isabellbrandstrom

2011-03-31
17:19:48

Sneakpeak på Tapeterna
Fortfarande inte klar med listern men ändå halvt inpackad i lägenheten.. Har inte tid att blogga egentligen men jag tänkte ni ska få en sneakpeak på tapeterna. Dåliga bilder med fel ljussättning.. men det är allt ni får för tillfället. de gråa tapeterna är inte gråa, de är vita.


Fondvägg i vardagsrum


Sovrum


Hall


Fond i köket


2011-03-29
15:54:37

Hinner inte
Hinner inte blogga så mycket nu, tyvär. Helt fullt upp med flytten. Alla möbler ska vara ute ur gamla lägenheten på fredag så det är massor med kartonger som ska fyllas och skeppas till nya stället. Ska bygga lite middag nu och sedan fortsätter arbetet både idag och imorgon. Återkommer med bilder på lägenheten så fort alla lister är på plats så att ni får se tapeterna!

2011-03-28
17:49:38

Redovisning för mode och trender
En snabb återblick från dagen:

Idag var det redovisning för momentet "Mode och Trender".  Ja, jag redovisade självklart med OnePiecen på. =)

Nya momentet är ett lite längre avsnitt där vi får göra precis vad vi vill sålänge det har med Textilslöjd att göra.. Vävning, stickning, virkning, screentryck, klädsömnad.. allt... Därför har jag ingen aning vad jag ska göra. Några förslag??

Tapeterna är nu uppsatta i lägenheten. Det blev riktigt bra och nu ska bara listerna på plats innan Hägga kan dra elen och sedan fattas bara några hyllor i skåparna.

Nu ska jag laga mat och sen ska jag åka och jobba.

2011-03-27
20:10:50

Tupperware
Jag ska tydligen ha tupperwareparty nu på Onsdag. Sofie har ju börjat extraknäcka som en såndär som åker runt och visar upp tupperwareprodukter på tupperwarepartyn så nu har hon övertalat mig att vara värdinna. Dock har ju jag flyttkartonger och kaos i hela min lägenhet så Sofie är schysst och låter mig hålla till hemma hos henne. Vad roligt det ska bli! Hör av dig om du vill vara med.



2011-03-27
14:01:20

Dagen efter kvällen innan
Hade en supertrevlig lördagkväll och nu har jag äntligen tagit igen de där ungdomspoängen jag pratat tidigare om. Sammanfattar med lite bilder.


nej, jag är inte vegetarian! tacofärsen finns där under någonstans






Bubbelbad


Krig med handukar och ölkorv


kvällen innan


Dagen efter


2011-03-26
18:25:05

Tacos och bubbelbad
Jag vann alla badmintonmatcher precis som planerat. Sofie kunde inte följa med oss dock, så anna fick ta dubbelt med stryk istället. Fick även spela en kort stund med Magnus efter att han gett upp innebandyn för dagen, bara några slag dock.. hoppas på att få spela en hel match med honom senare så jag faktiskt får lite motstånd någon gång, höhö.. Älskar att vara stöddig!

Nu sitter jag, Magnus, Anna, Hägga, Lars och Robban hemma hos robban och äter tacos. Det var längesedan jag åt tacos så det är extra gott idag. Efter maten blir det bubbelbad i festligheternas tecken.

Uppdaterar med bilderna från kvällen imorgon.


2011-03-26
11:43:03

Badminton
Idag blir det äntligen badminton igen medan grabbarna lirar innebandy. Jag, Anna och Sofie ska spela idag. hade hoppats på att få ihop en tjej till som äger ett racket så vi hade kunnat köra med lag två och två.  Nu får vi turas om att vara två mot en istället, men det går nog också bra. Jag ska som vanligt vinna alla omgångar!


2011-03-25
23:47:10

Fotoredigering
Leker med lite nya gratis fotoredigeringsprogram, fick några tips av min kusin Sofie Nilsson. Photoscape och picnik.com Har nu lekt med foton hela kvällen, riktigt kul att redigera bilder.


jag


jag


Min syster Sandra


2011-03-25
12:52:11

Flyttstart
Första lådan är packad, den packade sig själv så det var bara att stänga locket. Nu ska jag ta itu med det där förrådet.


Finn ett fel


Här är felet




2011-03-24
22:18:31

Kladdkaka
Inte helt fel med kladdkaka till kvällsfika, gärna med en klick grädde och mormors trädgårdshallon.


