isabellbrandstrom

2011-04-30
11:01:07

Journey, fil och Honeyloops
Vaknade på riktigt bra humör idag trots allt skolarbete som jag ligger efter i.  Troligtvis för att jag bestämt att jag ska vara ledig hela dagen och tagga inför ikväll. Så denna morgon kickade jag igång med Journey, jordgubbsfil och honey loopes.

Halv tolv tänker jag åka till Emma T och hämta ett busskort. Emma har slutat i Umeå och har två veckor kvar på kortet så hon är snäll och lånar ut det till mig!  Tänkte även be henne om att kanske låsa upp cykelförrådet så att jag skulle kunna cykla hem min cykel som stått där hela vintern.  



2011-04-29
19:58:05

Smink
Till min häxkostym imorgon ska jag ha en snygg mörk, sotig sminkning. Har därför studerat Michelle Phan på Youtube. Hon är grym på att sminka och nu har jag försökt mig på hennes Tim Burton inspirerade look.
Svårt att ta bilder på sminkningar men här är ett försök iallafall. 

Har använd lila, brun, svart och grå ögonskugga, svart ögonpenna och maskara. imorgon ska jag även ha lösögonfransar.




2011-04-29
17:29:49

Billjsö och grillning
Åkte till Billsjö idag och grillade burgare till lunch och solade. Försökte samtidigt få lite läsning gjort inför läsloggarna och litteraturseminariet på Måndag men det gick väl lite sisådär, får arbeta stenhårt på söndag istället. 

Efteråt åkte vi på festprissen och partykompaniet och köpte maskeraddräkter. Hittade en prinsessklänning på festprissen men hyrpriset kändes lite dyrt och det kändes in heller värt att köpa den så vi gick vidare. Svårt att hitta något riktigt bra, temat är ju sagofigurer och det mesta som finns att klä ut sig tilll var stålmannen, sexy sjuksköterska och typ grottmänniska. . Hittade tillslut en gothic häx-dräkt som var rätt schysst. den fick det bli.
Nu väntar vi gäster för ikväll blir det grillning igen. M och jag ska grilla utskuren biff, mums!


2011-04-28
20:20:14

Varför väskor?
Oh my god! Hur i hela fridens namn kom jag på att jag skulle sy handväskor i syntetskinn?? Svååårt! prova inte detta hemma om ni inte verkligen vill ha en utmaning där man sliter av sig håret i frustration.
Har hunnit rätt långt iallafall
Bara dragkejdan och fodret kvar nu.. Eller bara och bara.. *suck*

Vad roligt det känns att jag ska sy två väskor till efter denna.. ehe.. Borde ju kunnat räkna ut att om man hakar på Stefans idéer så får man jobba arslet av sig.. Hehe. Har köpt Mariekex för att lugna magkatarren, hört att det ska hjälpa.




2011-04-27
21:24:25

Japanska väskan
Kommit riktigt långt på Japanska väskan idag men än är det mycket arbete kvar.


Detta är sidorna på väskan


Framsidan


Imorgon ska jag sy fast dragkedjan på bakstycket





Ikväll har vi hjälpt Micke och Sofie att bära flyttkartonger och passade även på att ge Micke en födelsedagspresent och ett scrappat kort förståss. Födelsedagspresenten var en flaska seaman's shot och såhär såg kortet ut:




2011-04-26
20:17:48

Tyg
Hittat jättefina tyger till mina väskor idag. Är nöjd! hoppas bara jag blir lika nöjd med resultaten.

Till den japanska väskan har jag köpt vitt fejkskinn, rosa dragkedjor och ett blommigt foder.

Och till Ryska väskan har jag köpt svart fejkskinn, ett guldigt duchesse till detaljer och ett blommigt foder.




Ser inte riktigt guld ut på bilden men det är guldigt duchesse



2011-04-25
21:51:31

Tajt
Tajt planering idag igen.. Vakna, jobba, tupperwareparty, grilla med Anna och Hägga, städa och sedan besök av Emma och Pontus. Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på sveriges mästerkock och sedan sova gott.

Imorgon ska jag till Umeå och handla tyg till två av väskorna. Är klar med mönsterkonstruktionen så nu äntligen är det dags att börja med sömnaden. 


