isabellbrandstrom

2011-12-31
13:18:28

Gott nytt år!

Nu är dukningen klar, jag är stylad och på plats, grabbarna börjar droppa in och nu börjar den riktiga matlagningen.

Ha en fantastisk nyår allihop! Det ska jag ha!


2011-12-30
20:04:16

Förberedelser inför Nyår

Fullt upp i två dagars tid för att förbereda inför nyår och trerätters middagen. Igår handlade vi ingredienserna, jag köpte en ny klänning på rean och sydde tygservetter till dukningen.
Idag har vi slavat i köket och gjort sorbet, devils cake, rödvinsås och bakat bröd mm. Tack och lov fick jag och M hjälp av Johan E för att vi skulle hinna med allt.

Nyårskvällen kommer bli fantastisk och maten gudomlig om allt går enligt planerna. Nu blir det en tidig kväll för mig så jag får min skönhetssömn innan ännu en fullspäckad dag.





2011-12-28
14:17:26

Birger överlistad av en icakasse

Hörde ute ifrån hallen att Birger var i slagsmål med en plastpåse och en stund senare kommer en slagen hjälte insläntrandes till vardagsrummet med huvudet slokandes och en plastpåse som halsband. Överlistat av en icakasse! Jag lirkar lös handtaget från katten och två minuter senare tar han upp kampen igen med sin motståndare för att ta revansch. Men än en gång får han erkänna sig besegrad och ropa på mamma för att få hjälp. Hopplösa katt!



2011-12-27
17:31:59

Julklappar
Nu är julfirandet över och jag är känner att jag haft en riktigt bra jul än fast jag jobbat hela helgen. Det har varit julstämning, god mat, gemenskap och mys. Vi har firat tre kvällar i rad, i Billsjö den 23, 24 och den 25:e firade vi i Nordingrå i mamma och pappas sjöbodstuga.
Känner mig riktigt bortskämd med många och fina julklappar i år.
Har fått:
  • Glassmaskin
  • Finbestick
  • Global kniv
  • OBH nordica brödkniv
  • Vattenkokare
  • Itunes kort laddat med 250 kr (så jag kan köpa appar och spel till telefonen)
  • Pengar
Plus några andra småsaker av vännerna, är otroligt nöjd!







2011-12-24
07:35:33

God Jul!

God Jul allesammans!

Julafton idag och jag är uppe tidigt, men inte för att öppna julklappar som när jag var liten på julaftonsmorgon. Jag jobbar nämligen idag så nu sitter ja på jobbet. Har ätit en ordentlig frukost i Billsjö och det verkar bli lugnt idag på jobbet så det känns helt okej. Kommer inte hinna med att blogga i helgen så jag får önska er en fantastisk julafton så hörs vi till veckan! :) GOD JUL!!


2011-12-21
21:37:40

Nolarevyn
Nu är praktiken slut, sorgligt. Nu har jag ingen mer praktik på den textila delen, nu är det bara bilden kvar. Men det blev ett bra avslut för jag fick vara med och se Nolarevyn. Det är humor, det är humor, det är humor! Otroligt vad kul det var! För er som inte vet vad Nolarevyn är så är det en show varje år på Nolaskolan där lärarna spexar, dansar, gör sketcher och bjuder på grym underhållning för eleverna. I år hette showen "det var bättre förr" och lärarna skojade om skillnaden mellan skolan förr i tiden jämfört med skolan i nutid. De gjorde även parodier på de stora youtube favoriterna talking twin babies, lonely islands the creep, lonely islands motherlover, eratos call your girlfriend, fest hos mange och mycket annat. Jag skrattade så att jag grinade.

Det är otroligt välgjort för att vara ett gäng lärare, de lägger ner själ och hjärta i showen och det är verkligen uppskattat av eleverna. Härligt att se! Creds till Nolaskolans lärare!


