Mina föräldrar var med och Andreas far och syster likaså. Det blev en helmysig jul. Missade väl en aning på det där med att beräkna åtgången av julmat så att det såg ut lite som att det saknades sådär 20-30 gäster och vi fick äta julbordsrester låååång tid efteråt. Men en otroligt lyckad afton blev det. 

Nyår firades i Nordingrå i år igen. Så skönt att ta det lugnt, äta gott och få sovmorgon på nyårsdagen då Elliots mormor och morfar mer än gärna ställer upp på "morgonmyset" med barnbarnet.

Den 18:e är det ultraljud och vi får förhoppningsvis veta om det är en lillebror eller lillasyster Elliot ska få, så är du nyfiken håll utkik i bloggen.