2011-04-24
16:16:19

Påskafton i Billsjö
Hemma igen efter en riktigt festlig och grymt roligt påskafton i Billjsö. God mat och trevligt sällskap. Jättekul har vi haft. Eric var på sitt bästa humör och höll låda hela kvällen lång

Har även fått träffa Enyas sju valpar, såå söta! 

Blev inte så himla många bilder men några kan ni få se.

















2011-04-23
13:10:15

Glad Påsk!
Städat, dushat, packat medan Magnus och Johan spelar innebandyn. Jenny sitter i soffan och ser Harry Potter och jag passar på att blogga. För så fort grabbarna kommer hem igen så drar vi iväg till Billsjö för att fira påskafton. Kommer nog inte hinna blogga mer förrän vi kommer hem på söndageftermiddag. 

Önskar er en fortsatt glad påsk med mycket godis och påskmat.


Glad Påsk!

2011-04-22
21:21:31

Scrappar
Fick en beställning på ett födelsedagskort idag. Jättekul! så jag srappade ihop det med detsamma. Det skulle vara till en person som heter Gun som fyller 70 år och gillar blått, rött och rosa. Finns nog ingen chans att den personen läser min blogg så jag vågar faktiskt lägga upp en bild på kortet redan nu.


2011-04-22
11:36:25

Skissa väskor
Väskarbetet går framåt =)  Ändrat lite i planerna, uteslutit väskan med inspiration från mitt liv.. den var inte alls lika spännande och intressant att skissa på. Men jag ska ändå försöka hinna sy tre väskor. Första är med inspiration från Japan, har skissat en urgullig liten vit handväska med rosa blomdekorationer. Andra väskan är Ryssland, Tusen tack till min fantastiska vän Anastasia som hjälpt mig hitta jättebra bilder som verkligen representerar hennes hemland. Tredje väskan är Filippinerna där min mammas brors fru MaryAnn som är filippinska har lovat att hjälpa mig hitta bilder.

Tisdag åker jag upp till Umeå och handlar fejkskinn, tyg, dragkedjor och allt annat material man behöver för att sy väskorna.


Moodboard Ryssland



2011-04-21
17:36:46

Vilken dag!!
Vilken dag! Jämarns påsk, när tusan ska jag hinna sy mina väskor. Idag skulle vi bara in en snabbis på systemet, fick sällskap av Anton och Sofia till stan och blev därför där ett tag. följde med dem på Max och var sedan påväg ut mot Boom och Skokanonen då Magnus som kör säger att bilen dog. Va? utbrister vi andra och tror att han hittar på för bilen rullar ju ännu.

Då svänger Magnus upp på trottoaren och där blir vi ståendes. Fick ringa mamma för att be henne komma och bogsera oss. Men Antons pappa råkade visst ha vägarna förbi och hann före min mor att komma till undsättning. (tack ändå mamma för att du tänkte hjälpa oss! det är ju faktiskt tanken som räknas! =) )
Blir bogserade hem till Antons föräldrar och där upphämtad av Ulla som körde oss till Billsjö så vi kunde låna med oss Audin hem igen. Men innan vi åkte hem skulle vi titta förbi en sväng i Sofie och Mickes nya lägenhet. en 3:a på 92 kvadrat.. Stoort!

Väl där råkar vi bestämma att alla ska hem till oss och grilla senare, så på hemvägen fick vi stanna på hemköp och handla kött och lite kol. Äntligen hemma får jag skynda mig att dammsuga och dammtorka, ställa iordning grillen, diska och byta kläder för snart kommer fyra hungriga vänner och grillar med oss. 

Nu är klockan halv sex.. När under hela denna dag hade jag tänkt göra skolarbetet då? I'm screwed! >_< 

Nu lugnar jag nerverna med en ny kompis från saftbutiken



2011-04-20
16:30:56

Tjejkväll
Det blir en liten tjejkväll ikväll. Anneli är ju hemma så jag hade tänkt samla ihop tjejjerna. Mickan och Anna svek oss men en liten samling flickor blir vi iallafall. Jag, Anneli, Sofie och Anastasia är här ikväll och kul ska vi ha! M skickar jag iväg hem till Micke så vi får vara ifred ifrån grabbar. 

Tacos står på menyn och  sedan fortsätter kvällen med kinect, brädspel och tjejsnack.


