isabellbrandstrom

2012-01-27
09:10:54

Disputation

Nu är jag på väg till universitetet, men inte för att gå på lektion. Jag ska på disputation, idag tar min syster Ida sin doktorsexamen.

Ida har under en längre tid arbetat med att utveckla ett instrument och metoder som genom infrarött ljus och svag ström kan med ca 90 procents säkerhet läsa av, om ett märke på huden är hudcancer (malignt melanom) eller inte.

Du är fantastiskt duktig syster! Hjärtliga gratulationer och kramar till dig på denna stora dag!


2012-01-26
13:12:40

Bild

Gillar bildutbildningen! Hittills har vi haft roliga och relevanta uppgifter. Vi har skissat, klippt och klistrat, fått roliga bildläxor och idag ritade vi med kolkritor i mörker. Tåget var lite sent idag så jag rusade in i klassrummet och blev lite lagom fundersam när det var helmörkt och knäpptyst där inne. Har tidigare hatat att rita med kol men det blir roligare när man kommer på tekniken. Imorgon kommer jag missa kroquin, men vad jag ska göra istället berättar jag mer om imorgon.

Nu är jag påväg med tåget hem från Umeå. När jag kommer fram ska jag ta en buss hem och hämta träningskläder för att sedan sätta mig i bilen och åka tillbaka till stan. Där ska jag köpa akrylfärg och akvarellpennor och sedan ska jag och Sofie till gymmet för ännu ett träningspass. Hade inte lika mycket träningsvärk som jag önskat imorse så jag ska göra ett nytt försök idag.


2012-01-25
14:37:16

Fåtöljen är min!

Äntligen! M o jag tog med oss våra födelsedagspengar och åkte in på Boom. Där finns fåtöljer som är grymt skön, perfekta att sitta och läsa kurslitteratur i. Har tidigare spenderat flera timmar inne på affären bara för att få provsitta dessa fantastiska möbler. Nu äger vi en sådan fåtölj och jag älskar den! Dessvärre så verkar katterna lika förtjusta i den så jag får vakta den med mitt liv för att dom ska hålla sina klor och smutsiga tassar borta.

Vi fick även ett presentkort på Arac så nu har vi även en läslampa till fåtöljen, grymt nöjd.

Nu ska jag snart hämta upp Sofie och åka till 1life för ett träningspass.


2012-01-22
21:04:35

Nam nam nam
Hade riktigt trevligt igårkväll. Kan sammanfatta kvällen med vänner, skoj, fika i mängder, hellrace, shotsroulette, allsång, dans och youtubefavoriter.
Som jag trodde har vi massor med fika över och jag har precis proppat i mig en stor bit tårta, men resten av tårtan kommer behöva slängas och även några cupcakes får fylla soptunnan. Resterande fika har jag lyckats pussla in i frysen.

Nu ska jag ta med mig Birger och krypa ner framför serien Nip/tuck och somna tidigt. För imorgon drar studierna igång igen.

En av youtubeklippen som hägrade igår har fastnat på hjärnan och jag kan inte få bort den, tur att den är gullig iallafall. haha


2012-01-21
15:32:28

Födelsedagsfika
Nu har släkten varit här och fikat så nu är det lugnt några timmar. Tycker att alla hittils gjort ett bra jobb med att vräka i sig fika, kan bero på att jag sagt till de flesta redan i dörröppningen att de måste smaka av alla sorter innan de får fara hem, hehe. Men trots detta kommer det garanterat bli fika över.

Vännerna dyker upp lite senare och de flesta av dem stannar nog hela kvällen och firar med oss. Jag får hoppas att dom inte kommer att ha ätit så mycket middag.

Birger kom hem med snöbollar idag igen. Han kommer nog få duscha varje dag resten av vintern är jag rädd.


Tårta, cupcakes, snickerskaka, falskpotatisbakelser, ryttarrutor och rulltårta


Birger är inte nöjd





2012-01-20
22:31:24

Snöbollskatt och bakning
Blogg.se appen verkar ha lagt ner helt och jag har inte haft tid med min dator i veckan, därav ekot av frånvaro i bloggen. 

Denna vecka smet iväg och jag känner att jag inte riktigt hann med, jag har fått skynda för att hinna ikapp. 