2011-03-24
20:11:55

Baka
Sofie ringde mig och undrade om hon kunde låna kakao till en kladdkaka. Blev då så himla sugen på kladdkaka med grädde och hallon att jag hann knappt äta upp middagen innan jag hade stoppat in kladdkakssmet i ugnen. När jag bläddrade i receptpärmen fick jag även syn på receptet på sådana där fudge som smälter i munnen så nu står även en panna med julgodis och puttrar på spisen.


JulFudge


Kladdkaka


2011-03-24
16:46:43

Virka ett extraliv
Inte helt nöjd med förra svampen för jag tyckte att den var lite för stor så nu har jag gjort om mönstret så den blir mindre. Fick ju tag på grönt garn idag också så nu har jag virkat ett extraliv att ha med mig i nyckelknippan.


2011-03-24
14:36:38

Nyckelringar
Mitt nya tidsfördriv är nu att göra nyckelringar. Igår virkade jag en lila Mario-svamp och idag när jag och sofie var på stan hittade vi billigt virkgarn för att brodeributiken har utförsäljning och sedan har vi köpt nyckelringar, kedjor och metallringar så att vi kan göra våra egna nyckelringar från scratch. 

Länge, länge har jag letat efter ögon att sy fast på mina virkade figurer, sådana svarta runda ögon som dom har i amigurumiböckerna, men har inte vetat vart jag ska leta. Nu var lyckan framme när jag letade bland knapparna i brodeributiken. Jag blev så lycklig att jag slog på stort och köpte hela röret med knappar.. för endast 50 kr fick jag dem! Hemskt synd att brodeributiken stänger ner men tur i oturen att jag kan handla billigt.


Nyckelringssvamp


Ögonknapparna, virkade även in en av dessa inuti svampen så att jag kunde fästa kedjan i haken, då kan kedjan aldrig lossna


2011-03-23
23:38:33

Mario svamp
Har virkat en Mario svamp ikväll. Hade egentligen velat haft grön tråd så att det hade blivit ett extraliv men jag äger inget garn i rätt grönfärg. Kanske kan köpa imorgon när jag åker in till stan. Tänker även leta efter någon affär som säljer nyckelringar som man kan sy fast på svamparna och ha dem i nyckelknippan.




2011-03-23
15:51:23

Ranta runt i Domsjö
Det blev en lång promenad! precis vad jag ville men ack så slut jag var i benen mot slutet. Hade kramp i båda låren. Jag som trodde att jag hade bra muskler i benen nu efter all zumba, men det verkar inte som att det är riktigt samma muskelgrupper man tränar. Vi promenerade bort till nya lägenheten, sedan förbi huset som brann ner inatt, förbi Domsjögården, förbi Mickes kiosk, förbi geneskolan och sedan hem. 1 timme och 20 minuter tog det.

Skönt att vara hemma igen, funderar på att lägga mig och se en film i min OnePiece, orkar inte göra något annat efter denna promenad

2011-03-23
10:37:59

Promenad o Scrapbooking
Snart åker M och skriver sista provet i programhantering och då ska jag och Sofie ta en promenad. Igår promenerade jag med Anna runt halva höglandsjön och idag blir det nog här i Sund, får se hur lång promenaden blir. Hoppas på att den blir lång för jag älskar att promenera.

Fick scrapbookingpaketet igår med. (Prenumenerar på ett paket från creativeclub som skickas ut varje månad) Jättekul med nya grejer men funderar på att sluta prenumerera. Dom höjer priserna på paketen och det känns som att man kan lika gärna köpa saker på lajbans eller konstnärsshoppen för de summorna varje månad istället. så får man precis det man vill ha istället. Kanske blir lite scrapbooking med Sofie i eftermiddag.


2011-03-22
23:52:58

Klar med min OnePiece





Själv ser jag ut som skrot på bilderna men min OnePiece blev fin. Detta kanske blir måndagens outfit!? om jag vågar.. fast jag bör nog  ta med mig lite ombyte så jag kan lämna in min OnePiece för bedömning efteråt iaf. vill ju inte behöva gå hem naken.

Riktigt skönt att vara klar i tid för en gångs skull. Nu kan jag ta det lugnt resten av veckan och bry mig om flytten istället. Köpt 10 flyttkartonger idag så nu är det bara att börja packa.




2011-03-22
18:12:04

Sy, sy, sy
Min figursydda pjamasoverall ála Isabell är väldigt på gång. Har sytt ihop alla delar med varandra och nu återstår dragkejda, muddar och ficka.


Ni får inga nya bilder förrän den är klar


2011-03-22
11:35:36

Gårdagen
Ber om ursäkt från min bloggfrånvaro under gårdagen. Fanns inte så mycket tid över för det.

Klev upp klockan sju och fick skjuts av M till centralstationen, två timmar senare var jag på uni och där var det bara att börja klippa ut mönsterbitarna ur tyget. Lunch och sedan tåg hem.