Har tagit på mig ansiktet och plattat håret och väntar nu på Anneli



2011-04-19
11:29:14

Kommer hem
Vad fantastiskt att alla kommer hem nu! Mamma och pappa kommit hem från cap verde efter att ha varit där i två veckor, Anneli meddelade idag att hon är hemma, och Anton och Sofia skulle också upp under denna vecka. 

Oj, kanske borde sätta igång med skolarbetet nu då så jag har tid över till alla jag vill träffa! Har saknat alla väldigt mycket så jag tänker inte ställa till så jag har skolarbete ivägen. 



Har ingen ordning på mina gamla bilder så detta var den enda bilden jag hittade på Anneli, hihi



2011-04-18
12:39:45

Moodboards
Idag har jag byggt ihop två collage (moodboards) att utgå från till två av väskorna. Det ena collaget respresenterar mig, vad jag gillar, mina intressen, vänner mm. utifrån den ska jag ta inspiration till färger, form, tankar och känslor för att sedan skissa en väska som jag ska sy upp.
Det andra collaget är bilder som representerar Japan och likadant där tänker jag ta inspiration för att skissa en väska. Till den tredje väskan har jag bett Anastasia hjälpa mig att hitta bilder som repressenterar Ryssland. 







2011-04-17
19:06:35

Bättre humör
Är på mycket bättre humör nu. Sov i någon timme och sedan ringde Sandra och muntrade upp mig med positiva nyheter så nu känns det nästan bra igen. fotade min hårfärg också och det syns iallafall inget lila framifrån ifall jag har håret uppsatt. Skrattar åt mig själv en aning, känns lite komiskt med lila toppar men jag vet ju att det kommer gå bort om några tvättar som vanligt så jag behöver bara stå ut i några dagar. jäkligt synd att jag hade silvershampot för länge för själva blekningen blev perfekt denna gången. Mickan och jag har klurat ut nu efter några försök hur man får bäst resultat.

M håller på ladda över tre säsonger av en ny serie till våran mediaspelare nu, Sons of Anarchy, den hade över 9 på IMDB så förhoppningsvis är den bra. Känns som en passande aktivitet för resterande timmar av denna söndagskväll.


2011-04-17
16:49:20

Skjut mig i huvudet
VARNING FÖR NEGATIVT LADDAT BLOGGINLÄGG! (Pms-utbrott)

Jag brukar undvika att blogga när jag inte har någonting positivt att skriva men idag kan jag inte hålla käften.
Dagen började på topp med gäster och tårta men tvärvände efteråt och stupade. Diskmaskinen är trasig, bilen fortfarande trasig, fick leta flera timmar efter garantibeviset till diskmaskinen utan resultat. tillslut hittade M ett kvitto i på sin hotmail. Men då vi skulle skriva ut kvittot strejkade skrivaren och gick sönder. Vårfloden utanför mitt köksfönster forsar värre än någonsin och sopar bort vartenda grässtrå från min gräsmatta. Skolarbetet känns skittråkigt nu utan min co-worker. Min hotmail är fortfarande frusen, mitt hår är lila och jag har mensvärk ifrån helvetet. Känner för att antingen slå sönder porslin eller dra täcket över huvudet. 

Lovar att inte blogga mer förrän jag är på bättre humör! 







Såhär ser det ut utanför köksfönstret och altanen.. Mycket vackert!




2011-04-17
11:32:24

Mäklarhustårta
Lägenheten är nu skinande ren och nu väntar vi bara på Magnus föräldrar och morföräldrar som ska komma hit och inspektera vårat nya hem. Vi ska äta mäklarhustårta och dricka kaffe. Trevligt värre! Om det blir någonting kvar av tårtan så ska jag höra med Anna och Hägga om dom vill komma hit och hjälpa oss med den. Dom har hjälpt oss så himla mycket med lägenheten så dom förtjänar verkligen att få hjälpa oss att äta flytttårta. Johan skulle egentligen fått sin bit igår men råkade fastna i tvspel tills att han fick ruskigt brottom till bussen så tyvär fick han bli utan sin välförtjänta bit. Jag får nog köpa en liten bit till honom nästa gång han hälsar på.


Det står: Grattis till er nya bostad  -Mäklarhuset-



2011-04-16
21:15:01

Färgar håret
Världens bästa Mickan bleker mitt hår igen! Vad hade jag gjort utan henne? Inte hade jag haft råd att gå tilll frisören iallafall.  Vi har gjort bort det värsta och nu sitter vi och väntar på att silvershampot ska verka.