Måndag: Rapportseminarium och avslutning av kursen
Tisdag: Födelsedag och pysseljunta
Onsdag: Hälsade på hos mormor och morfar under dagen och jobbade på kvällen
Torsdag: Blackout, minns inte alls vad jag gjorde under dagen, men kvällen jobbade jag igen på hemtjänsten

Fredag: Idag har jag och M haft fullt upp med bakning och städning. Yes, ni läste rätt, M har både städat och bakat idag med inför morgondagens gemensamma födelsedagsfika. Är även tacksam över mina fina vänner Anna och Sofie som ställde upp några timmar och hjälpte mig med bakning. Hade nog fått vara vaken halva natten utan deras hjälp.
Vi har bakat cupcakes, snickerskakor och ryttarrutor. Tårtbakningen sparar jag till imorgon medan M spelar bandy med grabbarna. 

Birger
Katterna har haft en del bus för sig i veckan, ett av dem sparar jag till ett senare tillfälle men det andra måste jag bara visa bilderna på. Bigge hade varit ute några timmar och kom insläntrandes med huvudet lågt och en gångstil som påminde om en ankas. Alltså jag minns när man var liten och proppade fickorna fulla utav snöbollar, men Birger är verkligen i en klass för sig..





2012-01-19
19:46:38

Tårta och presenter

Detta inlägg skulle ha skickats på måndagkväll! Men det måste ha blivit fel på appen så den inte skickades. Märkte det inte förrän nu.

Har haft en fantastisk födelsedag! Hade riktigt trevligt på pysseljuntan och Louise och Sofie överaskade mig med en tårta de bakat i smyg. Underbara dom! Har även fått presenter. Av Sofie fick jag distressink till scrapbooking, det är stämpeldynor som man kan göra allt möjligt med, färga papper, färglägga bilder och stämpla motiv mm. Jättekul! Och jag kommer även ha användning för dem i bildutbildningen framöver. Av Anna fick jag blommor och vita prydnads-bokstäver som blev jättesnygga i vardagsrummet. Lycklig tjej! Älskar att fylla år!


2012-01-17
16:44:24

Födelsedag

Idag fyller jag 23 år! Perfekt att det var just idag eftersom jag även firar att jag är helt klar med pedagogiken. Nu väntar tre terminer bild, men inte förrän den 23:e så nu har jag lov en hel vecka.

Just nu är jag proppmätt efter att ha ätit cantadoufilé till middag och har precis packat upp mina scrapbooking grejer hemma hos Sofie. Pysseljunta ikväll :)

Sofies kisse Billy råkade nyss lämna en födelsedagspresent i min tomma scrapbookingpåse efter att ha blivit skrämd av Louise hund. Ehm.. Inte den roligaste presenten direkt. Men jag hoppas på att bli nöjdare med presenten jag precis fick av Sofie. Ska öppna den nu.


2012-01-13
22:35:30

Katt i låda
Jag sitter och skriver opponeringar då jag bakom mig hör hur att Birger har hittat en tom kartonglåda och styr omkring den över golvet. Jag ignorerar det och låter honom fortsätta leka, men efter ett stund lever han om väldigt mycket med lådan och smäller in den i saker så jag börjar bli irriterad och vänder huvudet mot katten. Då ser jag en syn som gör att jag nästan kissar på mig av skratt och inom loppet av två sekunder har jag hunnit plocka upp mobilen och satt igång filmkameran. Birger busing hade nämligen lyckats tröa in om huvudet i kartongen och fastnat! Ganska snart märker jag att han börjar få panik och jag får lov att jaga ikapp och kasta mig över honom för att kunna slita bort hans huvudbonad. Knäppjök till katt!

Ursäkta den dåliga kvalliten på filmen, Iphonen har ingen riktigt bra mörkerkamera. Hade jag haft tid innan katten fick panik så hade jag hunnit tända lampan.  




Fungerar inte filmen så tror jag den går att se här

2012-01-12
18:30:34

Cupcakes

Idag tog jag en dag ledigt från opponeringarna inför rapportseminariet jag har på måndag. Istället har jag haft fullt upp med roligare saker.

Jag har:

•Varit i stan och köpt muffinsplåtar och en ny pressokanna (på tiden nu då våran förra kanna gick sönder för kanske ett halvår sedan)
•Provbakat cupcakes (inför M's och mitt gemensamma födelsedagsfika den 21:a)
•Åkt in till Lajbans med Sofie (handlat scrapbooking material utav våra sensus-pengar)

Nu sitter jag under en boomfilt i Micke&Sofies soffa och vilar ner middagen (burgare från Hörnettkiosken) Snart kommer Anna och Hägga och då ska vi provsmaka cupcakesen. Samling av umgängeskretsen som vanligt när det är match på tv.