Väl hemma var det bara att vända i dörren för då skulle vi hämta upp Jimmie Wassberg vid hans lastbil på route 66 och fara och äta mat. Matcompaniet bestämde vi oss för och där lyxade jag och M med filé Oskar medan Jimmy fick en stor portion pasta med oxfilé.


Glömde ta bilder på maten


Jimmie ville naturligtvis passa på att hälsa på Ulla och Hampe i Billsjö när han väl var här i Övik så efter maten åkte vi dit och drack kaffe och åt muffins. Efter Billsjövistelsen skjutsade vi tillbaka Jimmie till route 66 så att han kunde fortsätta sin lastbilsfärd neråt landet medan vi åkte hem igen. Väl hemma var det lika snabb vändning i dörröppningen igen för det var dags att åka och jobba.


På väg mot Billsjö


Här bor M's föräldrar Ulla och Hampe

När jag kom hem för tredje gången var jag så slut på att jag och M bäddade ner oss i sängen och såg senaste Narniafilmen och sedan sov jag som en stock.

2011-03-20
19:16:42

Frisk luft
Helt slut på efter en dag utomhus i solen. Kan inte riktigt fatta varför man blir så slutkörd utav sol och frisk luft? Nu har jag iaf duschat bort grillrökslukten och funderar redan nu att göra kväll. Önskar nu att min OnePiece var klar så att jag skulle kunna krypa ner i den och mysa.

Har inte ätit någon middag eftersom vi fortfarande är mätta ifrån grillningen i Billsjö. Vi åt hamburgare, falukorv, drack varm choklad med marshmallows, åt två olika sorters muffins, cocosbollar och drack dricka. Tror inte ens jag kommer behöva äta kvällsfika efter all föda jag har proppat i mig.


Billsjösjön idag


2011-03-20
16:30:28

Grilla, sola, pimpla
Söndag i Billsjö










2011-03-20
10:25:00

Grilla
Idag ska vi till Billsjö och grilla och dricka varmchoklad nere vid sjön igen. Jag hoppas på att få en liten solbränna jag. Vi får se vilka som följer med av vårat lilla gäng. Hägga och Anna har iallafall gjort tummen upp.



Samuel och Nastia, sist vi var där och grillade


2011-03-19
19:06:35

Bilderna från pulkracet
Äntligen har Samuel varit förbi en sväng och hämtat sin OS-mössa och gett mig de efterlängtade bilderna från pulkaracet. Det är tänkt att det ska bli ett album med bilder från pulkaracen så att man kan titta tillbaka och minnas höjdpunkterna från varje år.


Hela gänget


Finalfighten om pokalen


Klockren bild på Johan Hamberg på väg över mållinjen


2011-03-19
14:05:32

Engmans Kapell
Grabbarna har dragit iväg på innebandy så jag är ensam hemma och kan göra precis vad jag vill. Och vad gör Isabell då på en vacker lördageftermiddag? Jo hon drar igång Engmans Kapell på högt ljud och städar hela lägenheten.. Kommer på mig själv och får något med åldersnoja. Jag får lov att kompensera med att börja samla ungdomspoäng eller någonting.


 


2011-03-19
10:34:20

Fint väder
Fint väder! Idag har jag heller inga planer. Borde sy på OnePiecen, borde städa förrådet, borde göra bort ärenden i stan. Men jag passar! Får bli någong annan gång, Jag blir lat när jag inte har någonting att göra. En sak jag kanske ska göra idag är iaf att hjälpa Emma Törnqvist att sy om en skjorta. En annan sak jag ska göra är att åka iväg till nya läggan och se hur mycket som har hänt sedan sista jag var där.


2011-03-18
21:19:53

Minecraft
Har inga tjejkompisar ikväll.. Sofie är i Umeå, Anna är barnvakt och Mickan jobbar så jag sitter tro det eller ej och spelar minecraft med grabbarna på en fredagkväll! Man kan nästan sammanfatta spelet med att man bygger borgar och grottor med klossar. Faktiskt lite roligt, Jag och Magnus håller på bygga ett litet hus. Haha man kan likna det med sims fast lite mer budget.


2011-03-18
15:34:44

Kloklippning
Har klippt klorna på mina katter idag igen. veckorna går så fort så de känns som jag klipper klorna på dem varannan dag när det egentligen är en gång i veckan eller ibland varannan vecka. Elsa blir duktigare och duktigare på att sitta still iallafall medan jag klipper, förut var hon hemsk, men jag gissar att hon börjar bli van och att hon lärt sig att hon får godis när jag klippt klart. Söta Elsa blir även vackrare och vackrare för varje dag nu när huvudet växt ikapp med öronen.