Så fort vi är klar så ska vi spela Bezzerwizzer och äta chips och neverstop. Skönt med en lugn väl i goda vänners lag. 


2011-04-16
17:01:27

Mickan och Eric
Finbesök av Mickan och Eric nu eftermiddag och kväll. Vi ska äta chiliconcarne med vitlöksbröd och ha det trevligt. Magnus, Eric och Johan sitter nu och spelar Worms i tv-soffan. Får vänta tills dom har lessnat på spelet innan det blir middag så det lär nog dröjja ett tag.


2011-04-16
10:18:15

Jeff är en gud
Jeff Dunham igår gjorde en galet rolig show. Jag skrattade så att jag grinade och så mycket att jag inte fick luft. Undrar om man kan kan dö av skratt? Om man kan det så var jag nog i riskzonen igår. Jag har faktiskt aldrig sett Jeff Dunham tidigare så det var riktigt roligt att lära känna hans dockor. Mina favoriter är Walter och Peanut.


2011-04-14
18:32:04

Jeff Dunham
Imorgon blir det en heldag i Umeå igen. Först ska jag vara sällskap till Sofie som ska dit på en jobbintervju. Sedan ska jag och Stefan fara till alla tygaffärer i stan och kolla upp lite utbud av tyger och kanske förhoppningsvis hitta lite inspiration till våra väskor. Senare på eftermiddagen ska jag möta upp några av vårat öviksgäng för middag innan vi drar till Umeå arena för att se Jeff Dunham.. Har en känsla av att det blir en toppenbra morgondag! 


2011-04-14
16:38:13

Bilen är trasig
Jag och M fick ta en promenad till affären idag. klantarsel som jag är så glömde jag min handväska hos sofie igår. Hade tänkt åka och hämta den och åka och handla samtidigt idag men fick höra att bilen har läkt ut all bensin och måste lagas. Håller tummarna på att det räcker med att byta ut någon slang så att det inte är själva tanken som har gått hål på. 
Iallafall var Sofie schysst och kunde promenera och möta upp oss på affären med min väska så vi inte behövde gå hela vägen hem till henne och som tur var så slutade Ulla jobbet precis då så hon kunde skjutsa hem oss och matkassarna.

Detta tog ju en hel del tid från skolarbetet idag men jag får försöka ta ikapp det såfort jag har tid. 
Nu ska jag ta tag i att göra bort en restuppgift.


Mys


2011-04-14
12:40:31

Scrapbookade saker
Dagen igår var hektisk som vanligt. Heldag på uni, tåg hem, hamburgare till middag, fika hos Sofie och Micke och sedan stannade jag där och scrappade resten av kvällen. less på att göra kort och album så jag gjorde några produkter istället. är helt inne i min romantiska lantstil blandad med old english antik stil så jag fortsatte i det temat.

Nu ska jag sätta mig på altanen och sola samtidigt som jag läser litteratur för research inför väskarbetet. Jag och Stefan har tre böcker var att ta oss igenom idag så det är bara att sätta fart.


Scrapade en burk att ha värmeljus i


och en almenacka som passar in i mitt kök



2011-04-12
21:05:45

Läggdags
Ni får inga bilder på vardagsrummet.. det blev inte så bra med gamla gardinerna så ni får vänta tills jag köpt nya och satt upp dem. 

Upp tidigt imorgon för att åka till uni och jag är helt slut på så det är lika bra att göra kväll redan nu så hinner jag se ett avsnitt V innan jag somnar. 


Jättebra serie

2011-04-12
20:07:04

Bilder på hallen




2011-04-12
19:04:41

Bilder på sovrum




Tror jag ska önska mig ett lila överkast i julklapp


2011-04-12
13:48:04

köket andra halvan
Första bilden ni fick se ifrån köket var med fönstret och bordet. Men jag tänkte att ni kanske även ville se diskbänksdelen också bara för att få se helheten i rummet. Här kommer båda bilderna.




