isabellbrandstrom

2014-11-25
11:21:00

Rutiner!!
Nu så! Det går att skapa rutiner bara man har tålamod, ger det tid och inte avviker från planen! I did it! Nu har jag ordnat så pojken har fasta rutiner! Exakta noggranna och extremt viktiga att följa! Nu har vi ordning och det går att planera saker och ting igen, jag med mitt kontrollbehov njuter av dessa nya exakta, fungerande, fantastiska rutiner! Nu vaknar han mellan 7 och 8 på morgonen, äter gröt exakt klockan 10.00, tupplur 11-12, en flaska ersättning prick klockan 14.00, tupplur 14.30-16.30, middag 17.30, badar 19.30, flaska 19.45, somnar 20.00. 
Nu är det bara nattens matvanor som är lite olika från natt till natt. Men vanligaste natten så äter han kl 12.00, 04.00 och klockan 6.00. Utifall att nätterna inte blir bättre av sig självt som alla säger att det brukar bli kring 6 månaders ålder så är nästa utmaning att ställa om honom så att det bara blir 1 nattmål per natt när han är 7 månader gammal. 
2014-11-17
23:40:39

Är de inte det ena så är de det andra
Nu äter pojken riktigt bra och ökar massor i vikt igen. Men är det inte det ena så är det det andra.. Åkte till Umeå i helgen och där gick sovrutinerna åt skogen. Han somnar fortfarande klockan 20.00 som vanligt men kruxet är att han numera vaknar efter 40 minuter och vägrar sova igen, har provat allt för att få honom att somna om men inget funkar så nu när jag inte orkar bråka mer med honom får han helt enkelt sitta uppe tills han blir trött igen. Nu är klockan 23.00 och Elliot ligger å skrattar så att han kiknar när pappan busar med honom. Inga trötthetstecken så långt ögat kan nå. Det som är ännu roligare är att han garanterat kommer vakna för dagen 06.30 imorgonbitti trots den sena kvällningen.. Jippie!!! 
Någon som har några tips på hur man kan ställa allt till rätta igen? I annat fall finns det en onge här till salu för en billig penning eller bytes gärna mot lättsammare onge!

Det är tur för honom att han är charmig ;P

2014-11-03
14:46:34

Göra egen barnmat #försök1
Lelle har blivit lite trög i magen så jag tänkte göra egen plommonpuré.. Det var lättare sagt än gjort kan jag lova. 

Började med att införskaffa torkade plommon och päron.

Fail #1 Päronen var inte tillräckligt mogna.

Räddningsförsök: Försöka med bara plommon.

Fail #2 Rykande stavmixer som luktar bränt.

Räddningsförsök: Tupperware speedychef

Fail #3 Purén som var i bunken när mixern la av såg ut som och hade samma konsistens som vuxenbajs. Denna bruna klibbiga massa fastnade i skärbladen och snurrade runt tillsammans med knivarna istället för att mixas. 

Räddningsförsök: Slänga i ett äpple.

Fail #4 Konsistens fortfarande som bajs men med små äppelbitar i.

Räddningsförsök: sneglar mot den överhettade mixern men bestämmer mig för att inte utmana ödet och riskera en eldsvåda och tänker "what the heck" prova mata barnet.

Fail #5 Det hade lika gärna kunnat vara bajs jag gav honom för reaktionen hade nog varit detsamma. 

Räddningsförsök: blanda ut plommondyngan med gröt

Fail #6 för kallt

Räddningsförsök: Micra

Fail #7 för varmt

Räddningsförsök: vänta

Fail #8 Barnet har tappat intresset och äter haklappen istället.