2011-03-18
10:55:22

Pjamasoverall
Hade hoppats på att hitta något läckert rutigt sweatshirt tyg på bjästaboden igår men jag kan inte fatta varför marknaden på OnePiece tyg är så dålig när OnePieces är så populärt. Det får bli en pjamasoverall i lila fleece iställetför den skitsnygga OnePiece jag hade skissat i mitt huvud.

Det suger att vi inte får beställa ur swelogent på lärarutbildningen. Fast även om vi skulle fått det så får vi ju aldrig veta i tid vad det är vi ska sy så då hade man ändå inte fått tyget i tid. It sucks.


Detta tyget blir det iallafall, med svarta detaljer.


2011-03-17
23:04:10

Tusen gånger starkare
En ungdomsbok av Christina Herrström.

Den handlar om en skolklass där killarna tar väldigt mycket plats och är stökiga i sådan grad att tjejerna inte får någon chans att visa sig. Men när nyinflyttade Saga börjar i klassen så tar hon för sig och är stark, hon får med sig tjejerna i klassen att också göra sig hörda på exakt samma sätt som killarna.
Men när det är tjejerna som beter sig på det viset blir det inte accepterat av lärarna i den skolan på samma sätt. Dom tycker att tjejerna skapar kaos och inser inte att de bara gör som killarna alltid har gjort.

Lärarna i scenariot skapar sån orättvisa och är så trångsynt att jag blev förbannad när jag läste boken och lika förbannad blev jag ikväll när jag såg den i filmversion. Hatar orättvisor och sådan typ av diskriminerande särbehandling. Men det är en bra bok, en del av kurslitteraturen vi haft under lärarutbildningen. Den skapar starka känslor och får en att få upp ögonen.



2011-03-17
20:03:59

Västanå
Mormor har lärt mig sticka hälarna på stickisockar idag och sedan bjöds det på köttgryta med potatis till middag. Jag borde åka hem oftare till Västanå för det är alltid lika trevligt. Efter middagen tittade jag, sofie och mamma i fotoalbumen från när jag och mina syskon var små. Hittade massor av bilder som jag kommer kunna använda till scrapbookingen så nu är det bara köpa lite nytt scrapmaterial så kan jag sätta igång med projektet.


2011-03-17
10:28:45

Bjästaboden
Idag ska jag som sagt åka till Bjästaboden och handla tyg till min OnePiece. Sofie har aldrig varit i Bjästaboden så hon frågade om hon inte kunde få följa, så självklart hänger hon också på.

Efter det ska jag passa på att åka hem till mormor och hälsa på. Det var ganska längesedan nu och har vi tur så kanske vi får lite middag på köpet. Efter middagen ska jag till mamma och där ska jag gå igenom våra gamla pärmar med familjefoton. Behöver några bilder inför det där scrapbooking projektet jag berättat om några några gånger.


2011-03-16
21:28:37

Sega chokladmuffins
Sofie och jag blev sötsugen och slängde ihop Kladdkakemuffins med noblessechoklad. Fick receptet av Anneli Bylund när vi gick i gymnasiet men har inte provat göra dem förrän nu. Jag vet att hennes var riktigt goda så jag hoppas att jag också lyckas.


Cirka 20 muffins, grädda mitt i ugnen 225°, 10 minuter

2 ägg
3dl socker
1,5dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
4msk kakao
150g smält smör
1 krm salt
1 ask noblesse


2011-03-16
19:31:11

Mamma
Idag har jag tagit det lugnt och vilat upp mig, det enda jag har gjort under förmiddagen är att hämta dammsugaren från nya lägenheten och dammtorkat nuvarande lägenheten. Efter fyra kom mamma och hälsade på, hon ville följa med och kolla på nya lägenheten och sedan bjöd vi henne på Oxfilégrytan som M gjorde igår. Efter maten drack vi en kopp kaffe, såg på lyxfällan och snackade. Mycket trevligt att ha mamma på besök!


Min mamma Ingela


2011-03-16
09:52:04

Ledig idag
Vet inte vad jag ska göra idag. Skön känsla faktiskt eftersom jag har haft fullt upp allt för länge nu. Jag kan inte göra något mer på min OnePiece eftersom jag inte har något tyg ännu och Bjästaboden är inte öppet på onsdagar. Är därför fri från skolan. Har inte så mycket i nya lägenheten att göra för tillfället heller. Kanske ändå ska åka dit en sväng och hämta hem min dammsugare så att jag kan ta mig i kragen och städa i denna lägenhet. Kanske är på tiden för det nu. Kanske börjar jag med mitt och Idas stora scrapbooking projekt senare idag med. Men då måste jag åka in till stan och shoppa lite nya papper först. Skulle även behöva köpa vit hobbyfärg, sminktvål och torrshampo.

