isabellbrandstrom

2014-02-21
20:34:46

Snöoväder och sockerkickad bebis
Sitter i bilen i snöovädret på väg ner till Borlänge för att hälsa på bonusbarnet som nyss fyllt 1 år. Jag gillar faktiskt att åka längre sträckor. Observera att jag skrev ÅKA! Inte köra, åka! Det är för dåligt väder för att jag ska bli betrodd att framföra fordon, men det är verkligen inget jag klagar på! ;)

Tyckte att Elliot varit väldigt stilla i magen idag i jämförelse med vad han brukar så vid senaste macken köpte jag en godispåse med bassets allsorts som jag nu har proppat i mig och jävlar vilken fart han fick. Sockerkick nanting! Nu känner jag igen min lilla sprattelpojke igen ;)


2014-02-20
21:59:50

Elliot testar gränserna
Busungen testar vart gränserna går i sitt bo, hur långt han kan sträcka sig. Han har nu pinkat in sitt revir ända uppifrån mellangärdet och ut till blindtarmen på höger sida. Magsäckens plats är tydligen hans och även hela utrymmet som kissblåsan borde ha. Han flyttar omkring sig och paxar sina platser så gott han hinner med. 
2014-02-19
19:57:41

Chilipeppar och jobb
Startar alltid dagen med risgrynsgröt med kanel och socker.. Denna morgon stod dock chilipepparn bredvid kanelen och är man trött och gravid så är det lätt att ta fel. Ingen höjdarfrukost dvs. 
Lunchen sedan fick jag slänga i mig i bilen för att hinna mellan två jobb på endast en halvtimme. (2-3mil)
Det är rätt tufft att orka jobba mycket när man är gravid. Är så slut efter jobbet att jag nästan bara hinner laga mat innan jag gör kväll. Men jag kämpar på så gott jag kan!

Ganska lika.. Eller?


2014-02-14
22:08:47

Hemgjord Alla hjärtans dag

Hela denna kväll har spenderats i köket och vid matbordet, jag har nämligen lagat trerätters till min bättre hälft. Det blev hummerröra till förrätt, Oxfilé med friterade potatisklyftor till huvudrätt och efterrätten bestod av hemgjord vaniljglass, hemgjord kolasås och fruktsallad med mango, jordgubbar, vattenmelon och banan. Bara alla de bästa frukterna! Riktigt lyckat blev det. Nu är vi i paltkoma och har tagit plats i soffan och myser. Elliot är den enda som är missnöjd eftersom hans utrymme i magen är en aning begränsad för tillfället. Med hemlagat som tema för dagen fick jag  en hemgjord blombukett av min snickare <32014-02-09
11:48:02

Weekend, stafylokocker och fossingar i naveln
Nu är det söndag och det känns nästan som att jag varit på en weekend-semester här i Nordingrå med mor och Ylva, medan far och A renoverat hemma i huset ;) 

Mamma och jag blev lite fundersam på såret på Ylvas näsa som inte ville läka så Ylvis fick träffa doktor Ove igår. Nu får hon äta penicillin mot stafylokocker tills vi fått svar på odlingsproven.

Nu har Elliot äntligen flyttat sig i magen så att han inte ligger på tvärsan. Nu når han upp ovanför naveln med fossingarna och kickar så att sparkarna syns tydligt även för de som står några meter bort. 

Råkade hamna lite fel då jag var på jakt efter en toalett i källarvåningen på sjukhuset. Hittade denna dörr och kliade mig i huvudet. "Förråd barn" står det, samt en varningsskylt med texten "öppna ej dörren när lampan lyser". Min livliga fantasi spårar ur.. Kan det vara Varulvsbarn de förvarar där inne och lampan lyser när de är  fullmåne? Eller väldigt våldsamma barn så att man bara får gå in medan de sover?2014-02-07
12:13:46

Barnvakt
Tar en bloggpaus medan Ylva diggar till My Little Pony. Är barnvakt i Nordingrå idag då mamma och pappa har hand om Ylvis medan brorsan och My är i Thailand. Idag har jag dock tagit över charmtrollet.
2014-02-06
21:35:53

Timvikarie

Det fanns mer vikariearbete än jag trodde i Övik. Det är bara att välja och vraka. Det känns tryggt men samtidigt är det lite jobbigt att inte veta vart jag ska vara varje dag. För mig som gärna vill planera i förväg och ha koll på läget blir det lite ovisst. Men det kommer nog bli lättsammare när jag jobbat ett tag och har koll på de flesta arbetsplatser jag pendlar emellan. Fogarna håller sig i skack trots att jag står upp mest hela dagarna däremot blir jag så trött att jag måste sova en stund när jag kommer hem för att jag ska orka med kvällen. 

Snart i v 23 nu och Elliot (SURPRICE its a boy! ;D ) sparkar mer än vad han sover i magen och han blir starkare för varje dag. Det är med en uns panikartade känslor jag tänker på hur stark han kommer vara mot slutet och hur hårt han kommer kunna sparka mot mina revben.. O.o'