2011-12-19
17:42:36

Virkad dinosaurie

Har nu virkat klart en till dinosaurie med mönster ifrån Mia Bengtsson. Älskar hennes Amigurumiböcker. Mer än 20 timmar ha det tagit att få ihop det lite pyret men otroligt charmig blev han. Det är en beställning av en kompis som ska ge bort honom i julklapp till en liten pojke så vi får hoppas han tycker om den.


2011-12-18
16:54:21

Julmat

Hade hemskt trevligt på lilla julafton igår. Stressigt med alla förberedelser men det var det värt. Åt så mycket julmat och godis att magen höll på spricka, men det var också värt det.

Denna dag blev en helt stressfri vilodag, känner att jag behöver en sådan efter att ha haft fullt upp ett tag. vi behöver inte ens laga mat idag eftersom vi fick med oss en del julmat hem. Bland annat Rökt lax med romröra på toast, det är min absoluta favorit på julbordet. Andra favoriter är kalvsylta på knäckebröd, min gamla favorit ägg på mjukt tunnbröd och en ny favorit som jag inte ätit på julbord förut är filmjölkslimpa, men det är nu en detalj jag ska göra till tradition. Lite udda favoriter javisst men jag är ju lite udda själv så.


2011-12-16
20:50:46

Lilla julafton

Nu förbereder jag för fullt inför morgondagens Lilla Julafton med vännerna. Vi ska ha ett knytkalas och äta julbord. Jag hade velat säga att det är en tradition men eftersom det inte blev av förra året så räknas det inte riktigt som det ännu, annars så skulle det ha varit tre år i rad nu.

Iallafall så kokar nu julgodiset på spisen, filmjölkslimpa gräddas i ugnen och M's romröra står och gottar till sig i kylen. Imorgon ska jag skära upp rökt och gravad lax, koka potatis, göra ägghalvor och blana.. Hoppas att jag inte glömt något av mina uppgifter nu..

När jag var liten gillade jag nästan ingenting av det som stod på julbordet. Det enda jag åt från julmiddagen var i princip tunnbröd med ägg. Jag var otroligt petig i maten, åt ingen fisk, och gillade varken köttbullar eller prinskorv, lutfisk finns det en fin historia om där jag och mina syskon låg och kräktes på köksgolvet, (inte utav vinterkräksjukan) men det tar vi en annan gång.
Iallafall har jag lärt mig äta mycket mer vid det här laget och tycker numera om julbord. Imorgon ska ni få se bilder på vad i julbordet jag gillar bäst.

Vilka är era favoriter från julbordet?


2011-12-15
20:01:33

Granatäpple
Förut pratade jag om att sushi var svårt att äta. Men WTF har ni provat att äta granatäpple? Mitt kök ser nu ut som om någon blivit styckmördad där. Fick klä av mig alla kläder för att jag inte skulle skvittra ner dem med röda prickar när jag sorterade ut ett och ett frö ifrån det vita beska fruktköttet. De små pluttarna exloderar ju när man trycker för hårt på dem. Men gott var det iallfall så det var väl värt allt bök.


2011-12-07
19:10:54

Klippte mig i handen
Det är inte min dag idag! Eller inte min eftermiddag rättare sagt. Slutade från praktiken klockan tre och tänkte bara hinna med att klippa av en tråd till min virkning innan jag skulle kila till bussen. Är inte så van med att använda vassa saxar så fort var det gjort så hade jag klippt mig i handflatan, inte så stort blev det, ca en cm långt och en halv centimter djupt men jäklar vad det blödde. Tryckte fast ett plåster och sprang mot bussen. Jacket från saxen var dock lite jobbigt placerat så plåstret kunde inte riktigt täcka allt så jag fick dra på mig vantarna för att jag inte skulle bloda ner omkring mig.