2011-04-12
11:12:34

Krut
Lägger all krut idag till att få iordning det sista som jag kan göra i lägenheten. Resten måste Hampe hjälpa oss med. lägger ut bilder senare idag på andra delen av köket, sovrummet och hallen

Så idag är listan:

Skruva ihop nattduksbord
Bygga ihop utemöbler
Sätta upp gardinstänger
Städa bort alla verktyg
Tvätta
Städa

Får lov att strunta i overlockgenomgången idag. jag känner inte att jag har tid att slösa en hel dag på att åka upp till umeå bara för att ha en timmes genomgång av overlocksömnad.. Jag kan så pass mycket om dem redan att jag har en känsla av att jag inte kommer bli särskillt klokare av den där gruppgenomgången.

Birger tar det lugnt och slappar medan matte och husse sliter






2011-04-11
13:56:04

Köket
Ber om ursäkt för min frånvaro! Ikea igår och rusta och boom idag och massor med skruvandes i möbler, uppsättning av lampor och allt som hör till. Nu har jag köpt och satt upp gardiner i köket så nu ska ni få bilden jag lovade.


Är riktigt nöjd med köket, vad tycks?

2011-04-09
15:40:59

Sailormoon
Den sista april är det maskerad med tema sagofigurer/seriefigurer/tecknat. Jag ska vara sailormoon.. har ingen aning hur jag ska få tag på en månprisma och annies smycken men jag har idéer på hur jag ska sy outfitten iallafall. måste inhandla ett blått och ett rödrosa tyg. Skulle även behöva skaffa hårextensions men det tror jag inte riktigt jag har råd med. Färga håret guldblondare är ett måste, jag får flirta med mickan och höra om hon kan hjälpa mig. hon är bäst på att färga hår.

2011-04-09
14:46:34

Scrapbookade etiketter
Senaste gången jag och Sofie scrappade så gjorde hon etiketter till sina förvaringsburkar i skafferiet. Jag hade också tänkt göra sådana men när jag såg hur fina Sofies blev så tvingade jag henne att göra 6 styckna till mig också. Nu har jag klistrat på dem på mina clas ohlssons-burkar så nu är det vackert i mitt skafferi! Tack Sofie!



2011-04-09
13:10:40

Frunch

Epic frunch

Nu ska jag köra M till innebandyn. Själv vet jag inte vad jag ska hitta på idag.. det blåser lite mycket för att sitta ute och sola, annars hade det varit en bra plan för dagen. Sålänge det är stilla ute och sol så blir det riktigt varmt på altanen.

2011-04-09
00:54:35

vinst
Modo vann som tur var så nu är allt som vanligt igen och jag kan återgå till att inte bry mig så mycket. Har skickat hem gästerna och ska krypa till kojs snart, kanske kokar lite nudlar som kvällsfika först för jag blev grymt hungrig helt plötsligt.

Scrapbooking projektet är i princip klart. Endast 3 kvällar har det tagit, gick mycket fortare än vad jag trodde, men det är bara bra för då hinner jag med allt skolarbete som ska göras. Har börjat med research och försöker nu välja ut tre inspirationsländer tilll mina väskor. Funderar på Ryssland, Indien och Fillipinerna.. om ingen har något bättre förslag?


2011-04-08
18:43:07

Modo
Nu börjar folket samlas hemma hos oss och det börjar dra ihop sig inför match. Till och med jag är spänd inför matchen denna gång. VIKTIGT! Öviks framtid hänger på denna match!

Har fortsatt med mitt scrap-projekt idag och det går riktigt bra faktiskt. har skrivit ut massor utav bilder och texter idag.
Var upp på vinden och lämnade lite grejjer idag.. fick lov att hämta kameran för jag såg en lite rolig grej

hehe, vi har en minecraftgubbe med leatherarmor uppe på vinden


Såhär ser minecraft gubbar ut

2011-04-08
10:17:45

Tupperware
Igår kom alla tupperwareprylarna! På partyt beställde mamma ett helt set med burkar och grejjer tilll mig och M som inflyttningspresent. TACK KÄRA MOR!! fick ju även några värdinnegåvor och beställde egna prylar också så det var som julafton igår att titta igenom alla mina nya saker. . Vet däremot inte riktigt hur jag ska få plats med dem i mitt kök. det var ju så mycket saker.. Endel gamla saker behöver jag ju inte ha kvar mer eftersom det byts ut av mina tupperwareprylar, men resten får vi se hur jag lyckas möxa in i skåparna. 

Scrapbookingprojektet fortsätter. Har kommit riktigt långt nu, väntar bara på lite detaljer ifrån mina syskon för att kunna färdigställa arbetet. 