Hittar inga särskilda bilder som passar till detta inlägg så ni får nöja er med två kort jag scrapat.




2011-03-15
22:49:10

Ny header
En ny header! Vad tycks? Tusen tack till Micke som lagt in den åt mig, eftersom jag själv är helt lost när det gäller HTML-koder så är jag väldigt tacksam för hjälpen.  Jag är nöjd!  Nu ska jag bara byta bakgrundsbild också så blir det riktigt bra.
Kanske går det att använda denna som bakgrundsbild, det är en bild på kjoldelen till min favoritklänning.


 



2011-03-15
18:09:08

Kattmodeller
Leker paparazzi med min nya kamera. Katterna börjar bli rejält less på mig nu. Försöker ta lite fina bilder så att jag kan uppdatera bloggens layout. Borde jag egentligen gjort för länge sedan, så jag får min egna stil och design på mitt krypin. Men bättre sent än aldrig som man brukar säga.










2011-03-15
15:33:43

Oxfilégryta och mönsterkonstruktion
Nu vankas det middag.. Älsklingen har slängt ihop en oxfilégryta med kokt potatis till. Magnus är duktig på att laga mat så jag tvivlar inte på att det ska bli gott.


Nom nom



Idag har jag gjort ett mönster till min OnePiece. Min stora fråga nu är vart jag ska få tag på tyg? Cornelia berättade att det inte finns så mycket valmöjligheter på Ohlssons tyger i Umeå så jag får nog hoppas på att Bjästaboden har det jag söker. Synd att dom inte har öppet imorgon.


På Uni finns det stora bord att hålla till att rita och klippa på, till skillnad från hemma hos mig


2011-03-14
21:26:21

Känns riktigt bra
Kortdag på uni.. Kändes riktigt bra! Golven är nu färdiglagda.. Känns riktigt bra! Fick hjälp av Sofie med städjobbet.. Känns riktigt bra! Min kompaktkamera kom idag.. Känns riktigt bra!

I övrigt idag har jag fått väldigt många viktiga samtal gjorda inför flytten och besiktning av nuvarande lägenhet verkar bli den 4 April.. Känns riktigt bra det med!



Birger är duktig fotomodell




Det kan jag ju tyvär inte säga om Elsa


2011-03-13
17:25:31

Kamera
När jag hade min kameramobil så tog jag flera bilder varje dag. Jag tar bilder på hantverksarbeten, på katterna, på mina vänner, på allt jag scrapbookar, på maten jag äter, ALLT tar jag bilder på. Inte bara för att kunna lägga ut bilder på bloggen, nej bloggen har bara funnits i cirka två månader och jag tog massor av bilder långt innan det.

Nu när jag varit utan kamera en period har jag fått lov att låna Magnus mobil att fota med, bett vänner fota och sedan mejla mig bilderna och dylikt för att jag ska kunna fortsätta med att dokumentera mitt liv.
Har känt mig nästan lite handikappad när jag inte haft kamera tillgänglig och istället varit beroende av andra och känt att jag skulle ha haft en egen liten kompaktkamera att bära med mig. Så nu har äntligen kommit mig för och beställt en Canon IXUS 130. Sofie har en likadan och jag har varit avundsjuk ända sedan hon skaffade sin. Nu ska jag få en egen och jag längtar! Den sorterades i Ånge i fredags och jag håller tummarna på att jag får den imorgon.


Såhär ser den ut



2011-03-13
09:36:46

golv, sen Billsjö och tårta
Golv, golv och mera golv ska läggas nu och vid tolv åker vi till Billsjö för att äta tårta och fira johan i efterskott på födelsedagen.


Självklart fick johan också ett scrapbookat kort


2011-03-12
18:25:54

Schlager
Fortsatt med golvläggning idag! Johan och Hägga har hjälpt oss idag igen, åh vad dom är bra!

Nu ska jag åka till Anna och Hägga och bli bjuden på purjolök o potatis soppa. Mums, jag är jättehungrig. Efter det ska jag, Anna och Emma se på melodifestivalen och dippa grönsaker.