Väl hemma så fick jag vända i dörren för att hämta ett paket åt M på hemköp. På affären märker jag att jag inte har M's Körkort med mig så det var bara att åka tillbaka för att hämta det. Hemma hittar jag inte kortet någonstans och får panik eftersom M behöver legitimation imorgon för att få skriva tenta och då är det inte bra om jag har lyckats slarva bort det. Springer ut och letar i bilen och tillslut hittar jag det i min ficka. Åker till affären och hämtar ut paketet och skyndar hem igen lagom less på livet.

Sätter mig vid datorn för att beställa några böcker och har självklart glömt bort inloggningen till Adlibris. Inte lätt att skaffa en ny användare när ens uppgifter är upptagna.

Känner för att kasta in handduken och gömma mig under täcket resten av kvällen.

Eller så piggar upp mig själv med att kolla runt på saker som jag har skrivit upp på önskelistan till tomten


Lila glansiga prydnadskuddar till sovrummet


Kaffekoppar, fast gråa (cirrusfärgade) höganäs



Vattenkokare som rymmer 1,7 liter eller mer





Röda höga gummistövlar med vita detaljer



En sån här äger jag, men hade gärna velat haft en till, gärna en lila så den matchar fint i badrummet. såg en på kicks i somras men har ingen aning om den finns kvar



2011-12-05
20:19:14

Ledarskap i klassrummet
Precis varit och sett en otroligt bra föreläsning idag på Nolaskolan. En tvåtimmars Youtibe film om ledarskap i klassrummet. Av alla föreläsningar i Pedagogik jag sett så vill jag påstå att denna var bättre än allt jag sett under lärarutbildningen. Jag vet inte om det säger mer om lärarutbildning än om filmen men iallfall så är den verkligen sevärd för alla som studerar till eller redan jobbar inom läraryrket.

Vi blev även bjuden på en otroligt god kantarellsoppa med hembakt bröd till och gott adventsfika. Vissa har det bra när dom jobbar eftermiddag/kväll.. ;)



2011-12-04
11:09:20

Sjösjuk
Har inte mått bra i helgen. Och har svårt att självdiagnostisera mig. Det började i fredags på praktiken då jag började känna mig sjösjuk, yr och otroligt ofokuserad. Fick sätta mig ner från och till för det kändes som jag skulle svimma.

Lördag morgon var jag relativt okej och jag tror att det gick bra på tentan, det kändes bra. Men efter sushi-lunchen mådde jag otroligt illa i bussen påväg hem. Kändes som vätskebrist. Drack massor av vatten när jag kom hem, tog resorb men känslan av vätskebrist fortsatte och yrseln kom tillbaka från och till och jag fick huvudvärk.

Idag känns det fortfarande som vätskebrist än fast jag tycker att jag har hinkat i mig vatten hela helgen. Det är nästan som att min kropp inte vill ta upp vattnet som jag dricker. Huvudvärken fortsätter och yrseln och sjösjukan kommer och går.

Fick höra att det går en förkylning som sätter sig på balansnerven i örat, men jag känner mig inte så pass jätte-förkyld att jag tror att det kan vara det. Jag är ju  bara lite förkyld? Hoppas att det inte blir värre bara. Vill inte för mitt liv missa praktiken på Textil Design i veckan.


Här är bilderna från lunchen igår (hade för dåligt internet på bussen för att kunna publicera dem tillsammans med det inlägget )







2011-12-03
14:18:43

Hamstra Sushi

Sovde hos syrran i Umeå inatt och Idag har jag skrivit denna termins förhoppningsvis sista tenta. Och efteråt bjöd brorsan på lunchbuffe på Eastern kingdom. Deras sushi var otroligt god! Men jag kan inte för mitt liv begripa hur man äter sushi-bitar utan att se ut som en hamster som fyllt kindpåsarna så att förråden räcker över vintern. Sushi-bitarna är ju enorma för min lilla trut. Fick hålla handen för munnen för att riset inte ska ramla ut medan jag tuggar.

Tack Sandra för hjälpen med tentaplugget och tack Fredrik för lunchen!

Nu sitter jag på bussen påväg hem till övik. Borta bra men hemma bäst!