2012-01-10
02:28:24

Malar

Ja, malar är vad detta inlägg kommer handla om, moths på engelska. Visste ni att det finns arter av malar som kan bli upp till 30 centimeter! Men de vanligaste verkar vara runt sju centimeter. Vi har väldigt små malar i Sverige, tack gode gud för det.

Dessa vingbeklädda insekter som både fascinerar mig men samtidigt skulle kunna skrämma mig till döden. Jag har en fruktansvärd fobi för dessa flygfän men samtidigt kan jag ligga och googla fram och förundras av bilder på dem till sent in på natten, som i detta fall.

En sida av mig tycker att dom är vidriga och skräckinjagande medan en annan sida av mig vill tatuera en mal på skuldran. Det är någonting med dem som jag inte kan sätta fingret på, jag blir tokig för att jag inte kan bestämma mig för om jag hatar dem eller älskar dem. deras otäcka skepnaderna som skrämmer mig förvandlas till konst och plötsligt är dessa insekter vackra skapelser i mina ögon. Det låter säkert dumt men jag kan inte förklara det bättre än så.

Haha, ni får tycka att jag är knäpp, jag själv tycker att detta är helknäppt! Hur kan man vara vansinnigt fascinerad av sin största fobi?

Ursäkta kvalitén på några av bilderna, allt är taget ifrån google


2012-01-08
18:30:36

Geocaching och purjolöksoppa
Jag ska ut på äventyr denna vecka. Jag ska ut på skattjakt! (geocaching). Har fått reda på att det finns tre gömda skatter (caches) inom en kilometer ifrån där jag bor och dem ska jag se om jag kan hitta.
Gå in på geocaching.se ifall du vill läsa mer om hur det går till och ladda även ner appen till mobilen och se vilka skatter som finns nära dig. 

Ikväll blev det potatis-och purjolöksoppa med vitlöksbröd till middag. Det var både gott och mättande.


2012-01-08
04:03:50

Kompis det går bra nu!

Oops.. Hur blev klockan fyra på natten? Aja, lätt värt för jag är nu iallafall klar med min slutrapport i pedagogikkursen. Och det har jag min fantastiska älskade syster Sandra att tacka för! Hon är snart klar med sitt examensarbete i lärarutbildningen och är nu mera expert på rapportskrivning och opponering så hon har hjälpt mig att finslipa mitt arbete.

Nu har jag endast en opponering att göra innan rapportseminariet den 16:e. Efter det är pedagogiken över och jag börjar med bildämnet.

Livet känns riktigt bra just nu! jag är taggad och är övertygad om att 2012 kommer bli ett fantastiskt år!

Puss på er och godnatt!


2012-01-06
20:42:00

Bebis
Var ruskigt otaggad till att fortsätta plugga ikväll men kom inte på något vettigt att göra där jag inte får dåligt samvete för att jag skjuter upp studierna. Men då, som ett brev på posten fick vi höra att Anton, Sofia och lilla Meja precis har bilat upp från Göteborg och är hos oss på tio minuter! Så från att vara en tråkig fedagkväll med plugg blev det en jättebra fredagkväll i gott sällskap. Otroligt kul att få träffa Anton och Sofia efter att inte setts sedan i Mars och att få träffa lilla Meja för första gången. Hon är en fantastiskt söt liten bebis. Nu längtar jag så det värker i hjärtat efter att få skaffa en egen liten parvel.

Just ja, vi blev även bjudna på bröllop till sommaren.. Anton och Sofia ska gifta sig! ska bli fantastiskt kul! 


M fick hålla en bebis för första gången i sitt liv


Meja är en glad liten tös


2012-01-01
17:10:43

Nyårsdagen

Sovit mest hela dagen idag då kvällen igår inte slutade förrän klockan 6 imorse. Hade iallafall riktigt trevligt igår och maten blev lyckad.

Mitt nyårslöfte i år är att skaffa gymkort och utnyttja det runt två gånger i veckan, sen om jag kommer kunna hålla det får vi väl se, men jag ska försöka så gott jag kan!

Nu lite bilder från gårdagen