2011-03-11
20:34:49

Langos
Jag och Sofie har precis ätit langos med skagenröra på. Jättegott! nu när grabbarna är på LAN och vi är ensam hemma kunde vi inte komma på vad vi ville äta till middag. Började leta igenom sofies receptbok, det enda vi hittade som vi var intresserad av var langos.. =D

Nu ser vi på Småstadsliv och ska äta jordgubbar till efterrätt. känns som en alldeles lagom fredagkväll för mig. =)


Langos (festivalmat)


2011-03-11
17:00:50

Avslöja senaste arbetet
Nu kan jag avslöja vad det var för broderiaarbete jag tisslade och tasslade med i förra momentet i utbildningen. Ett förkläde! det var framfickan på den som jag broderade med anundsjösöm.  Jag kunde inte berätta så mycket på bloggen eftersom detta var en överaskning till min kära mor som tänkt länge att hon ska sy ett förkläde i denim men inte kommit sig för att göra det. Nu kan jag äntligen visa den på bloggen. Såhär blev den:


vilken uppgiven min jag fick på bilden? inte riktigt meningen






2011-03-11
11:33:06

Tårta
Nu har vi skrivit sista papprena till lägenheten så nu är den helt i vår ägo..
Vi fick ett presentkort på en mäklarhusettårta från Lundbergsbröd som vi ska hämta ut inom en månad. schysst!


2011-03-11
09:01:26

OnePiece
Nya momentet i utbildningen heter mode och trender. Två veckor har vi på oss att sy ett plagg som ska vara kopplat till mode och trender och kunna kopplas till våran senaste VFU. Det jag direkt började tänka på var Onepiece. Det är nytt och trendigt och på våran VFU (verksamhetsförlagt utbildning eller praktik om ni hellre vill kalla det så) ville väldigt många av eleverna sy Onepiece och jag och min klasskamrat Cornelia fick hjälpa dem att skapa en mönster som de kunde utgå från.

Det känns litegrann som att jag har tagit mig vatten över huvudet för jag inte vet om tiden kommer räcka till. Har även tänkt att göra lite egen design på den, bland annat med resår i midjan. Men det känns faktiskt riktigt kul och jag får bara hoppas tiden räcker.


Onepiece


2011-03-10
22:07:23

Mer golv, kinamat och zumba
Lade mer golv idag efter att jag kom hem från Umeå. Halva hallen och halva vardagsrummet är nu lagt. Anna och Hägga kom också dit och hjälpte till och hade med sig kinamat till middag. Underbara dom!

Efter allt bygg var jag fruktansvärt stel i ryggen, nacken och benen så jag tänkte att ett zumbapass kanske mjukar upp och det gjorde det faktiskt. Jätteskönt att träna. Nu duschen och sedan sängen för imorgon ska vi upp vid 8 jag och Magnus och lägga mera golv.

Imorgon ska jag också berätta vad det är vi ska göra för moment i utbildningen och vad jag har tänkt att sy.


Har fått tag på några Zumba dvd:er till min kära mor också,
hon kan behöva en ny fritidssysselsättning tror jag
=)


2011-03-10
06:41:20

Kursintroduktion
Idag är det introduktion för den kommande kursen i textil III. Mode och trender heter den och är på endast 3 högskolepoäng. Detta låter lite suspekt tycker jag eftersom detta betyder att momentet inte omfattar så mycket tid. Vad kan man hinna göra på så lite tid som har med mode och trender att göra?

Men, men.. den som lever får se! Nu frukost och sedan buss/tåg till umeå.

2011-03-09
21:58:40

Rockyroads
Bakat Rockyroads med Sofie ikväll. Det är mörk choklad, jordnötter, pistagenötter, minimarshmallows, och dumlekola. Blev jättegoda. Fast jag tror att de blir ännu godare om man skulle använda ljus marabouchoklad istället. Den mörka chokladen tog över smaken lite från de övriga ingredienserna.


Rockyroads


2011-03-09
18:32:39

Boom
Tog med mig Sofie och åkte på Boom, jättekul affär, har aldrig varit där förut, inte ens hört talas om den innan Sofie berättade om den. Det är en affär med både inredning, möbler, ljus, kuddar och filtar. Allt för att skapa ett mysigt hem så att säga.  Efter att ha varit där står en ny grej på min önskelista: en fåtölj! jag och Sofie provsatt i varsin fåtölj och kände inte riktigt för att kliva upp, så vi satt kvar och njöt en bra stund.

När vi ändå var på den sidan stan så åkte vi och pantade, tog en runda på rusta och innan vi åkte hem svängade vi in lite snabbt på OnOff och kollade på en kamera till mig.

när vi ändå var igång med att göra bort våra "att göra istor"så  såg vi till att även sopsortera och handla ingredienser för att baka ikväll.

Nu har jag och hjärtat precis ätit mat. vi lagade lite finare idag eftersom M har gjort bort programhantering och därför får sportlov nu.