2011-04-07
17:42:28

Pannkaka, tupperware och scrapbooking
Har precis stekt klart tunnpannkaka till M och väntar själv på att min tjockpannkaka ska bli klar. Jag tänker kasta i mig maten så att jag så fort som möjligt får fara till Sofie. För där finns mina tupperware prylar som jag beställt och min inflyttningspresent från mamma och scrapbooking väntar där ikväll med. Har börjat arbeta på det stora scrapbookingprojektet som jag talat om förut. Kan tyvär fortfarande inte berätta vad det är för någonting. Ni får hålla ut tills den som ska få projektet har fått det. 

Nu pannkaka..


2011-04-07
12:17:07

Krasch
Igår satt Hampe klart listerna och Hägga är snart klar med att byta eldosor. Idag har vi satt alla kablar i klistrapå-kabelllister och hängt upp gardinstång framför hallgarderoben. Måste dock köpa längre gardiner till hela lägenheten eftersom alla gardiner vi äger är uppsydda så att de passar takhöjden i gamla lägenheten. Har även hunnit med att krascha den sista glas-skärmen till hall-lamporna (tur att vi redan bestämt att de skulle bytas ut) Funderar på att köpa plast nästa gång. Har ju bara kraschat 4 skivor nu, ehe.


Ooops

2011-04-06
13:01:51

Hallbyrå
Har ju glömt att visa nya hallbyrån som vi köpt på jysk. kollat på denna byrå i flera år och nu var det halva priset på den så vi slog till direkt.


Katterna börjar bli duktiga fotomodeller nu


2011-04-06
11:23:21

Studieplan
Ikväll klockan 16:00 ska min studieplan inför väskarbetet vara inlämnad. Vet ungefärligt vad jag ska skriva men vet inte om jag har tänkt igenom det så pass mycket att jag får ihop två A4 blad. Vi får se. Nu ska jag äta frukost, sätta igång en diskmaskin med vitringlas och sedan ska jag skriva så gott jag kan. Vill ju gärna hinna klart till fyra.. inte bara för att det ska vara inlämnat då men också för att jag och Sofie ska till stan och köpa scrapbookingmaterial då. Det vill jag verkligen inte behöva skjuta upp!


Blev påmind av min kusin Sofie Nilsson att hon har en liknande klocka som hon använt som fotobakgrund så då fick jag inspiration och idé till att jag också kan använda min nya klocka och försöka skapa lika snygga bilder som hon kan. Tack kusin för att du är en bra inspirationskälla och så himla duktig.

2011-04-05
21:44:18

Besiktning
Nu har vi haft besiktning på gamla lägenheten och lämnat över nycklarna till Emma och Pontus. Sorgligt att lämna Sofie och Micke där borta. Hatar att vi inte är grannar längre nu. Vi passade iaf på att tvinga med dem att äta hamburgare med oss på Max efter besiktningen. Gissar att det inte kommer bli lika många middagar tillsammans längre framöver. =(

När vi kom hem fortsatte vi fixa i lägenheten. Satte fast några sladdar i kabellister och hängde upp några tavlor i vardagsrummet. 

Nu återstår att sätta upp:
Hyllorna ovanför datorerna
Lampor ovanför hyllorna 
Lampor i hallen
Gardinstänger i sovrum och vardagsrum
Hänga upp skynke framför garderoben i hallen
Diska upp och ställa in glas i vitrinskåpet

Ikea på söndag:
Sängstomme
Hatthylla
Skohylla
Spegel till hallen
Nyckelskåp
Mattor
Gummihjul till kontorsstolarna
Klocka till vardagsrum
Fler drickesglas
Gardiner



Tavlorna i vardagsrummet (Ni ska få se de tre kökstavlorna senare när jag fått upp gardiner i köket)

2011-04-05
15:27:07

Väskor
Nya momentet på lärarutbildningen heter "Den riktade färdigheten" och övertemat är "kulturella möten". Detta är ett långt moment (cirka 10 veckor) och vi får göra i princip vad vi vill som har med textilslöjd att göra sålänge man kan koppla det till skolan och kultur. Jag och Stefan har slagit våra kloka huvuden ihop och ska sy väskor. Vi tänker göra research där vi hämtar bilder ifrån olika kulturer och med dem göra moodboards där vi hämtar inspiration till en väska utifrån färger, känslor, detaljer och kännetecken för kulturen. vi satsar på att försöka hinna sy tre väskor var så det blir en hel kollektion till utställningen.


