isabellbrandstrom

2014-08-28
10:01:19

Feber och snoriga näsor
Jag har blivit förkyld.. Ordentligt förkyld! Frös så galet i natt och tyckte det var konstigt att mitt täcke, 3 boomfiltar och en varm bebis inte värmde tillräckligt. Så kollade jag tempen som visade 38,9. Jag har inte haft så hög feber av en vanlig förkylning sedan jag var väldigt liten. Brukar bara drabbas av feber om jag fått nån inflammation eller infektion Inte när jag blir smittad av lite barnsnor, så denna gång måste det ha bitit ordentligt. Ägaren av den snoriga näsan var Elliots kusin Terje (1år). Som tur är verkar Lelle ha klarat sig. Peppar, peppar. Han har ännu ingen feber och han är varken snorig eller tät i näsan. Dock är han hemskt trött så det kanske är dumt att ropa hej innan vi är över bäcken. Tycker dock att det borde brutit ut värre redan utifall han blev smittad. För vad jag förstått kan jag inte smitta honom, tack vare amningen. 

Här har ni pojken med den snoriga näsan i full färd med att utforska pappersinsamlingen:


2014-08-24
16:05:53

Babygym och sömnparalys
Nu har jag börjat med städjobbet igen. Lelle fick hänga med, först i sjalen men man blir varm av att städa så han tyckte inte att det var så mysigt att pressas mot mina svettiga bröst konstigt nog ;P så vi fick byta och ta bb-selen istället. 

Köpte ett babygym idag, ett begagnat men riktigt fint. Fick till och med hemkörning, lyx! Gymet blev mycket uppskattat av Lelle. Han har sprattlar så mycket att han inte haft tid att sova. Blev rätt kämpigt då han blev ordentligt övertrött men tillslut gav han upp. Nu sover han i famnen på mig och jag kämpar för att inte somna sittandes. Gjorde det några gånger förut, somnade med Elliot i famnen och vid två tillfällen fastnade jag i sömnparalys (googla om ni inte vet vad det är). Visserligen lyckades jag ta mig ur innan det blev allt för otäckt men jag vill inte riskera att fastna djupare eftersom det kan vara farligt för Lelle när jag väl kommer ur paralysen och kanske råkar slänga iväg honom eller något i panik och rädsla. Hemska tanke. Sömnparalys får jag ofta när jag sover på rygg men tydligen även när jag sover sittandes. 
2014-08-17
09:44:07

Storlek 68 och Sjalbarn
Elliot fortsätter växa så det knakar. Än fast han bara är strax över 2 månader så har vi fått plocka fram storlek 68! Många utav dessa är perfekt i storlek och 62:orna börjar nu sitta lite tajt på lilleman. Men jag har gjort vad jag kunnat för att lyckas använda alla fina 62:or som vi fått från släkt och vänner. Om det så har blivit en liten fläck har han fått byta kläder asap och varje morgon har det också självklart varit nya rena kläder på. Sedan för att verkligen utnyttja kläderna har jag haft lite fotoshoot med lilleman med flera ombyten. Jag kommer nog råka göra så att han får fobi för att vara smutsig om vi fortsätter såhär hehe.

Nu har jag fått lära mig några olika knytningar. Tyvärr verkar det inte finnas några ergonomiska sätt för barn att sitta framåtvända i varken sjal eller sele. Men på höften håller vi på prova nu. Då kan han fortfarande titta framåt. Dock verkar han inte helt trivas med att sitta fast så något tvättäkta sjalbarn är han inte. Men det kan vara en vanegrej också. Det gick superbra med sjal första månaden men under varmaste perioden nu sedan dess har det varit på tok för varmt med sjal så han kan ha blivit ovan. Fortsätter prova med olika knytningar, för det är ju så mysigt med sjal!

Visst ser det rätt mysigt!? ;)2014-08-09
17:05:45

2 månader
Idag fyller lillpojken två månader. Usch vad tiden går fort men det är fantastiskt att se hur hans utveckling går framåt. Han ler, skrattar lite smått, känner igen ansikten väl nu, han kan stödja på benen längre och längre stunder, han kommunicerar med olika läten och han greppar allt han kommer åt (att göra en ordentlig håruppsättning som håller hela dagen har nu därför blivit ett måste)

Det har som sagt blivit bättre med sömntimmarna sedan han fick börja med snuttisen men jag tycker fortfarande det är liite för få timmar han sover. I snitt blir det 14 timmar per dygn. Ett spädbarn 1-3 månader brukar vanligtvis sova 16-19 timmar per dygn. Menmen det ordnar väl till sig så småningom. 

Nu är vi i Nordingrå igen hos mor och far och semestrar. Så skönt med havsvindar och badtemperatur i vattnet. Vi har åkt vattenskidor, wakeboard och Andreas stilade på kneeboard. Jag trivs bäst på wakeboard jag, så himla kul! Vad roligt det ska bli när Elliot blir äldre och kan få börja med att åka gummidäck runt viken! <3 

Igår gick vi upp på klinten, mamma, pappa och jag med Elliot i selen. Rätt bra träning, ca 200 meter stigning upp till toppen. Skönt att få röra på sig lite. Har tänkt dra igång ordentligt snart med träningen, måste få tillbaka mina muskler igen som försvunnit av ett års vila. 

Hoppas nu ingen bärsjalsfantast ser denna bild och blir tokig för att jag bär mitt barn i något så "oergonomiskt" som en babybjörnsele hehe. Min sjal är på tok för varm sommartid, sedan vet jag ännu inte hur man knyter en 2månaders så att han har ryggen mot mig. Och till försvar så är det oftast aldrig mer än en timme åt gången jag bär honom i selen. 

2014-08-06
15:29:12

Snuttis
Började dokumentera hur många timmar Elliot sover på ett dygn och märkte att han nog har haft lite sömnbrist på senaste tiden. Han har haft svårt att komma till ro och vaknar väldigt lätt och svårt att somna om. Detta har nog till största delen berott på att vi åkt runt och hittart på saker väldigt ofta, Elliot har fått åka båt till ulvön, han har hälsat på sin mormor och morfar i Nordingrå flertalet gånger, han har varit hos farfar och bonusfarmor några gånger i Docksta, han har följt med sin far på diverse arbeten och har hälsat på massa vänner, följt med på affären och på stan och han har varit på bröllop. Detta gör att det har blivit ett väldans slit och släng, upp och ner ur vagnen, selen, bilbarnstolen, båten, sängen.. ja ni förstår säkert att det är svårt att få någon kvalitetssömn då och när han inte får någon bra sömn så blir han bara tröttare och tröttare och tillslut blir det så grinigt att det blir svårt för honom att slappna av och kunna komma till ro.
 
Vi började därför med snuttis och nu har vinden vänt. Elliot älskar sin snuttis och sover nu riktigt bra igen. Nu är det bara kvällarna vi måste få bukt vid då Elliot verkar vara en morgontrött nattuggla som sin far medan hans mor är en kvällstrött morgonmänniska. Måste till varje pris försöka ändra dygnsrytmen men det är lättare sagt än gjort vill jag lova.