Fläskfilé med vitlök/basilika och mammas basilikapotatis i ugn
. mkt gott


2011-03-09
10:46:59

Textildagboken
Dokumentationen till broderiarbetet sker genom en textildagbok där även layouten bedöms. Tänkte därför att enklaste sättet att göra fint och ha roligt utan att behöva arbeta ihjäl mig är att scrapbooka en framsida. får se senare ifall jag orkar scrapa runt bilderna och texten på varje blad också. men det är morgondagens bekymmer.

Denna dags bekymmer är att min skrivare säger att det har fastnat ett papper inuti maskinen men hur jag än vänder och vrider på min klump till skrivare kan jag inte hitta något papper som har fastnat. Jag tror att skrivaren lider av hypokondri.


Såhär blev framsidan, har ju inte så mycket med broderi att göra men den har iaf fin layout


2011-03-09
09:46:42

Elsa-pälsa är horny idag
Elsa katt strövar omkring i lägenheten och kuttrar och kvittrar och är väldigt översocial. Hon trycker upp bakdelen i Birgers ansikte och ser hoppfull ut. Gissar att det nu bara går utför och börjar förbereda mig på att hon kommer börja bröla om några dagar. Finns det något mer enerverande än en katt som är i löpen? jag hoppas att vi kommer få p-piller utskrivet så fort som möjligt och inte behöver stå ut med mer än nödvändigt.


Elsa när hon var kattunge, tiden går så fort och hon är redan ett halvår gammal


2011-03-09
00:18:51

Kalas
Smörgåstårta till middag och marängtårta till efterrätt. Trevligt med kalas! Denna gång var det Bylund som fyllde 27 så vi åkte en sväng till Sidensjö, åt, spelade tv-spel, snackade lite och fick träffa Elsas mamma Soli och två av hennes tre syskon Mary-kate och Ashley.


Soli, samma mönstring som Elsa fast långhårig


Detta är Mary-kate eller Ashley, vet inte vem eftersom dom ser likadan ut


Min Elsa


2011-03-08
17:12:49

Köksgolv
Nu är köksgolvet lagt. Hallen och vardagsrummet nästa.


Tror att linsen på magnus mobil borde tvättas. Men vad tycks?


2011-03-07
17:32:52

Garanti
Hittade garantipappret..  garantin gick ut tre dagar innan mobilen gick sönder. Precis som om mobilen skulle vara programmerad att gå sönder när garantin går ut. Hmm.. nu när jag tänker efter så är det inte första gången det händer. Fast nja, tror nog mer det är "lagen om alltings jävlighet" som gäller

Iochförsig så vet jag ju inte ens om det hade gått på garantin eftersom jag hade tappat mobilen i golvet när skärmen började spunka. Inte ett särskillt högt fall, men ändå.

Nu åker jag snart och jobbar. Ciao!

2011-03-07
15:02:09

Mobil
Redovisat mitt broderiarbete idag. Magnus kom och mötte mig vid bussen när jag kom hem och vi gick en kort liten promenad och klev precis in genom dörren nu. Idag ska jag riva och slita bland alla mina papper, pärmar och mappar med kvitton, lönebesked mm för att än en gång försöka hitta garantibeviset för mobilen. även om jag inte skulle ha någon garanti kvar på den så ska den ju finnas iallfall. Så jag måste hitta den för att veta! Jag dör ju om jag hittar den i flytten och garantin gått ut bara några dagar innan.


Saknar min telefon


Om det finns garanti kvar behöver jag inte köpa någon kamera eftersom denna är helt okej.



2011-03-06
20:25:35

Frukt
Nu har jag fått bilderna på frukten vi åt igår. (Måste verkligen skaffa en kamera snart så jag kan ta egna bilder och slippa vara beroende av andras mobilkameror) Det var jättegott med frukt iallafall! Mango är min favorit



Drakfrukt, passionsfrukt, mango, nätmelon, sharonfrukt,


ananas och physalis

2011-03-06
17:45:28

Golvläggning
Magnus, johan och Hägga har varit duktiga pojkar och lagt sovrumsgolvet idag. Det blev jättebra och golvet är jättesnyggt. Köksgolvet är lagt på is en stund tills vi kommer på en lösning till hur man gör när dörröppningen till altanen sluttar!?

Nu ska jag sy klart skolarbetet och förbereda mig inför utställning imorgonbitti.


Sovrum. Kolla.. ingen tröskel mellan rummen behövs. Duktiga grabbar!