Var på stan igår och fotade bilder på olika väskor, denna ser sjukt avancerad ut så jag kunde inte låta bli att kolla hur den var sydd.. och det visade sig vara väldigt simpelt istället. kanske använder denna detalj på någon av väskorna jag ska sy.

2011-04-04
18:26:54

Denna dag
ååh, vart ska jag börja?  Idag har jag haft fulllt upp igen. åkte på stan på förmiddagen för att fota detaljer på väskor till nästa textilprojekt (berättar mer senare) Efter det promenerade jag upp till Mickan och blev bjuden på en av hennes fantastiska cupcakes. Därefter kom Magnus och hämtade mig och vi åkte på jysk där vi köpte en hallmöbel och sedan åkte vi på boom där vi köpte en boom-filt, en klocka och tre tavlor. När vi kom hem fick vi lov at röja upp i lägenheten eftersom det tillkom fler flyttlådor igår. Sedan har byggt ihop hallmöbeln och hängt upp klockan och tavlorna i köket.

Nu har vi precis ätit hamburgare och nu måste jag åka och jobba, sen ska jag sova för imorgon ska jag på universitetet och redovisa min studieplan som jag inte haft tid att skriva idag.


Klockan! blev helt förälskad i den när jag såg den


2011-04-03
21:20:59

Köttbullar
Jag har gjort hemmagjorda köttbullar. Nästan helt på egen hand.
Jag lagar mat ganska ofta men vanligtvis använder jag alltid färdiga recept som jag har provat förut. Jag har alldeles för dåligt självförtorende i matlagning för att jag ska våga "höfta" ingredienser och komponera ihop nya smaker. Därför tänkte jag först göra biffar med färdig Biffteki-kryddblandning.

Dock var det egentligen mer köttbullar jag kände mig sugen på. M kan göra köttbullar, men M hade tagit en ledig kväll och kände inte för att ställa sig att laga mat. Så med suget efter hemmagjorda köttbullar fick jag mod och googlade fram ett random recept och skrev till några ingredienser så som vitlökspulver och kalvfond, tog lite, men bara lite hjälp av M för att tänka ut hur mycket av varje ingrediens som behövdes. Hade ingen aning om det skulle bli ätbart men tänkte att det fick bli det de blir och misslyckas jag så har Pinocchio utkörning. 

Stolt kan jag meddela att köttbullarna smakade jättebra!


60 stycken blev det


Hälften av dem, färdigstekta


Gjorde till och med brunsås

2011-04-03
20:20:24

Tusen tack!
Städat hela dagen idag. Steg upp vid 9 och åkte iväg till gamla lägenheten och kom inte hem förrän vid halv 6. Men nu är den helt flyttstädad iallafall. Tusen tack till ALLA som hjälpt oss med renovering, flytt och flyttstädning denna flytt. Särskillt stort tack till Johan Hamberg, Jan Hamberg, Anna Lindmark och Robert Häggström. Ni är guld värd! Vet inte vad vi hade gjort utan er! Grymt tacksam för all hjälp vi har fått.






2011-04-02
20:40:27

Ett glas rött, ostbricka och brädspel
Mätt efter basilikaugnspotatis, fläskfilé och vitlöksfetaoströra och har nu hällt upp ett glas rött. Inte i ett vinglas dock, har inte packat upp vitrinskåpets innehåll ännu så jag hade att välja mellan ett drickesglas, en kopp och en plastmugg.

Ikväll chillar vi med vin, ostbricka och brädspel. Skönt att ta det lugnt första gången på en vecka och kul att äntligen ha tid att blogga!

Ensam tjej ikväll igen.. har konstaterat att jag har alldeles för lite tjejkompisar. Jag, Magnus, Johan H, Michael, Anton och Andreas är gänget ikväll.


2011-04-02
17:53:19

Internet
Har nu internet på min dator i mitt nya hem! Har fått iordning mycket i lägenheten men har en hel del pyssel kvar.  Helt sjukt vad lång tid det tar att flytta! hållit på hela veckan och har fortfarande flyttstädningen kvar på gamla stället och massa jox kvar att göra innan jag kan känna mig helt hemmastadd här. Ger iallafall upp för dagen nu och åker på affären och köper middag.