Köket


2011-03-06
09:11:10

Fruktfrosseri
Fantstiskt nöjd med gårdagen! Tack tjejer! jätteroligt har vi haft jag, Nastia och Anna. Efter ett avkopplande bastubad äventyr på relaxen hämtade vi med oss box 2, 9 och 10 från Asia - Thai palace. och efter det frossade vi i alla exotiska frukter vi kunde hitta på ica-kvantum. Medan fruktfrosseriet smällde vi igång en skräckfilm och kurade ihop oss under filtar.. eller iaf jag som vill kunna mentalt rymma från skräckfilmer, byggde mig en fristad under en stor filt och två kuddar. Haunting in conecticut hette filmen.

Anna är lat och har inte skickat bilderna på frukten till mig så tyvär får ni vänta med dem och nöja er med en äldre bild på oss tjejer.

2011-03-05
08:38:37

Fullt upp med skoj
Fullt upp idag! schema för dagen:

  • Packa väskan
  • Frukost
  • snickra i nya lägenheten
  • Lunch
  • Åka på relaxen med anna och Nastia
  • Middag?
  • Tjejkväll

Let's go go

2011-03-04
10:32:21

Tapeter
Ny dag, nya möjligheter. Idag ska vi åka och kolla på tapeter igen. Vi har valt ut flera redan men vi ska kolla lite på priserna och räkna ut hur mycket tapeter vi behöver köpa.

En har vi köpt redan, denna ska vara en fondvägg i sovrummet


2011-03-03
22:53:47

Fuskbaka

Fuskbakar en sockerkaka ikväll, eller det är M som bakar för omväxlings skull. Hittade även lite blockchoklad i kylen som han vände ner i smeten. Så nu är det 15 minuter kvar tills kvällsfika.

Gett upp broderingen för idag, men blir nog klar imorgon om tråden räcker.


Att använda färdigblandade ingredienser och endast tillsätta vatten kallar jag att fuskbaka, men det är inte mindre gott för det =)


2011-03-03
18:32:22

Ångrar mig
Varför i hela fridens namn valde jag anundsjösöm!! Finns det någon tråkigare söm att brodera än anundsjösöm? Jag lovar och svär att jag aldrig gör ett stygn anundsjösöm till när jag är klar med detta arbete!!


Såhär ser den ut... anundsjösömmen


2011-03-02
19:01:10

Anundsjösöm
Produktiv dag idag. Har köpt golv till nya lägenheten, köpt kattmat och kattsand, sytt färdigt produkten som jag ska brodera på, ritat ett mönster att brodera och överfört mönstret på tyget.

Har inte berättat vad det är för något jag ska göra mer än att brodera på en sydd produkt och det tänker jag fortsätta hålla tyst om eftersom mamma ska få denna grej och mamma läser min blogg. Men här får ni ett litet smakprov på hur broderiet kommer bli.


Ska broderas med anundsjösöm


2011-03-01
23:02:01

Brödbak
Bakade bröd med sofie ikväll igen och vi bakade våra favoriter: Rågsiktskakor

Färdigt på: 1 tim 35 min
Ingredienser

50 50 g smör
0.5 0.5 dl olivolja
4 4 dl mjölk 3%
2 2 tsk salt
1 1 dl bröd sirap
1.5 1.5 msk brödkrydda
1 1 pkt torrjäst
6 6 dl rågsikt (Obs, rågmjöl och rågsikt är inte samma sak!)
1 1 tsk ättika
5 5 dl vetemjöl special

Tips
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Smält smöret i en kastrull och värm med olivolja, mjölk, salt, sirap och brödkrydda till 45-50 grader.

3. Blanda torrjästen med rågsikten i en bunke och häll ner i degvätskan, tillsätt ättika och börja knåda.

4. Arbeta in vetemjölet i degen, lite i taget tills den börjar släppa i kanterna.

5. Jäs degen i bunken till dubbel storlek under bakduk.

6. Baka ut degen till tekakor på ett mjölat bakbord och snitta dem i fyra bitar (som scones).

7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter.

8. Nagga tekakorna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.


2011-03-01
17:46:22

Mäta lägenhet
Lånade nyckeln från mäklarhuset för att kunna mäta väggarna i nya lägenheten, åkte till lägenheten och konstaterade att jag fått fel nyckel, åkte in till stan igen och hämtade rätt nyckel, åkte till lägenheten och mätade, åkte hem och mätade möbler och sedan tillbaka till lägenheten och mäta ännu fler mått. Har alltså mätat lägenheten hela dagen! Nu har vi alla mått men hela dagen har gått.

När ska jag göra mina självstudier är det tänkt? Ska hinna sy en produkt och sedan brodera på den.. Jag får hoppas att det löser sig i sista minuten.. det brukar göra det.